Медицински решения за отслабване

Отслабване хирургия

Загубата на тегло хирургия е разумна стъпка за много хора, които са опитвали традиционни диети и упражнения програми без успех. Стомашен байпас или друга форма на хирургия за отслабване може да ви помогне да достигнете целта си тегло и подобряване на цялостното здраве.

Какво представлява бариатричната хирургия?

Bariatric хирургия е друго име за хирургия загуба на тегло (WLS) или стомашна хирургия за отслабване. Има много различни видове операции за отслабване.

Хирургичните процедури обикновено се извършват от съветник, сертифициран бариатричен хирург, който също съветва пациента преди и след операцията.

Бариатичната медицина, включително операцията за отслабване, е растящо поле. Методите, използвани за извършване на операциите, винаги се подобряват и стават по-безопасни. Но всички операции включват известен риск и значителни финансови инвестиции. Когато избирате хирургия за отслабване, трябва да сте готови да работите упорито и да поемете дългосрочен ангажимент към вашето здраве, за да постигнете успех.

За много пациенти дългият процес си заслужава. Операцията за отслабване осигурява важни ползи за много пациенти, които не са в състояние да достигнат целта си тегло с традиционните методи. Може да сте в състояние да разрешите или подобрите здравни проблеми като диабет тип 2, хипертония, сънна апнея, уринарна инконтиненция и болки в тялото.

Кой може да получи бариатрична хирургия?

Бариатричната хирургия не е подходяща за всички . Ако имате само малко тегло, което да загубите , или не сте се опитвали да отслабнете с традиционните диетични и тренировъчни програми , това вероятно не е точно за вас. По принцип, хората, които се подлагат на бариатрична хирургия, са възрастни, които имат индекс на телесна маса (BMI) 40 или повече.

Това са хора, които често са с тегло над 100 килограма или повече. Те са и хора, които вече са се опитали да отслабнат с други методи и са, най-важното, готови да се ангажират със здравословна диета и програма за упражнения след операцията.

Ако имате BMI от 35 или повече, може да бъдете и добър кандидат за бариатрична процедура, ако имате медицинско състояние, свързано с теглото си. Такива състояния могат да включват сънна апнея, диабет тип 2 и сърдечно заболяване.

И накрая, има някои процедури, одобрени за хора с малко по-нисък индекс на телесна маса. Лапароскопската регулируема стомашна лента или лентовата лента е одобрена от FDA за хора с ИТМ от 40 или повече години или за хора с телесно тегло 30 или повече, ако имат сериозно заболяване, свързано с теглото. Гастритният балон е одобрен за пациенти с ИТМ от 30 до 40 и имат състояние, свързано с теглото. Гастният балон не е хирургическа процедура, а по-скоро друга възможност за хора, които биха могли да мислят за получаването на WLS.

Различни видове хирургия за отслабване

Ако знаете, че сте добър кандидат за операция, има няколко различни процедури, които могат да бъдат разгледани:

Най-добрата операция за отслабване за вас зависи от редица фактори, включително начин на живот и здравна история.

Трябва да научите повече за всяка процедура, след което да се консултирате с Вашия лекар за възможностите за хирургична загуба, които биха могли да работят най-добре за вас.

Отслабване хирургия Разходи

Общата цена на хирургичната Ви операция за отслабване ще включва повече от процедурата. Освен операцията, трябва да имате предвид цената на грижите за него, специалната храна или шейкове, които вашият бариатричен хирург би могъл да препоръча, както и последващата операция за усложнения и / или козметични процедури за разхлабване на хлабавата кожа .

Ако сте извършили операцията в бариатричен център, вероятно е разходите за хирургичната Ви операция да бъдат комбинирани в една обща сума. Това означава, че няма да плащате отделно за предварителни операции, последващи грижи или консултации за начина на живот. Често тези услуги се предоставят в рамките на центъра, но е важно да ги попитате така, че да можете да изчислите правилно общите разходи за вашата бариатрична процедура.

Според Националните институти по здравеопазването, хирургичната Ви операция за отслабване може да струва между $ 15,000 и $ 20,000, в зависимост от вида на процедурата и къде живеете.

Някои пациенти плащат цялата сума самостоятелно. Ако възнамерявате да плащате самостоятелно, съществуват услуги за отпускане на здравни услуги, които може да ви помогнат да си позволите процедурата.

В някои случаи застраховката ще покрие разходите за WLS. Medicare и някои планове на Medicaid покриват и разходите за операция в някои ситуации. По-вероятно е да получите застрахователно покритие, ако имате препоръка за лекар и медицинско състояние, което може да се подобри, ако отслабнете. Коалицията за действие срещу затлъстяването предоставя всеобхватен наръчник за работа с вашия доставчик на застраховка, включително формуляри и полезни съвети за получаване на информация.

Как да намерим хирург загуба на тегло

Едно от най-важните решения, които трябва да направите, ако смятате стомаха за хирургическа намеса за отслабване, е вашият избор на хирург. Вашият бариатричен лекар ще Ви напътства в процеса и ще бъде вашият ресурс след приключване на операцията.

Намирането на най-добрия лекар за отслабване означава търсене на съветник-сертифициран хирург, който има специализиран опит в процедурата, която ще претърпите. Има медицински организации, които могат да ви помогнат да намерите най-добрия лекар за отслабване във вашия район. Асоциацията за затлъстяване медицина има онлайн инструмент, който да ви помогне да намерите лекар близо до вашия дом. Можете да намерите квалифициран лекар, като потърсите онлайн чрез Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия.

В процеса на избор на лекар, може да искате да имате предвид няколко неща. Един лекар, който е част от всеобхватен бариатричен център обикновено работи в тясно сътрудничество с други експерти, които могат да ви помогнат в пътуването ви. Регистрирани диетолози, терапевти и дори физически терапевти могат да ви бъдат удобно на разположение в специален център. И докато някои хора пътуват, за да се хирургия загуба на тегло, намирането на лекар близо до дома си струва. Ако възникнат усложнения, няма да е необходимо да пътувате напред-назад, за да получите грижа, от която се нуждаете.

Какво да очаквате след бариатричната хирургия

Някои пациенти изпитват нежелани реакции след операция за отслабване . Въпреки това, тъй като понастоящем се извършват повече хирургични процедури, като се използват лапароскопски методи, усложненията често са по-малко тежки, отколкото в миналото. Лапароскопската хирургия е по-малко инвазивна от традиционните форми на операция.

Обичайният страничен ефект от хирургичната загуба на тегло се нарича синдром на дъмпинг Състоянието обикновено се случва след хранене и може да причини гадене, повръщане, диария или замайване. Някои пациенти също имат стомашни киселини, метеоризъм и хирургични усложнения след процедурата. Важно е да се свържете с Вашия лекар за всяка необичайна нежелана реакция, която преживявате след операцията.

Възможно е също така да преживеете социални и емоционални промени, когато отслабвате. След операцията трябва да промените ежедневните си навици за загуба на тегло. Някои пациенти трябва да се отделят от приятели или членове на семейството, които ги изкушават да преяждат. Може да се наложи да потърсите нови хобита и социални групи, които поддържат новия ви начин на живот. Не е необичайно пациентите на WLS да получат известно ниво на стрес в месеците след приключването на тяхната процедура.

Колко бързо губите тегло след операцията зависи от вида на операцията и начина ви на живот след процедурата. Според Националните здравни институти много пациенти губят 10 до 20 паунда през първите няколко месеца след операцията. Като цяло, пациентите губят средно около 15 до 30% от началното си тегло.

Словото от

Изборът да се подложите на операция за отслабване е голямо решение. Това също изисква голяма ангажираност към нов начин на живот. Ние искаме да ви подкрепим по пътя към подобряване на здравето и уелнес. Използвайте нашата библиотека за ресурси за отслабване, общувайте с вашия екип по здравеопазването и се свържете с нас, за да бъдете успешни в пътуването до подобряване на здравето и уелнес.

> Източници:

> Бариатична хирургия. https://www.niddk.nih.gov/health-information/health-topics/weight-control/bariatric-surgery/Pages/overview.aspx

> FDA одобрява първото по рода си устройство за лечение на затлъстяване. http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm430223.htm.

> Център за обучение на пациентите - Американско дружество за метаболитна и бариатрична хирургия. https://asmbs.org/patients.

> Отслабване хирургия. https://medlineplus.gov/weightlosssurgery.html.