Салата от броколи с рецептата за бекон от Турция

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 120

Мазнини - 5g

Въглехидрати - 13гр

Протеин - 9г

Общо време 22 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 2 мин
Сервирания 10 (всяка по 2/3 чаша)

Тази рецепта от броколи салата пуйка бекон е за разлика от повечето традиционни рецепти броколи салата с естествени съставки. Съхранява същата комбинация от сладък и сладък вкус на класическата студена броколи салата, но изважда повече вкус с повече лимонов сок от обикновено и използването на френско грозде вместо стафиди. Слънчогледовите семена добавят много необходимата криза. Тъй като касисът е много по-малък, получавате същите малки удари на сладост с по-малко захар.

Съставки

подготовка

  1. Готвене на пуешкото бекон, докато стане чист, изцедете капетите и изсипете беконът с излишната мазнина. Котлетът на пуешкото се нарязва на половин инчови парчета.
  2. В голяма купа смесете заедно всички превръзки и добавете сол и черен пипер на вкус. След като се комбинират добре, добавете ситно нарязан лук и сушени френско грозде.
  3. Бланширайте големите стъбла на броколи (нарязани на равен брой около 5 чаши флорети и обелени стъбла), като ги кипете или ги микровълновите за 1 до 2 минути. Тя все още трябва да е хрупкава, просто не толкова трудна, колкото когато е сурова. Бързо го охлаждайте в ледена вода, или като я държите под студена чешмяна вода.
  1. Към купата на дресинга добавете бланширания броколи, 1/2 килограм бекон, приготвен до свеж, изцеден и нарязан, и 1/4 чаша несолтирани слънчогледови семки. Разбъркайте добре, за да се уверите, че всичко е покрито с дресинга.
  2. Ако искате, спаси малко от слънчогледовото семе и бекон, за да поръсите над горната част.

Повече за сушени френско грозде

Изсушеното френско грозде е всъщност тъмно червено, черно коринт без семена, изсушено, за да произведе черен, малък плод. Името "касис" идва от древногръцкия град "Коринт".