Ниско съдържание на въглехидрати и без захар Добавен сам барбекю сос рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 10

Мазнини - 0 грама

Carbs - 2g

Протеин - 0 грама

Общо време 65 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 60 мин
Сервирания 25 (по 1 супена лъжица)

Независимо дали сте размазани барбекю сос на обвивка или бургер или да го използвате като потапяне сос за скара зеленчуци, тя ще бъде по-удовлетворяващо, когато е свеж и домашно.

Барбекю сос е лесно да направите сами - комбинирате всички съставки в саксия и я оставете да къкри, като се разбърква само от време на време. И докато повечето рецепти изискват бутилиран кетчуп като база, тази DIY рецепта го отвежда още една крачка - ще направите целия сос от нулата. Това означава, че можете да избегнете добавянето на захари от бутилирания кетчуп.

Тази рецепта добива продукт от долната страна, когато става въпрос за захар и въглехидрати, но това не отнема от аромати. Има ябълка от ябълков оцет, който се сдвоява добре с канела, който ще добавите за уникален ритник (канелата също е показала, че ви помага да контролирате кръвната захар). И е напълно зависи от вас колко пушек искате да го направите и дали искате да го пикантни. Кук по ваш избор предпочитание!

Съставки

подготовка

  1. Комбинирайте всички съставки в средна тенджера на средно висока температура.
  2. Оставете сместа да заври и след това намалете топлината и оставете да загреете на ниско, непокрито, за около час.

Варианти и замествания на съставките

Ако искате сосът ви от пушачката, увеличете праха с ½ чаена лъжичка чаена лъжичка.

Ако искате сосът ви да е на върха, увеличете сосът Adobo с 1/2 чаена лъжичка.

Друга възможност е да добавите 1/4 (или повече) чапли пипер.

Съвети за готвене и сервиране

Уверете се, че често бъркате, около веднъж на всеки 10 до 15 минути, докато сосът за барбекю се готви. Това ще помогне за по-доброто вграждане на вкуса и ще гарантира, че сосът е равномерно приготвен навсякъде.

Оставете соса да се охлади, преди да го прехвърлите в контейнер за съхранение. Един буркан за зидария е добър вариант. Каквото и да използвате, уверете се, че е херметично. Можете да съхранявате соса в хладилника за период до седмица.