15 BS загуба на тегло факти, че всеки мисли, че са верни

1 - Общи митове за отслабване

Lior + Lone / Стоксън Юнайтед

Добре планираните dieters могат да станат жертва на диетични митове, които разрушават цялата си програма за отслабване. Ще бъдете ли един от тях? Лесно е да вярвате на някои "факти" за загуба на тегло, тъй като те се повтарят на социални събирания и дори можете да ги видите в списания и в интернет.

Но ако копаете малко по-надълбоко, ще откриете, че много от тези съвети за загуба на тегло и тероризми са неразбрани. Сканирайте този списък с митовете за диета, за да сте сигурни, че имате вашите факти, за да отслабнете, да ядете здравословна диета и да запазите теглото си.

2 - Диетите не работят

WALTER ZERLA / Култура / Гети изображения

Хората, които искат да отслабнат, могат да избегнат традиционните диети (като калциеви преброявания), защото вярват, че диетите не работят. Всъщност има проучвания, които потвърждават, че прекалено ограничителните програми за хранене вероятно ще възникнат. И вярно е, че много хора, които губят тегло, ще си възвърнат паунда. Но това не означава, че всички диети не работят.

Истината е, че ако искате да отслабнете, трябва да промените това, което ядете. И това е диета. Ако програма за отслабване рекламира, че можете да ядете каквото искате и все още да сте тънки, няма вероятност тя да работи.

Получете фактите: Единственият доказан метод за отслабване

3 - Скорбялни храни причиняват повишаване на теглото

Андреа Брико / Фотолибриране / Гети изображения

Обичате ли картофи и хляб? Ако се опитвате да отслабнете, можете да избегнете тези храни, защото сте прочели, че те причиняват повишаване на теглото. Не е вярно.

Скорбялни храни като бял хляб, бял ориз и други рафинирани въглехидрати са общи източници на празни калории . Това означава, че те осигуряват калории, без да осигуряват на тялото ви други важни хранителни вещества. Но те всъщност не ви карат да наддавате, освен ако не ядете твърде много от тях. И някои нишестени въглехидратни храни, като картофите, осигуряват хранителни вещества. Така че можете да ги включите в калорично контролиран хранителен план за здравословна загуба на тегло.

Вземете фактите: Трябва ли да открия калории или въглехидрати, за да отслабна?

4 - Хранене на малки чести храна насърчава отслабване

Дебора Колб / Гети изображения

Хранене на малки ястия и закуски на всеки няколко часа може да ви помогне да отслабнете. Някои проучвания обаче показват, че когато увеличаваме броя на ядене през целия ден, ние също така увеличаваме глада, желанието да ядем и калориите.

Има различни начини да получите точния брой дневни калории, за да отслабнете . Някои хора, които се хранят, откриват, че гладът им е гладен, ако ядат малки чести ястия. Но други dieters намират, че предпочитат 2-3 по-големи ястия. Един от методите не е непременно по-добър от другия.

Вземи фактите: Колко често трябва да ям, за да отслабна?

5 - Бананите ви карат да мазнини

mconnors / morguefile

Бананите обикновено съдържат 100 калории или повече на плод. По-големите банани могат да осигурят 150 калории или повече. Поради тази причина някои диетолози ги избягват. Но бананите не ви натрупват мазнини. Всъщност бананите са пълни с хранителни вещества и когато се добавят към някои рецепти (като здравословна рецепта за ласкатели ), те са чудесен начин да създадете кремообразна текстура, без да използвате по-малко здрави наситени мазнини като сладолед.

Вземете фактите: Как да включите бананите в плана си за отслабване

6 - Програмите за бързо отслабване не работят

Франк П Вартенберг / Снимка Прес / Гети изображения

Повечето експерти за загуба на тегло ще ви кажат, че бавната и постоянна загуба на тегло е най-умният начин да постигнете целта си. Много малко успешни диетолози ще ви кажат, че бърз план за отслабване им помага да отслабват завинаги. Но не всички бързи планове за отслабване са лоши.

Някои търговски компании за отслабване и други популярни диети включват бърза загуба на тегло "скок старт" в ранните етапи на програмата. Бързото отслабване помага на някои диети да се отделят от лошите навици и осигурява мотивация за по-дългия, по-бавен процес на отслабване напред.

Получете фактите: Бързи методи за отслабване, които работят

7 - Фъстъчено масло е добро за отслабване

Jamie Grill / Снимки на Тетра / Гети изображения

Повечето от нас обичат фъстъчено масло. Така че има смисъл, че митът за диетата ще се възползва от фъстъчено масло. Но истината е, че фъстъчено масло е много високо в мазнини, може да има високо съдържание на захар (в зависимост от марката) и е лесно да се преяжда.

Има няколко диета, които са много добри при контрола на порциите, които могат да се възползват от включването на фъстъчено масло в диетата си. Кремообразното лечение ни помага да се чувстваме пълноценни и удовлетворени. Но за повечето диети, фъстъчено масло осигурява твърде много калории и прекалено много мазнини, за да има смисъл в плана за отслабване.

Вземи фактите: Истината за фъстъчено масло и вашата диета

8 - Режимът на гладуване причинява увеличаване на теглото

Мустафа / Арикан Е + / Гети изображения

Яжте ли на всеки няколко часа, за да избегнете "режима на глад?" Има обща вярност сред някои хора, които приемат диета, че ако не ядете достатъчно често, метаболизмът на тялото ви се сгъстява и започвате да наддавате.

Вярно е, че тялото ви ще се адаптира към променящите се ястия и метаболизмът ви може да се забави леко, за да запазите калориите, но не до точката, в която натрупвате тегло. Докато ядете по-малко и губите тегло, нормално е метаболизмът ви да се промени.

Никой професионален специалист по отслабване не препоръчва да се наказвате да отслабнете, но много малко хора трябва да се притесняват от режима на глад.

Вземи фактите: Истината за начина на гладуване

9 - Ниските гликемични храни са по-добри за вашата диета

JGI / Jamie Grill / Blend Images / Гети изображения

Гликемичният индекс се използва като основа за редица популярни диети, включително " The South Beach Diet" . Така че може да се изкушите да ядете ниско гликемични храни, за да отслабнете. Но не всички ниско гликемични храни са с ниско съдържание на калории и не всички от тях са здравословна част от програма за отслабване. Сладоледът, например, е ниска гликемична храна. Но много малко успешни dieters ядат сладолед на регулярна основа.

Някои ниско гликемични храни също са с ниско съдържание на калории и са подходящи за програма за отслабване. Но не всички от тях. Уверете се, че знаете разликата, преди да използвате популярния индекс на храните, за да отслабнете.

Вземете фактите: Е ниска гликемична диета, ефективна за отслабване?

10 - Отслабване хирургия е измама

Андрю Бруукс / Култура / Гети изображения

Загубата на тегло хирургия е умен избор за някои dieters, които са опитвали традиционните методи за отслабване без успех. Но това не е лесен избор.

Пациентите, подложени на бариатрична хирургия, трябва да следват строга диета и тренировъчна програма преди и след като са подложени на процедурата. В допълнение, много пациенти изпитват неудобни и трудни физически и социални странични ефекти след операцията .

Целият процес на хирургична загуба изисква сериозен ангажимент към вашето здраве и никога не трябва да се счита за "лесен изход".

Вземете фактите: Дали хирургията за отслабване е подходяща за мен?

11 - Храненето на храната увеличава метаболизма

Кърк Мастин / Аурора / Гети изображения

Много dieters, които отслабват и пазят паунда за добро, ядат здравословна закуска всяка сутрин. Умните сутрешни ястия могат да помогнат за ограничаване на апетита на късна сутрин и да ви помогнат да избегнете автоматични закуски и екскурзии до кафенето, което може да изпрати ежедневния брой калории през покрива. Но храненето на закуска не повишава метаболизма ви.

Някои диети пропускат закуската успешно . Други диети смятат, че закуската е съществена част от пълната им програма за отслабване. Вашият общ калориен прием през целия ден ще определи вашия успех загуба на тегло, а не времето на хранене.

Получете фактите: Можете ли да увеличите метаболизма на закуска?

12 - Работата с висока интензивност е по-добра

Хинтерхаус произведения / Цифрова визия / Гети изображения

Популярността на тренировките с висока интензивност може да накара някои диети да вярват, че тренировките на HIIT , сеансите на CrossFit и класовете Tabata са единственият начин да отслабнете.

Вярно е, че тези потни сесии са ефективни за загуба на мазнини. Но за да се възползвате напълно от тренировките с висока интензивност, трябва да направите няколко лесни и умерени тренировки и през седмицата. Всъщност лесните тренировки са също толкова важни, колкото и тежките тренировки за здраво, здраво и пригодно тяло.

Получете фактите: Най-добрата тренировъчна програма за загуба на мазнини

13 - Вие винаги трябва да ядете повече протеини

Джефри Кулидж / Изображението / Гети изображения

Протеиновите храни ви помагат да се чувствате пълноценни за по-дълъг период от време и да ви помага да поддържате мускулната маса. Ако участвате в тренировъчна програма за сила , протеинът ви помага да изградите и мускули. Но повече протеин не винаги е по-добре.

Протеинът е добър за вас, но тялото Ви също се нуждае от въглехидрати за енергия и добри мазнини за здрави клетки. Важно е да ядете всяка от тези макронутриенти с умереност и да контролирате общия прием на калории, ако целта ви е загуба на тегло.

Получаване на факти: Колко протеин е най-доброто за отслабване?

14 - Естествените храни са по-добре за вашата диета

алпин / Гети изображения

Смарт купувачите обикновено купуват хранителни продукти, които са естествени за по-добро здраве. В края на краищата, естествените храни са по-добри за вашата диета за отслабване, нали? Грешка!

Няма регламентирано определение на думата "естествено". Така че производителите на храни могат да използват думата върху опаковките на храни, дори ако храната не е наистина естествена по начина, по който може да се очаква тя да бъде. Освен това, ако загубата на тегло е вашата цел, трябва да бъдете особено внимателни. Някои храни, които са естествени и здравословни, също имат много високи калории. Авокадото е идеален пример.

Преди да плащате повече за храни, които са естествени, уверете се, че те са и храни, които ще ви помогнат да отслабнете.

Вземете фактите: 15 натурални храни, които помагат на глада

15 - Мазнините могат да ускорят загубата на тегло

Том Метрон / Гети изображения

Всеки dieter е виждал реклами за мазнини горелки, които са "научно доказани", за да ви помогне да отслабнете. Хапчетата за отслабване или добавки за отслабване често се рекламират, за да ускорят метаболизма ви, за да изгарят повече мазнини.

Проблемът е, че научното доказателство често няма доверие. Някои хапчета могат да помогнат за ускоряване на вашия метаболизъм , но не по начин, който ще създаде забележим ефект загуба на тегло. Някои хапчета могат да бъдат опасни, а някои са напълно неефективни.

Вземете фактите: подъл начини за откриване на загуба на тегло измама

16 - Здравословно хранене е лесно

Майк Кемп / Blend Images / Гети изображения

Може да е трудно за новите диети да се изправят пред факта, че загубата на тегло е наистина трудно. Така че повечето от нас са изкушени да вярват на рекламите, книгите и програмните одобрения, които ни казват, че загубата на тегло е лесна.

Но истината е, че промяната на всеки навик е трудна. Промяната на хранителните ни навици е особено трудна, защото нашите физически, социални, културни и понякога дори емоционални модели включват храна.

Да се ​​научиш да ядеш здравословна диета е със сигурност възможно. Но това отнема време и практика. Заслужава ли си усилието? Да, абсолютно. Но преди да започнете процеса, е важно да съберете подкрепа и да зададете краткосрочни и дългосрочни цели, които да ви насочат към процеса.

Вземете фактите: 3 неща, които Smart Dieters знаят за Отслабване