Изборът на правилното кисело мляко за диета с ниско съдържание на въглехидрати

Научете защо йогуртите имат различен брой въглехидрати

Киселото мляко може да бъде объркващо, когато сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати . Не можете просто да приемете какъв ще бъде броят на въглехидратите . Трябва да прочетете етикета на всеки контейнер и да отбележите какво е посочено като размера за сервиране.

Докато може да мислите, че обикновеното кисело мляко ще има същото количество въглехидрати като млякото, от което е произведено, това също се оказва неточно.

Знаейки защо съдържанието на въглехидрати варира за кисело мляко може да ви помогне да избегнете някои от клопките и да знаете какво да търсите при избора на кисело мляко, което е по-ниско в въглехидратите.

Типични картони за обикновеното кисело мляко

6-унция сервиране на обикновен кисело мляко съдържа тези типични въглехидрати:

Бързи съвети за избор на кисело мляко с ниско съдържание на въглехидрати

Защо въглехидратите се броят за кисело мляко?

Киселото мляко се получава, като се приема мляко и се добавя култура от приятелски бактерии, които превръщат съдържащата се в въглехидрати млечна захар - лактоза - в млечна киселина, която не е въглехидрат.

Но киселото мляко, което купувате в магазина, ще има променлив брой въглехидрати, в зависимост от това как се произвежда.

1. Дори и обикновеното кисело мляко не е обикновен

Обикновено киселото мляко добавя добавки, които увеличават въглехидратите. Несъдържащото мляко мляко на прах често се добавя, за да сгъсти обезмасленото кисело мляко. Прахообразното мляко съдържа млечна захар, лактоза; затова добавя въглехидратите обратно, че оригиналните пробиотични бактерии усвояват, докато превръщат млякото в кисело мляко.

Пълномасленото кисело кисело мляко е естествено по-дебело, така че е по-малко вероятно да бъде сгъстено с мляко на прах или други сгъстители, съдържащи въглехидрати, отколкото нискомаслено или немаслено кисело мляко. Това трябва да е вашият първи избор, когато искате кисело мляко с ниско съдържание на въглехидрати, но сравнете етикета на различни марки.

2. Киселото е направено от бактерии, които конвертират въглехидратите в млякото

Приятната бактериална култура, която превръща млякото в кисело мляко, а кефирът усвоява голяма част от лактозата в млякото, като намалява захарта в продукта. Д-р Джак Голдбърг, съавтор на "Диетата на четирите ъгъла", тества ферментирали млечни продукти. Той откри, че до 8 грама въглехидрати се консумират от бактериите в чаша кисело мляко, което съдържа живи култури. При идеални условия това би намалило 12 грама въглехидрати в чаша мляко до около 4 грама въглехидрати в киселото мляко, произведено от него.

Въпреки това, в комерсиално произведеното кисело мляко процесът на ферментация може да бъде спрян, преди да достигне това ниско ниво. В резултат на това, повечето кисело мляко има повече от 4 грама въглехидрати на 6 унции.

3. Живи култури в кисело мляко правят разлика за въглехидратите

Въпреки че всички йогурти се правят с живи култури, в много случаи те се убиват, така че ферментацията се спира в опакования продукт. След като бактериите бъдат убити, нивата на въглехидратите стават стабилни. Потърсете етикети, които потвърждават, че киселото мляко все още съдържа "живи" култури с имената на най-малко два вида бактерии, като Streptococcus thermophilus , Lactobacillus acidophilus , L.

бифидус или L. casei .

Най-комерсиалното кисело мляко не ферментира достатъчно дълго при топли температури за максималното количество консумация на лактоза от бактериите. Въпреки че процесът продължава бавно след охлаждане, огромното мнозинство се случва на етапа на затопляне на киселото мляко.

Ако кисело мляко съдържа живи култури, количеството на въглехидратите ще продължи да намалява бавно, дори след закупуване. Докато въглехидратът намалява до около 4 до 5 грама за чаша, количеството се стабилизира, тъй като се получава толкова много млечна киселина, че бактериите остават спящи. Ако направите собствено кисело мляко, може да отнеме до 20 часа, за да стигнете до тази точка (в зависимост от температурата).

4. Гръцко кисело мляко: стягането на суроватката намалява въглехидратите

Повечето от лактозата в киселото мляко е в суроватката, течната част на киселото мляко. Лесно е да натоварите голяма част от суроватката от киселото мляко или да си купите кисело мляко в гръцки стил.

За да изцедите самата суроватка от кисело мляко, поставете филтър за кафе в филтър или кошница и я поставете върху купа в хладилника. Тя ще стане по-дебела и по-дебела с течение на времето, така че можете да спрете, когато е последователността, която искате.

В крайна сметка, тя може да достигне дебелината на меко крема сирене, често наричано кисело сирене. Това може да се консумира по начин, по който ви харесва или се смесва с други съставки за храни като спада. Друго предимство при насищане на киселото мляко е, че концентрираното кисело мляко има повече протеини на чаша, както и по-малко въглехидрати.

Словото от

Когато правите избор с ниски въглехидрати, ще трябва да обърнете специално внимание на етикетите за хранителните стойности на готовите храни като кисело мляко . Намерете този, който отговаря на вашите цели и се наслаждавайте на ползите от този млечен продукт.

> Източници:

> Goldberg J, OMara K, Becker G. Диетата с четири ъгъла: здравословен начин на хранене с ниско съдържание на въглехидрати за цял живот . Ню Йорк: Марлоу; 2009.

> Национална асоциация за кисело мляко. Live & Active Culture (LAC) за кисело мляко Често задавани въпроси.

> USDA. Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28.