Съвети за готвене на най-добрите хамбургери

Направете сочни бургери всеки път

Добрият бургер изглежда като същността на простотата. Но ако някога сте се оказали бургери, които приличаха повече на сухи, безвкусни хокейни шайби, отколкото на сочни, сини пасти, вие знаете, че нещата могат да се объркат. С тези осем лесни съвета за печене на перфектния бургер, ще получите най-добрите хамбургери всеки път.

1) Изберете най-доброто месо

Бургерските власти се съгласяват, че най-добрите, най- сочните бургери се произвеждат от патладжана, който е около 20 процента мазнина.

По-малко мазнини правят суха бургер (въпреки че все още има начини да превърнете по-мекото месо в добър бургер ... прочетете за съвети). Месото, обозначено като "мляно говеждо" или "хамбургер", може да бъде до 30 процента мазнина и може да бъде комбинация от различни разфасовки месо.

2) Грей грунд

Изберете парче патронник и го накажете да го мереш (дори ако купувате месо в супермаркет, отделът на месарите трябва да може да ви помогне). Поискайте "грубо" мелене. Или за най-пресните бургери, смилайте си с месомелачка или пулс в процесора за готвене (нарязани първо на 1 до 1 1/2-инчови кубчета). Предимство на това е, че има по-малко притеснения за замърсяване и можете спокойно да готвите бургери средно рядко, ако това е как ви харесва.

3) Не се грижите за месото твърде много

Топлината от ръцете ви започва да разтапя мазнините и прави патицата твърде гъста. Преместете го леко от ръка на ръка и хлабаво направете дебел 3/4-до 1-инчов дебел (не по-дебел или ще трябва да го готвите прекалено дълго).

4) Не натискайте нагоре Бургерите при готвене

Натискането на бургерите надолу по време на готвене прави по-гъст бургер и също изцежда соковете от месото. Не го правете.

5) Направете вдлъбнатина на върха

Забелязали ли сте, че вашите бургери са склонни да образуват закръглени върхове при готвене, причинявайки подправките да се плъзгат?

Същото се случиха и хората в Американската тестова кухня. Те установили, че с леко натискане надолу в центъра, създавайки кръгла зона с около 1/4 инч по-ниско от заобикалящото месо, направиха бургера изпънат. Използвайте гърба на лъжица или огънете първите си пръсти на два пръста и използвайте плоската повърхност между кокалчетата на индекса и средните пръсти, за да направите вдлъбнатината.

6) Опитайте различни видове месо или комбинация

Почти всякакъв вид земно месо може да се използва за производство на бургери; можете дори да смесите различни. Някои интересни комбинации: свинско с говеждо месо, пиле с агне или дори биволско с говеждо. За вкус опитайте да смесвате малко прясно колбаси в месото.

7) Добавяне на аромати на месото

Много хора просто искат голямо говеждо, направо нагоре, със сол и черен пипер. Но също така е забавно да добавяте вкусове и ако използвате по-меко говеждо месо можете да добавите неща, които също дават влага. Забележка: При добавяне на други съставки към земята месо, използвайте лъжица или шпатула, за да се избегне затопляне на месото с ръцете си.

8) Използвайте Hot Grill или Pan

Вземете грила или тиган наистина горещо. Ако използвате постно месо, омаслете скарата или поставете малко масло в тигана. Поставете бургера и не го движете, докато естествено не се освободи. Някои хора го превръщат в тази точка (и след това отново се връщат отново). Други готвят за 2 до 4 минути, в зависимост от това колко гореща е скарата, видът на месото (по-мекото месо се готви по-бързо) и как сте готови да бъдете. След това обърнете бургера и гответе от другата страна, докато го направите, за около 2 до 3 минути повече.

Ако имате термометър, гответе, докато месото е 160 F., освен ако нямате прясно месо в дома. В такъв случай можете да ги свалите около 140 F, ако харесвате по-ароматен бургер.