Трябва ли да открия калории или въглехидрати, за да отслабна?

Най-важно е, когато загубата на тегло е вашата цел

Какъв е най-добрият начин да отслабнете? Диетолозите често се бъркат дали трябва да броят калории или въглехидрати, за да отслабнат. Голяма част от объркването е резултат от разискването на калориите срещу захарта. Дали калориите броят повече или трябва да намалите захарните въглехидрати за отслабване? И какво ще кажете за мазнините? За да получите отговора, е важно да прецените фактите за храненето.

Преброяване на калории или въглехидрати за отслабване

За да отслабнете, трябва да създадете калориен дефицит . Това означава, че трябва да изгорите повече калории, отколкото консумирате. Много просто, това означава, че повечето от нас трябва да ядат по-малко и да се движат повече. Можем да изгорим повече калории чрез упражнения или увеличена ежедневна дейност (например чрез увеличаване на броя на стъпките Ви) Можете също да създадете дефицит, ако консумирате по-малко калории всеки ден. Така че калориите се броят.

Но вашият прием на мазнини, захар и въглехидрати може да повлияе на общия брой калории, които консумирате всеки ден . Това означава, че трябва да обърнете внимание и на тези номера.

Как всяко от тях влияе върху вашата диета

Ето едно кратко обяснение за това как консумирането на калории под формата на мазнини, захар и въглехидрати може да повлияе на общия калориен прием:

Долния ред

За да създадете калориен дефицит и да отслабнете , повечето хора смятат, че е най-лесно да преброи калориите. Калории броят е лесно да се намери за повечето храни и лесно да се съчетае с ап загуба на тегло или проследяване . Също така, вашият калориен брой е това, което има значение в края, ако искате да отслабнете.

Въпреки това, тъй като броите калории, е полезно да погледнете баланса си на въглехидрати, протеини и мазнини. Ако поддържате приема на въглехидрати в рамките на препоръчителните указания (50-65% от общия прием на калории), това оставя достатъчно място, за да ядете здравословно количество протеини и мазнини. Чрез консумирането на здравословна, балансирана диета е по-вероятно да осигурите на организма си необходимото гориво, за да остане активно.