Сливи: Хранителни факти

Калории в сливи и ползите от тях за здравето

Сливите идват в цяла дъга от цветове, от почти черно, през лилаво и синьо до зелено, червено и жълто. Има дори и вид, който остава зелен, когато е узрял (сливи). Те варират по размер от много малки до три инча в диаметър.

Десетки сортове са известни, но само няколко от тях са на разположение за покупка. Свежи сливи се предлагат от юни до октомври, тъй като пиковият сезон е август и септември.

Факти за храненето на сливи
Размери за сервиране 1 Сервиране (100 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 30
Калории от мазнини 2
Общо мазнини 0.2g 0%
Мононенаситени мазнини 0.1g
Калий 104 мг 3%
Въглехидрати 8g 3%
Диетични фибри 0.9г 4%
Захар 7г
Протеин 0.5 g
Витамин А 4% · Витамин С 10%
Калций 0% ·
* Въз основа на диета с 2000 калории

Помислете за сливи като по-малко концентрирана, по-нискокалорична форма на сини сливи, която обикновено се използва за предотвратяване и лечение на запек поради съдържанието на влакна. Единичната слива има около 30 калории, така че това прави една чудесна закуска. Двойка с кисело мляко или половин шепа ядки, за да получите някакъв протеин там, тъй като самата слива не осигурява много. Белтъчината ще ви помогне да бъдете пълни и доволни.

Ползи за здравето на сливи

Сливите са добър източник на витамин С, съдържащ около 10% от препоръчителната дневна доза (RDA) в една малка порция. Витамин С е важен водоразтворим витамин, който е отговорен за ремонта на клетките, повишава имунитета и забавя процеса на стареене.

Сливите също съдържат разтворимо влакно, което е известно, че е кардио-защитно и полезно за намаляване на лошия холестерол.

В допълнение, сливи съдържат, фитонутриенти, особено феноли, които имат антиоксидантно действие.

Сливи, сушени сини сливи и захарни сливи

Сини сливи се произвеждат чрез изсушаване на специални сортове сливи, обикновено френски Agen.

Интересното е, че всички сушени сини сливи са сливи, но не всички сливи са сливи.

Изследванията показват, че много хора реагират по-добре на наименованието сушени сливи, стиснати редове, затова често ще чуете сушени сини сливи да се наричат ​​сушени сливи. Калифорния увеличава 99% от доставките на сушени сливи в САЩ.

Захарните сливи не са захаросани сливи, а малка кръгла бонбонка с ароматизирана варена захар.

Събиране и съхранение на сливи

Сливите често съдържат бял остатък от външната страна, подобно на прах, който се нарича "цъфтят". Най-вероятно ще си спомните да видите това и на грозде. Bloom е добър знак, защото действа като естествен защитник по време на работа. Преди консумация е важно да изплакнете сливи, но храненето на цъфтежа не е вредно.

Изберете сливи, които не съдържат ухапвания и петна. Те трябва да са дори в цвят, изглеждат плюшени и миришат сладки. Избягвайте купуването на сливи, които са твърди. Тези видове сливи може никога да не развият напълно богатата сочност на напълно узряла слива. Вместо това, изберете сливи, които са леко меки и дайте малко на пипане. Ако вашите сливи са леко твърди, можете да ги държите на стайна температура в хартиена торбичка, за да продължите да узрявате (около два дни), но след като са леко меки в края, ще искате да ги поставите в хладилника за да ги предпази от прекомерно узряване.

Пресни сливи могат да се съхраняват в хладилника за около два до три дни.

Сливите могат да бъдат замразени в хладилни чанти, или цели, или нарязани. Те обикновено държат във фризера около 12 месеца.

Също така можете да съхранявате сливи в фризера като "сливен сос". Сварете сливи, докато сливът е толкова дебел, колкото искате, и ги замразете в малки, запечатващи се контейнери.

Сушени сливи, известни също като сушени сини сливи, са на разположение през цялата година. Ако имате диабет и решите да ядете сливи, не забравяйте да погледнете размера на сервиране. Сините сливи са концентрирани и имат голямо количество захар в малка сервирана храна. Например, три сушени сини сливи съдържат около 75 калории и 18 грама въглехидрати (повече от една парче хляб).

Здравословни начини за приготвяне на сливи

Сливите са чудесно да се ядат сами. Те също се държат добре на различни методи за готвене. Сливите могат да се пекат, на скара, да се обработват и да се използват при приготвянето на десерти, като пайове, пайове или торти. Сливи често се използват за конфитюри, консерви или сосове за месо и други кухни. Ако искате да добавите цвят и вкус към салатата си, изрежете няколко сливи и ги поставете на върха. Или нарязайте няколко сливи, за да направите пикантна салса.

Рецепти със сливи

Вземете лъжичката за това, как да разбиете някои вкусни и питателни рецепти за сливи. Сервирайте вашите сливи за закуска, обяд, вечеря или закуска.