Как да открия отслабване Scam

Dieters , е време да се въоръжите с по-резки потребителски инструменти. Подмамните измамници за загуба на тегло използват умни нови техники за продажба на своите продукти. Бихте ли могъл да им бъдете следващата жертва?

Ако сте типичен потребител, може би сте. За съжаление същите рекламни послания, които ни помогнаха да се чувстваме добре за даден продукт, са същите червени знамена, които сега трябва да звучат като предупредителна камбана. Например, тези фрази изглеждат познати?

"... клинично доказано, че изгаря повече мазнини ..."

"... подкрепени от науката ..."

"... лабораторно тествани за осигуряване на резултати за загуба на тегло ..."

Научни твърдения, използвани за осигуряване на доверие на потребителите. Но сега те се използват за продажба на хапчета за отслабване и други продукти, които не са ефективни и дори могат да бъдат опасни. Как да се предпазите?

Има пет потенциални червени флагове, които да търсите, когато пазарувате за продукт за отслабване. Използвайте това ръководство, за да идентифицирате всеки възможен предупредителен знак и след това използвайте информацията, за да сортирате фактите, така че да не губите времето си или парите си върху диетични продукти, които не работят.

1 - Нееднозначно използване на проценти

Бленд Изображения / Джон Феделе / ​​Бранд X Снимки / Гети изображения

Когато производителите на диетични продукти искат да ви привлекат вниманието, те често се хвалят с впечатляващи научни резултати. Но рекламодателите могат да захарят лошите резултати от лабораторията, като използват двусмислени проценти. Вижте дали тези фрази изглеждат познати:

"... изгаря 30% повече мазнини ..."

"... изгаря 75% повече калории ..."

"... губят тегло 50% по-бързо ..."

Тези цифри изглеждат впечатляващи, нали? Кой не иска да изгаря повече мазнини и калории ? Проблемът е, че тези фрази не предоставят съществена информация. Всеки път, когато даден продукт се сравнява, трябва да знаете какво се сравнява, за да направите интелигентно решение.

Например, да кажем, че производителят на диета хапчета казва, че продуктът е изучен и резултатите доказват, че помогна хората да губят тегло с 75% по-бързо. Твърдението звучи впечатляващо, но трябва да си зададете въпроса: " 75% по-бързо от какво ?"

Проучването може да е сравнявало хората, приемащи хапчето за диета заедно с диета и тренировъчна програма за хора, които не приемат диета хапчето, а не диета или упражнения. Здравият разум би ви казал, че диетата и упражненията са причинили загуба на тегло, а не хапчето за диета.

Също така трябва да сравнявате действителните стойности, а не процентите, за да направите информиран избор. Например, продукт, който наскоро прегледахме, помогна на трениращите да изгорят 6% повече калории по време на тренировка, но реалният брой на изгорените калории е само около 18 - не е достатъчно калориите, за да направят реална разлика в програмата за отслабване.

2 - Дълъг списък на несвързани проучвания

Друг начин, по който компаниите за хапчета за диета се опитват да спечелят доверие с потенциалните потребители, е чрез цитиране на клинични проучвания. Може да видите раздел в уебсайт на програмата за диета, който предоставя информация за науката зад техния продукт. Но трябва да сте предпазливи, ако видите много, много дълъг списък от клинични проучвания. Възможно е, разбира се, че всички изследвания подкрепят рекламирания продукт. Но също така е възможно те да не го правят.

Според моя опит, ако списъкът от клинични изпитвания е изключително дълъг, цитираните изследвания често не са свързани с продукта, който се продава. Те могат да бъдат и остарели проучвания или клинични проучвания, проведени върху мишки. Дори съм виждал проучвания, които противоречат на ефикасността на продукта, но те са изброени така или иначе.

Защо производителите изброяват всички тези изследвания, ако всъщност не подкрепят продадения продукт? Предполагам, че те приемат, че потребителят няма да отдели време да кликне върху връзки и да прочете действителното проучване. В края на краищата, кой има време да прочете 50 проучвания за билки за отслабване ? Така че потребителят приема, че дългият списък от проучвания е доказателство за добър продукт - когато всъщност това е нищо повече от дълъг списък от проучвания.

3 - "Значителни" резултати

Понякога производителите на продукти за отслабване използват думата "значими", за да опишат ползата от продукта. Това твърдение може да бъде червено:

"... лабораторно тествани и доказано, че осигуряват значителни резултати ..."

Това изявление изглежда по-впечатляващо, отколкото всъщност е. И има една сложна причина защо.

Когато учените извършват изследвания и пишат резултатите от изследването си за публикуване, те използват думата "значими" по различен начин, отколкото използваме в нашите типични ежедневни разговори. Учените използват статистически формули, за да определят дали резултатите от изследването се квалифицират като "значими". Така че много малък, микроскопски или дори частичен резултат може да бъде "значителен" според техническите научни стандарти. Но това не означава, че резултатът трябва да е от значение за вас.

Само защото продуктът е показал значителен резултат в лабораторна настройка, не означава, че той ще даде някакъв смислен или дори забележим резултат в живота ви. Интелигентният потребител ще пренебрегне думата "значим" и ще обръща внимание на други по-важни данни в рекламата.

4 - преувеличен език

Виждали ли сте реклами за хапчета за отслабване или продукти за отслабване, които използват наистина впечатляващи думи или фрази? Думи като тези са често срещани:

"... пробив лечение ..."

"... първо по рода си ..."

"... изключителна композиция ..."

"... тайна формула ..."

Като експерти за загуба на тегло, можем да потвърдим, че в кариерата ни досега не сме виждали тайни за загуба на тегло, магически съединения или пробивни терапии. По-голямата част от историите за успешна загуба на тегло се случват в резултат на изпитани по време методи като диета и упражнения.

5 - Възстановявания с малък печат

Много хапчета за отслабване и продукти предлагат гаранция за връщане на парите. Като потребител тази гаранция предлага чувство за сигурност, защото (основателно) предполагате, че можете да получите парите си, ако продуктът не работи. Понякога обаче политиката за възстановяване на средства идва с малък печат, който е трудно да се намери. Може да не успеете да си върнете парите изобщо.

По време на един скорошен преглед на продукт , трябваше да претърсваме през няколко уеб страници, преди да можем да намерим действителните условия на гаранцията за връщане на парите. Както се оказа, единствените клиенти, които отговарят на условията за възстановяване са тези, които са закупили при много специфични (и тесни) обстоятелства.

Винаги четете малкия шрифт. И ако не можете да го намерите, изпратете имейл до компанията за изясняване. Разберете дали можете да получите парите си обратно, как можете да получите парите си обратно и колко пари ще получите.

6 - Защитете себе си от диети измами

Не всеки диетичен продукт и програма за отслабване е измама. Има някои продукти, които могат да улеснят загубата на тегло, но много от продуктите не осигуряват ползата, която диетолозите се надяват, че ще осигурят. Как да се предпазите?

Потърсете червените знамена, които изброих. След това съберете повече информация. Само защото продуктът за отслабване включва съмнителна претенция, не го прави измама. Но това означава, че трябва да поискате повече информация, преди да инвестирате парите си, да губите време или да рискувате здравето си.

Можете да събирате информация по няколко различни начина:

Колкото и да не обичаме да го признаваме, повечето от нас знаят, че най-добрият начин да отслабнете е да използвате добри старомодни методи на здравия разум. Яжте по-нискокалорична, здравословна диета и участвайте в редовна програма за упражнения, за да отслабнете и да я запазите завинаги.