Можете ли да ядете диня на ниско съдържание на въглехидрати диета?

Дините са с умерено високо съдържание на захар, но малки количества могат да бъдат част от диета с ниско съдържание на въглехидрати. Има витамини и хранителни вещества в диня, които го правят здрав избор за удовлетворяване на сладък жажда, а не просто празни калории. Ето един поглед върху въглехидратите в динята .

Въглехидрати и фибри

Ключът да се наслаждавате на динята диета с ниско съдържание на въглехидрати е да наблюдавате размера на обслужването си.

Стандартната сервиране е една чаша или 5 унции и има 11 грама нетни въглехидрати. За клин от диня, трябва да измервате внимателно, тъй като клинът може да бъде равен на няколко порции. 1-инчов клин, тежащ 10 унции, е две порции.

Приготвяне на диня Въглехидрати, фибри и калории
1/2 чаша нарязана диня 5,5 грама нетни въглехидрати , малко количество фибри, 23 калории
1 чаша нарязана диня 11 грама нетни въглехидрати, 46 калории
1 клин (средна диня 1/16, 10 унции) 22 грама нетни въглехидрати, 1 грам фибри, 86 калории

Гликемичен индекс и гликемичен товар

Гликемичният индекс на храната е индикатор за това колко и колко бързо храната повишава кръвната Ви захар. Международните таблици на гликемичния индекс и гликемичното натоварване: 2008 показва средния гликемичен индекс на динята като 76.

Гликемичното натоварване на храната е свързано с гликемичния индекс, но отразява размера на обслужването. Гликемичното натоварване от 1 е еквивалентът на приемане на 1 грам глюкоза.

Диня изглежда много по-добре с тази мярка, тъй като има малко въглехидрати на порция.

Гликемично натоварване на диня
1/2 чаша нарязана диня: 1.5
1 клинска диня (средна диня 1/16, 10 унции): 6
1 порция (100 грама): 4

Ползи за здравето

Динята е добър източник на витамин С и витамин А.

Той също така е отличен източник на ликопен, фитонутриент, който показва, че изследванията могат да бъдат полезни за поддържане на сърдечно-съдовото здраве и евентуално костно здраве. Другите фитонутриенти в динята включват флавоноиди, каротеноиди и тритерпеноиди, които имат противовъзпалителни и антиоксидантни ползи. Пълно зрели червена диня съдържа по-високи нива на тези хранителни вещества, отколкото по-зрялата розова диня.

Аминокиселината цитрулин се намира във високи концентрации в диня. Предлага се като хранителна добавка за различни предполагаеми ползи, но количеството, установено в диня, може да не е равно на концентрацията, продавана под формата на капсули.

Динята коричка съдържа значителни количества хранителни вещества, включително цитрулин, и по-ниско съдържание на захар. За съжаление, нарязаната коричка в повечето случаи се прави от рецепта, която изисква добавянето на голямо количество захар, което не би било подходящо за диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Както подсказва името, динята се състои основно от вода. В една порция диня, ще получите около 5 грама вода, което я прави здравословна храна за посрещане на ежедневните нужди от вода. Мъжете и жените се нуждаят от 9 до 13 чаши вода на ден.

Избор и съхранение

Плодът, който се смята за "тежък за своя размер", означава, че плодовете имат по-голям шанс да бъдат по-свежа, по-сочна диня.

Външният вид трябва да е твърд и без изкривявания или нахлувания. Потърсете "земното петно", където пъпешът почива на земята. В пъпеш, който е напълно узрял, това място ще бъде кремаво жълт цвят.

Неразрязаната диня може да се съхранява при стайна температура, но е по-добре да се съхранява на по-хладно място, в идеалния случай между 50 F и 60 F. След разфасоването, динята трябва да се охлади.

Групи храни с ниски въглехидрати

Повечето плодове , зърнени храни, бобови растения и млечни продукти са склонни да бъдат по-високи в захар или въглехидрати. Можете да ги ползвате като част от балансирана диета, но не забравяйте да забележите съдържанието на въглехидрати и да ограничите порциите си. Ако планът за диета с ниско съдържание на въглехидрати е това, което търсите, тогава листни зеленчуци и ядки и семена изглежда са най-добрите залози.

Словото от

Докато динята може да изглежда така, сякаш е с високо съдържание на въглехидрати, можете да се насладите на този плод на диета с ниско съдържание на въглехидрати, ако обърнете внимание на размера на порциите. Добавя цветен елемент към зелена салата или плодова салата. Малко естествено сладост също може да задоволи небцето ви, а вие няма да губите въглехидратите си за нещо по-малко хранителна стойност.

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Грижа за диабета . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, версия 28. USDA.