Как да си направим Smoothies за отслабване

Ниска калория Smoothie Dos и Don'ts

Tiina & Geir / Култура / Гети изображения

Smoothie любителите внимавайте! Кремообразните и вкусни продукти за отслабване могат всъщност да унищожат диетата ви, ако не следвате няколко критични правила. Знаеш ли какво са те?

Използвайте този списък на здравословни фъстъци, за да се уверите, че вашата напитка не е твърде висока с мазнини и калории. След това използвайте рецепти за намаляване на теглото и опитайте с нови съставки и увеличете хранителния потенциал на любимите си напитки.

Измервайте съставките си

Кърк Мастин / Аурора / Гети изображения

Не хвърляйте съставки в миксера, без да ги измервате първо. В противен случай ще свършиш с висококалорична катастрофа. Измервайте всяка съставка и съберете пълния брой калории за вашата напитка, за да знаете колко ще консумирате, когато я пиете.

Няма да се налага да следвате тази стъпка всеки път, когато направите вашата ласкателка, но ако веднъж измервате съставките и продължавате да използвате една и съща рецепта, ще спестите сами да направите обща грешка за загуба на тегло : подценяване на въздействието на течните калории ,

Добавете протеин

Westend61 / Гети изображения

Направете балансирани хранителни вещества. Ако вашият ласкател е заместител на хранене, уверете се, че съдържа всеки основен макронутриент: протеин, мазнини и въглехидрати. Много плодове гладки съдържат много калории от въглехидрати и може би малко количество мазнини. Но не забравяйте да добавите добър източник на постно протеини.

Протеинът ви помага да изградите мускули, които трябва да поддържате здравословен метаболизъм . Нуждаете се от рецепта? Опитайте тази сладка мока ликьорка с шоколадов протеин на прах. Ако вече имате любима рецепта за ласкатели и искате да добавите тласък на протеини, хвърлете една супена лъжица или две семена от чиа. Семената ще сгъстят вашата напитка и ще осигурят диета-приятелски тласък на фибри, както добре.

Не ограничавайте съставките

Сапингтън Тод / Гети изображения

Опитайте се да използвате пресни или замразени плодове, като боровинки, ягоди, манго, праскови или ябълки. Няма да имате нужда от рецепта, за да комбинирате тези сладки съставки. Не се страхувайте да разклонявате и да използвате съставки като диня, спанак или кале, за да получите допълнителни витамини и минерали. Опитайте тази сладка зелена глазура, за да получите зелени зеленчуци, пакетирани с витамин, с сутрешното си ястие.

Нарежете мазнината

JGI / Джейми Грил / Гети изображения

Не използвайте съставки с високо съдържание на мазнини, за да получите кремообразна текстура. А гладко, направени със сладолед, gelato или голямо количество фъстъчено масло е вкусно, но може да е твърде високо в калории, за да ви помогне да отслабнете. Дори замразеното кисело мляко може да добави нежелана мазнина и захар.

Използвайте банани, замразени или на стайна температура, за да получите дебела, гладка текстура без добавена мазнина и калории. Ако обичате вкуса на фъстъчено масло, помислете за използването на прах от фъстъчено масло вместо мастното разпространение. PBFit прави редовно и шоколадово ароматизирано фъстъчено масло на прах, което осигурява 50 калории на две супени лъжици, в сравнение с близо 200 калории, осигурени от фъстъчено масло.

Не добавяйте допълнителна захар

Фотоалто / Милена Бонки / Гети изображения

Не добавяйте ненужна захар. Ако направите плодово лакомство, ще получите много захар от плодовите съставки, които добавяте към блендера. Ако добавите млечни продукти, този източник ще допринесе и за лактозата - захар.

Ограничете количеството мед, захар или други подсладители, които добавяте. Това 175 калории фъстъчено масло smoothie е кремаво и сладко, без добавяне на допълнителни захари.

Добавете сок внимателно

Tetra изображения / Гети изображения

Добавете пълнители като вода или лед. Някои рецепти са много дебели. Тя може да бъде изкушаващо да ги разредим с висококалоричен, силно подсладен плодов сок. Но сокът може да добави мега калории и излишна захар.

Водата ще направи вашето ласкаво по-лесно да се пие и леда ще добави дебелина. Експериментирайте с основна рецепта за лакомство. Опитайте се да намалите количеството сок и да добавите вода или лед, за да получите дебелината и вкуса, които ви харесват.