Как да се обличаш за студено време ходене

1 - Скорост на студеното време: Как да слой

Облечен за зимни разходки. © Джим Къминс / The Image Bank / Getty

Една бърза разходка в студен, свеж ден, независимо дали за фитнес или забавление, може да бъде вълнуваща и освежаваща. Или може да бъде директен път към замръзнали пръсти, хипотермия или един от онези, които могат да отнемат часове за размразяване. Това обаче няма да се случи, ако носите правилните неща.

Правило 1 на дресинг за ходене в студено време е да се полагат слоеве, които да изпръскват влагата, да изолират тялото ви от студа и да предпазват от вятър и дъжд. Ще ви трябват три слоя, за да направите това:

2 - Обличане за студено време Разходки: Бельо

JunoActive Спорт сутиен. JunoActive от Junonia

Накратко : под него трябва да носите гащи, изработени от синтетична тъкан, а не памук или памучна смес. Найлонът или полиестерът е по-добре, тъй като памукът ще се потни и няма да изсъхне бързо.

Сутиен или Shimmel : За жените спортен сутиен, изработен от вълнен полиестер или полипропиленова тъкан, е добър избор. Отново избягвайте памучни или памучни смеси, които могат да ви накарат да се почувствате сладки или лепкави и да предизвикате неприятно изцапване.

Друг вариант е балсам или спортен връх или сутиен, който покрива горната част на торса, за да осигури допълнителен слой изолация за много студени дни.

Тениска : Мъжете може да искат да носят къси или дълги ръкави wicking тениски. Това трябва да бъде от коприна, полипропилен или друга тъкан.

Чорапогащи или дълги Джонс : За температури под 30 F, особено когато ветровете са високи, чифт чорапогащи под панталоните ви могат да ви помогнат да поддържате краката си уютни. Копринени или полипропиленови дънни дънни дънки, или дори зимни пантофи, работят добре. Чорапогащник или чорапогащник също могат да помогнат за предотвратяване на косопад на бедрата и телетата.

3 - Обличане за студено време на ходене: Ризи

© Depositphotos.com / yobro10

Когато ходите на студ, ризата ви трябва да бъде изработена от вълна, а не от памук или памучна смес. Памукът се държи в пот и може да ви остави студено и хладно. Една риза от вълна ще извади влагата от кожата ви, като същевременно осигури основен слой.

Както се случва, много маратони и полумаратони дават на завършилите перфектната риза, която да носят за зимно ходене, техническа риза с дълги ръкави.

4 - Как да се облича за студено време ходене: Панталони

Франклин Бягство от затвора Двама Завинаги. Люси

Вашите панталони за ходене в студено време също трябва да са изработени от плетена полиестерна тъкан. Работещите чорапогащи или свободните панталони са идеални. За удобство погледнете стилове с джобове с цип и еластична лента.

В мокри или снежни дни е особено важно да не носите памук. Ако се впуснете в дънки и се намокрят, вие се подготвяте за хипотермия. Всъщност, ако очаквате да ходите в дъждовните дни, може да искате да инвестирате в чифт водоустойчиви дъждовни панталони . Те могат да бъдат скъпи, но също така могат да осигурят много комфорт. Те също така ще запазят вятъра и някои от тях ще имат вътрешен слой от руно за много студен климат или ски, които могат да се използват удобно при температури под 30 F.

5 - Обличане за ходене на студено време: изолационен слой

LOLË Емили Обикновена яке. Уенди Бъмгарднер ©

Изолиращият слой от полиестерни микрофлоки, натъпкан надолу или полиестерен пълнеж, или вълнена жилетка или вълнена риза, ще ви помогне да запазите хладния въздух на разходки под 40 F. Ако мразите чувството си обемисти, микрофлората е достатъчно тънък, за да се побере под обикновената водоустойчива яке и изсъхва бързо. Потърсете стил, който е донякъде подреден така, че да пасва добре под сако. Включването на изолационен слой е по-добре, отколкото просто да носите допълнително тежко яке, защото можете да го свалите, ако се окажете прекалено горещо.

6 - Обличане за студено време на ходене: яке

Яке на Мармот Оракъл. Уенди Бъмгарднер © 2007

Вятърното яке е от съществено значение за ходенето в студено време. Той също така трябва да бъде водоустойчив, или ако планирате да ходите в дъжд или сняг, водоустойчив. Ако живеете в сух климат, може да предпочетете меко яке. Много от производителите на открито предлагат меки, устойчиви на вятър, водоустойчиви якета, подходящи за ходене, туризъм и ски.

Други детайли, които да търсите в ходилото :

7 - Обличане за студено време Разходки: Чорапи

Smartwool Разходки чорапи. Уенди Бъмгарднер © 2006

Имаше време, когато "рецептата" за чорапи за пешеходен туризъм беше да се комбинира облицовка, изработена от вълнообразна полипропиленова обшивка, с вълнен чорап, за да се премести над нея. Сега можете да намерите чорапи, които комбинират двете функции в един чорап или можете да изберете не-сърбеж вълнени чорапи, които могат да се перат в машината. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е по-голямата част от ходещите ви чорапи . Вие не искате да носите чифт, който е толкова дебел, че те тълпат пръстите ти заедно в обувките ти.

8 - Обличане за студено време на ходене: Обувки

Нов баланс 809 Trail Обувки. Уенди Бъмгарднер © 2006

Ще ви трябва да сте топло и сухи, когато ходите на студ. Една опция е гъвкава обувка, която има водонепроницаема и ветроустойчива горна част. Друг е обувката за леко пешеходен туризъм или пътека, която е водоустойчива. Изберете обувки за ходене с гъвкава подметка. Ако не можете да огънете или завъртите обувката с ръцете си, краката ви ще се борят с нея на всяка стъпка.

Тракторни и защитни устройства

За ходене по лед или сняг може да се наложи обувките да се поберат с теглещо устройство, като приплъзващи се захвати, за да ви помогнат да хванете хлъзгави повърхности. Ски пистите или тренировъчните стълбове могат да осигурят допълнителна стабилност. Ако искате да се забавлявате в снега, обмислете да инвестирате снегоходки. Тези, които са на разположение сега, са малки, леки и не изискват обучение.

9 - Обличане за студено време на ходене: Шапки за глава

Шапка с покритие за билета и ухото. Уенди Бъмгарднер ©

Покриването на главата ви ще помогне да поддържате цялото си тяло топло. Някои функции, които можете да търсите, включват законопроект за засенчване на лицето ви в слънчеви дни и уши. Вашата ходеща шапка трябва да бъде водоустойчива. Освен че покривате главата си, вие ще искате да запазите останалата част от тялото си от врата до топла и уютна. Някои опции, които можете да опитате:

Не забравяйте слънчевите очила и слънцезащитните продукти. Слънцезащитните продукти са особено необходими през зимата, тъй като радиацията на слънцето е по-интензивна и по-малко очаквана, особено когато се отразява от снега. Предпазвайте устата си от слънцето и от счупване, като използвате балсам за устни със слънцезащитен крем.

10 - Обличане за студено време на ходене: Ръкавици

Колумбия флейч ръкавици. Уенди Бъмгарднер © 2006

Поддържането на топли ръце е от съществено значение. Пръстите (както и пръстите и носът) са особено уязвими от измръзване. Ръкавиците са много по-добри от ръкавиците, тъй като те държат ръцете си подстригани, защото когато те са затрупани заедно в чифт ръкавици, пръстите ви се затоплят. При тежко студено износване на ръкавици от неръждаема стомана.