Основи на сертифицирането на инструкторите по пилатес

Пилатес сертифицирането обикновено може да бъде разделено на две части: сертифициране на пилатес мат; и изчерпателна Pilates сертификация, която обхваща цялото оборудване на Пилатес . Освен тези две основни неща, има професионално сертифициране, както и много нива на напреднало обучение на разположение за тези, които желаят да се специализират в специфични за спорта или рехабилитационни аспекти на Пилатес.

В тази статия разглеждам матираните и изчерпателни сертификати за Пилатес и това, което може да очаквате от тях.

Сертификация на инструкторите по пилатес

Обучението на инструктори по мат е обикновено на разположение на студентите от Пилатес, които демонстрират основно умение в своите класове. Препоръчва се едно изследване Пилатес да продължи известно време, преди да вземете учителски клас, въпреки че за съжаление не всички сертифициращи органи изискват предишен опит с Пилатес.

Обучението по инструктор по пилатес ще покрива всички основни маточни упражнения, както и начините за тяхното модифициране за различните популации. Очаквайте изпита за мат инструктор да включва учебна демонстрация, както и писмен тест.

Основното сертифициране на инструкторите често се предлага като интензивен уикенд или в продължение на два уикенда в зависимост от съоръжението. Очаквайте да плащате някъде от $ 100. до $ 300. или повече за сертифициране. Отново, потребителите внимават - обучението по пилатес не е стандартизирано, така че вероятно ще получите това, за което плащате.

Проучете сертифициращия орган, който ви интересува, и се уверете, че отговаря на вашите нужди и стандарти.

Пълна сертификация на инструкторите по пилатес

Пълното удостоверяване на оборудването на Пилатес е много по-сложно от сертифицирането на инструкторите. Потенциалният студент обикновено се изисква да е завършил най-малко една година от изследването на Пилатес, включително редица частни уроци.

Ще се очаква завършване на обучението по майчинство.

На това ниво студентът ще премине основно образование по анатомия и физиология, историята на Йосиф Пилатес и еволюцията на метода Пилатес , както и задълбочени указания за упражненията за цялото оборудване на Пилатес и техните модификации.

Тъй като сертификацията на Пилатес става все по-сложна, съществува тенденция към разделяне на целия процес на сертифициране на инструкторите на Пилатес на няколко нива. Всяка програма за сертифициране има своя собствена програма и те се различават значително. Например, може да се види програма, в която има ниво на обучение за реформатора , друг за кадилак и други апарати, а след това ниво за въпроси около специални групи от населението. Всяко ниво може да бъде интензивно или преподавано за определен период от време.

Цялостните сертификати могат да отнеме една година обучение, за да завършат и често изискват много часове, прекарани в студиото като учител по чиракуване. Учебните часове могат да бъдат до 900 на година.

Цената за сертифициране на учители по пилатес варира толкова, колкото и програмите. Обаче, трябва да се очаква да платят най-малко $ 3,000, вероятно повече, за цялостно сертифициране.

Досега говорихме за удостоверения за образование, които идват от програми за обучение на Пилатес.

Професионалните сертификати се присъждат чрез организации и асоциации на индустрията. Тези удостоверения се търсят след завършване на програма за обучение. Те обикновено имат редица изисквания, които кандидатът трябва да изпълни и изискват кандидатът да премине стандартизиран изпит на трета страна.

Национален пилатес сертификационен изпит PMA

В Pilates индустрията, Pilates Method Alliance (PMA), с подкрепата на редица пилатески училища и фирми, е създала сертифициран изпит за учители по пилатес, който отговаря на изискванията за професионална сертификация. Учителите в Пилатес могат да изберат да преминат изпита по ПМА, след като са завършили обучението си.

За повече информация относно това, прочетете Въпроси в Pilates Instructor Certification и посетете уебсайта на PMA.

Fusion Пилатес: Йога и Пилатес, Пилатес с групи, На топката и т.н.

Комбинирането на Пилатес с други методи за тренировка и фитнес оборудване е нарастваща тенденция. Човек може да получи сертификат за йога - пилатес, пилатес на топката, пилатес с упражнения и др. Тези видове сертификационни програми често се предлагат като уикенд програми с малко предпоставки.

Въпреки че хибридните комбинации могат да бъдат забавни и полезни, важно е да се признае, че Пилатес е много специфична методология. Необходимо е минимално сертифициране на майстор-инструктор преди да се включи в преподаването.

Извън етикета за сертифициране

Сертифицирането се превръща в норма, но все още има някои много фини инструктори на Пилатес, които не са "сертифицирани". Някои от тях са преподавали Пилатес още преди появата на сертификация, а понякога има и политически възражения срещу сертифицирането. Също така има някои прекрасни инструктори за Пилатес, които не са домакини на сертификационни програми, но ще поемат чираци в отношения студент / ментор. Това със сигурност може да бъде валиден начин да се научите да учите Пилатес, особено ако сте намерили отличен инструктор. Освен това някои програми за обучение не избират да включат термина "сертифициране" в описанието на програмата.