Как се прави Fartlek Run

Fartlek тренировките са неофициални тренировки за скоростна игра, които са чудесен начин за начинаещи бегачи да се запознаят с ускоряване на работата. Ето как да направите проста тренировка за начинаещи fartlek.

  1. След 5 до 10 минути загряване , ускорявайте до по-бързо от удобното си, разговорно темпо . За да увеличите скоростта си, започнете да изпомпвате ръцете си по-високо (люлеейки се напред-назад по рамото, а не върху лакътя). Дишането ви не трябва да бъде напълно извън контрол, но не се страхувайте, ако стане по-тежко.
  1. Изпълнете това темпо до близката забележителност, като например паркирана кола, телефонна стойка или знак за спиране.
  2. След като стигнете до забележителността си, забавяйте темпото си под нормалното си темпо, докато не се възстановите напълно и дишането ви се нормализира.
  3. След това се връщайте към тичане при комфортно темпо и повторете същия модел на бърз сегмент, кратко възстановяване, удобни темпове, докато не завършите четири до шест бързи сегмента. Променете времето на бързите интервали, като изберете забележителности, които са навсякъде от около 10 секунди до 90 секунди. С подобряването на вашата фитнес, можете да увеличите интервала време / разстояние.

Съвети:

  1. Ако правите fartlek тичане с работещ партньор , можете да вземете от своя страна бране на забележителности. Можете да споделите забележителността преди време или да се изненадате, като останете "Стоп", след като стигнете до нея.

Вижте също:

4 начина да получите по-бързо
Как да управлявам по - бързо