5 нарязани зеленчуци и зелена салата от яйца

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 138

Мазнини - 7 гр

Въглехидрати - 11гр

Протеин - 8g

Общо време 25 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 20 мин
Сервирания 2 (по 1/2 чаша всяка)

Когато става въпрос за яйчна салата, традиционната рецепта изисква яйца, майонеза, а не много повече. Повечето рецепти се смесват в половин чаша мая, която предлага около 16 грама наситени мазнини.

За тези, които искат да понижат холестерола си, Американската асоциация на сърцето препоръчва ограничаване на наситените мазнини до 6% от общите калории (това са около 13 грама наситени мазнини, ако ядете 2 000 калории на ден ). Трудно е да следите конкретни суми. Обикновено се стремят към по-здравословна храна, пълна със зеленчуци, постно протеини, пълнозърнести храни и бобови растения.

Тази рецепта за яйца е по-добре за вас, тъй като тя се опакова в пет нарязани зеленчуци и вкусни зеленчуци, заедно с достатъчно достатъчно майонеза, за да стане кремообразна и апетитна, но не и тежка. В крайна сметка ще приемате само 2 грама наситени мазнини на порция и повече хранителни вещества, отколкото бихте харесали в традиционния.

Съставки

подготовка

  1. Комбинирайте всички съставки в средна купа и разбъркайте заедно. Охладете преди да сервирате.

Варианти и замествания на съставките

Можете лесно да пропуснете копъра или корилото в тази рецепта, но изберете да запазите поне една и двойна сума, ако пропуснете другата - само няколко супени лъжици предлагат хубава текстура и аромат на чинията.

Гръцкото кисело мляко често се сменя за майонеза като начин за намаляване на мазнините и увеличаване на протеина.

Можете да го замените, ако желаете, но имайте предвид, че текстурата и вкусът ще бъдат различни от предвиденото. И не се притеснявайте прекалено много от използването на майонеза в приемлива за холестерола рецепта - това е само една супена лъжица и вие получавате зеленчуци заедно с нея.

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте тази яйчена салата като странично ястие, или го направете в храна като използвате сандвич пълнене, както традиционната яйчена салата.

За да спестите време за готвене и почистване, варете яйцата и морковите заедно в един малък съд. Яйцата трябва да бъдат много добре направени - варени за около 16 до 17 минути - и трябва да можете лесно да пробиете морковите с вилица, преди да ги извадите от водата.

Докато яйцата и морковите кипват, можете да приготвите кориандъра, копъра и туршия. Изсипете излишния сок от кисели краставица възможно най-много както преди, така и след като нарязате туршия, за да изпуснете излишната течност в крайната салата. Можете също така да потапяте нарязаните парчета с хартиена кърпа, за да абсорбирате излишната влага.

Ако използвате консерви грах, няма да използвате цялата кутия. Съхранявайте остатъците в херметически затворен контейнер и ги използвайте, за да правите други рецепти през цялата седмица. Опитвам

Накрая, съхранявайте остатъчен копър и кориандър, като опаковате изворите в мокра кърпа и поставете в пластмасова торбичка в хладилника.