Най-добрият фитнес трекер за пешеходен туризъм

За броене на стъпки, добър крачкомер за акселерометър, като например трионата Omron HJ-321, ще работи добре. Тя е евтина, но има много точен триосен акселерометър механизъм и може да се носи в джоб или опаковка или да се носи на кръста.

По време на екскурзия вероятно сте по-склонни да се огъвате, да се върти и да се наклонявате, отколкото на фитнес. Акселерометър с двуосни или триосни точности ще даде по-добър резултат от механизма на махалото в стария стил.

Влизане само в екскурзията

Може да се нуждаете от крачкомер или монитор за активност, който има функция за проследяване на тренировка или да можете да нулирате, така че да проследявате екскурзията си, а не всичките си ежедневни стъпки. Omron GoSmart HJ-203 има бутон за действие, който може да се използва за запис на конкретни тренировки, в допълнение към всички ежедневни стъпки. За пешеходен туризъм, вие също искате педометър, който е достатъчно умен, за да редактирате нервите и да не ги смятате за стъпки. Евтините педометри често не правят това.

Точно разстояние за туризъм

Педометрите са точно толкова точни, колкото и при изчисляването на средната дължина на крачка . Вашата дължина на крачка може да варира много по време на хълмистата екскурзия срещу разходка по равна повърхност. Не желаете да използвате разчет за разстоянието на педометъра, ако животът ви зависи от "завийте наляво на вилицата на 1,4 мили".

Това означава, че войниците са обучени да броят стъпките си по курсове за навигация за оцеляване и да ги използват за оценка на разстоянието.

Това може да е добра оценка, но вероятно ще предприемете по-кратки стъпки, докато вървите нагоре или преговаряте с каменисти и вкоренени пътеки, отколкото бихте направили на фитнес ходене на равна повърхност.

Слизайки надолу, крачката ви може да бъде няколко сантиметра по-дълго. Може да искате да експериментирате по маршрути, които имат маркери за разстояние и съответно да коригирате настройката за дължината на крачка.

Настройте го по-кратко, ако записвате по-голямо разстояние, отколкото показва маркерът, по-дълго, ако записвате по-малко разстояние, отколкото показва маркерът.

GPS устройство или сензор в мобилния телефон трябва да ви даде по-добра точност на разстоянието, с много предупреждения. Това наистина зависи от това доколко вашият GPS модул има достъп до спътниците по време на екскурзията. Ако се намирате в хълмове и долини или в гъста гора, устройството ви може да загуби сигнала или да премине от спътник към сателит.

Можете да видите грубо неточно GPS разстояние и отчитане на скоростта от вашия мобилен телефон или друг GPS, когато ходите в дерето или до насип, който блокира по-голямата част от южното небе. Сигналът превключва от сателит към сателит и мисли, че се движите напред и назад на четвърт миля в даден момент.

Специализирана туристическа GPS единица е най-добре, ако искате точност, особено ако вашият живот зависи от него. Обикновено обаче те не правят броене на стъпки, затова, ако искате да броите стъпките си, носете и педометър.

Точни педометрични калории за пешеходен туризъм

Калориите вероятно ще бъдат подценени с крачкомер, когато се разхождате нагоре и надолу по хълмовете. Всяко 1% увеличение на степен изгаря с 12% повече калории на миля. Много малко педометри включват алтиметър, който предоставя данни, които могат да се използват за увеличаване на изгорените калории.

Fitbit прави, както и Striiv . И двете са по-скъпи, но и двете имат способността да проследяват специфични тренировки и са два от любимите ми педометри, които да притежават и използват всеки ден.

Туризмът обикновено се оценява като изгаряне на повече калории на миля, тъй като терминът "пешеходен туризъм" поема хълмове и труден терен, но педометър без висотомер не знае, че сте туризъм.

Възможно е също да се движите по-бавно по време на разходка, отколкото на разходка, което може да означава, че крачкомерът оценява още по-малко калории или не може да записва аеробни минути или изгорени аеробни калории.
Колко повече калории изгаряте, докато вървите нагоре?

Вземете своя крачкомер

Ако не искате крачометърът ви да изскочи от кръста и да изчезне във великолепното външно пространство, не забравяйте да добавите предпазно каишка за педометър към него. Ако вече нямате такъв, можете да направите свой собствен с низ и предпазен болт. Ако ще носите крачкомера в джоб, използвайте джоб, който се затваря с бутон, цип или велкро.