Идеи на менюто за евтини ястия с ниско съдържание на въглехидрати

Съвети за планиране на вашето Великденско празненство с ниско съдържание на въглехидрати

Имате ли семейство и приятели за Великденска вечеря? За щастие има много лесни опции с ниски въглехидрати, които със сигурност ще впечатлят гостите ви. От основните ястия до десерти, нека да проучим начини, по които можете да храните всички, като същевременно гарантирате, че това е здравословно и диета.

Традиционни основни ястия

Всяко основно ястие може да се използва за Великден, но някои от тях са по-традиционни от други.

Превръщането на любимото си агнешко или шунка в нисковъглеродна наслада е доста лесно.

Агнешкото е отличен избор, защото обикновено не се сервира много захар. Използвайте любимата си рецепта или потърсете тези с обикновена билка като тази печена агнешка коса с розмарин и риган.

Шунката е малко по-различна материя, защото сладките глазури са толкова популярни. Започнете с търсене на шунка, която не е захарозамесена или изпечена в мед. Можете да използвате сладко захар или сладко конфитюр (каймак конфитюр или портокалова мармалада работи добре) като основа за собствената си глазура или просто да го използвате като заместител на захар сладкиши в рецептата. Друга възможност е да се приготвите със салатна рецепта за шунка със салати.

При сервиране можете също да търсите парчетата обикновена глазирана шунка, които имат минимално количество глазура. Също така лесно е да го отрежете напълно, щом удари вашата чиния.

Други основни ястия

Сьомгата е приятно пролетно ястие, а сезонът на сьомгата просто започва да се развива около Великден.

Това е идеалната алтернатива на шунката и агнетата. Рецепти, които са особено подходящи за Великденската вечеря, включват спанак и сос от песто и лесна печена сьомга с билки .

Печено месо, като печено свинско, печено печено или печено говеждо месо са други добри избори за Великден.

Странични ястия

Едно приветствено развитие около Великден е, че започваме да се отдръпваме от скорбялата зеленина на зимата към по-леките зеленчуци на пролетта.

Възползвайте се от това, като сервирате салати или варени пролетни зеленчуци.

Някои от най-простите и най-елегантните зеленчуци се оставят цели и се приготвят просто, за да извадят пресните си вкусове. Любим на сезона е печена печена или скара аспержи с малко лимон и билки. Парен артишок е друг пролетен зеленчук, който е забавен за ядене, потопен в майонеза или сос от масло. Накрая брюкселското зеле е чудесно или печено във фурната или настъргано и бързо приготвено с бекон и ядки.

Ако търсите за заместител на картофи, rutabagas са добър избор. Rutabagas са свързани с ряпа, а понякога се наричат ​​"жълти ряпа". Те обаче са по-меки и малко по-сладки, с подправки. Също така съдържат по-малко от една трета от въглехидратите на картофите. Готварските пържени картофи са перфектното въведение в този зеленчук.

Карфиолът също работи вместо картофи в съдове. Може да опитате пюре от карфиол или калио-ориз за здравословни алтернативи. За повече зеленчукова салата, помислете за картофено салата от карфиол или броколи с бекон .

Десерти

Няма истински правила за Великденския десерт, така че можете да използвате любимите си рецепти за ниско съдържание на въглехидрати. Имате ли нужда от идеи, за да започнете?

Имаме няколко идеи:

Словото от

Великденската вечеря често е доста случайна, без реални "правила" или очаквани ястия. Това го прави една от най-лесните празници за поддържане на диетата с ниски въглехидрати. Имайте предвид правилата, които сте научили за намаляване на въглехидратите в готвенето и ще бъдете сигурни, че ще създадете някои вкусни ястия, които всеки ще обича.