Факти за храненето с фъстъчено масло

Калории във фъстъчено масло и неговите ползи за здравето

Дали фъстъчено масло е добро за вашата диета, ако се опитвате да отслабвате или подобрявате здравето си? Ако прочетете съветите на някои специалисти по диетата или заглавията на някои модни таблоиди, може да вярвате, че фъстъченото масло има магически сили, за да вибрира кръста и да намали вашите желания. Но трябва да балансирате ползите от фъстъчено масло със здрав разум. Ако ядете твърде много фъстъчено масло , вашата диета може да е в беда.

Калории във фъстъчено масло и хранителни факти

Факти за храненето с фъстъчено масло
Размер на сервиране 2 супени лъжици (32 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 190
Калории от мазнини 144
Общо мазнини 16g 25%
Наситена мазнина 2.5g 13%
Полиненаситена мазнина 3.6g
Мононенаситена мазнина 6.6 г
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 140 mg 6%
Калий 189 mg 5%
Въглехидрати 8g 3%
Диетични фибри 2g 8%
Захар 3g
Протеин 7g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 2% · Желязо 22%

* Въз основа на диета с 2000 калории

Здравите яденици трябва да са запознати с високото съдържание на мазнини и калории във фъстъчено масло. Докато тази нисковъглеродна храна е с високо съдържание на протеини и осигурява някои фибри, диетите трябва да бъдат особено внимателни, когато се наслаждават на кремообразното или хрупкавото лечение.

Калории във фъстъчено масло от марката

Фъстъчено масло е една от по-високите калории, които можете да поставите върху сандвич. Фъстъчено масло съдържа около 190 калории и 16 грама мазнини на две супени лъжици. Има много малко вариации в броя на калориите, в грамовете захар и в съдържанието на мазнини от различни марки фъстъчено масло.

Намаленото мазнини фъстъчено масло съдържа около един и същ брой калории, но осигурява малко по-малко мазнини. И марки, които са означени като "естествени", не са непременно по-ниски в калориите.

И говорейки за размера на сервирането, кога за последен път измервате количеството фъстъчено масло, което разпространявате върху хляба си? Колко често облизваш лъжицата или дори да я натопиш в буркана за допълнително лечение? Фъстъчено масло е една от онези храни, които обичаме да пием.

Но поради високото съдържание на калории и мазнини, тези допълнителни близа биха могли да представляват цялото количество калории.

Калории в PB и J

И така, какво се случва, когато комбинирате фъстъчено масло с най-популярните съставки за храна или закуска? Калориите във фъстъчено масло и желеобразния сандвич могат да варират в зависимост от вида хляб и конфитюр, които използвате, но ако направите типичен ПБ & J с две филии от чудесен хляб, една супена лъжица от гроздово желе от Smucker и две супени лъжици фъстъчено масло , закуската ще осигури около 380 калории.

Други популярни комбинации включват:

Ползи за здравето

Някои експерти казват, че фъстъчено масло е добро за вас, тъй като клиничните проучвания са показали, че хората, които ядат ядки или фъстъци, имат по-добро сърдечно здраве. Изследователите са установили, че някои хора, които консумират ядки и фъстъци с умереност, имат намален риск от сърдечни заболявания. Но когато ядете фъстъчено масло, ядете повече от фъстъци.

Повечето търговски марки фъстъчено масло включват добавена захар и хидрогенирани масла. Много естествени и органични сортове могат да добавят подсладители и допълнителни масла, за да получат кремообразната текстура, която повечето от нас се наслаждават. Така че, въпреки че консумирате сърдечно-здравословни фъстъци, когато ядете фъстъчено масло, е възможно да добавяте и храни към вашата диета, които не са непременно добри за вас.

Фъстъчено масло и алергии от ядки

Ако имате определени алергии от ядки, избора на безопасни храни може да бъде объркващо. Например, ако имате алергия към орехче, може да ядете фъстъчено масло? Институтът за фъстъци обяснява, че фъстъците не са ядки, въпреки че "ядката" е част от името им. Фъстъците са бобови растения и те растат под земята, за разлика от ядките, които растат на дървета.

Хората с фъстъчени алергии трябва да избягват фъстъчено масло. Но изследванията и обучението по алергии по храните (FARE) също предупреждават хората с алергии от ядки да избягват и фъстъците "поради по-голямата вероятност от кръстосан контакт с дървесни ядки по време на производство и преработка".

Ще фъстъчено масло ще ми помогне да отслабна?

Хранене на храни с високо съдържание на мазнини и калории обикновено не е умен вариант за загуба на тегло. Така че ядете фъстъчено масло наистина лошо за вашата диета? Ако калориите са единственият въпрос, тогава отговорът ще бъде да. Но и ситостта е важна. Satiety е фантазия дума за усещане за пълнота и удовлетворение получаваме след хранене на храна. Ако се чувстваме задоволство, по-малко вероятно е да преяждаме. И повечето от нас харесват ситото, което фъстъчено масло предлага.

Но проучването на ползите от насищането от фъстъчено масло не е убедително. Някои проучвания предполагат, че яденето на фъстъчено масло подобрява насищането и помага на консуматорите да намалят гладките часове след хранене. Но много от проучванията са ограничени по обхват и не винаги включват хора, които се опитват да отслабнат.

Ако искате да добавите фъстъчено масло към вашите глазури или ако искате да готвите с фъстъчено масло, помислете за използването на протеинов прах на фъстъчено масло. Марки като PBFit правят както обикновени, така и шоколадови ароматизирани прахове от фъстъчено масло, които могат да бъдат смесени в напитки или изпечени на кифли, бисквити или палачинки. Можете дори да смесите праха с вода, за да направите по-ниска калоричност, по-малко мазнини. Две супени лъжици от PBFit осигуряват 50 калории, 1,5 грама мазнини, 4 грама въглехидрати и 6 грама протеин.

Дъното: Подходящо ли е за вас фъстъчено масло?

Ако ядете малко количество фъстъчено масло, ви помага да се чувствате пълноценно, да ограничите гладния си вид и да ядете по-малко през целия ден, след което яжте! Белтъчината в фъстъчено масло ще ви помогне да поддържате мускулите също. Но ако се борите да отслабнете и фъстъченото масло е във вашето ежедневно меню, тогава може да искате да го изхвърлите и да изберете други източници на постно протеини .

Не забравяйте, че ако искате да отслабнете, отрицателното енергийно равновесие е най-важно в края на краищата. Няма магически суперхрани, които да ви помогнат да отслабнете, без да правите корекции на приема на калории и на калориите си . Фъстъчено масло не е изключение. Ако харесвате орехите и искате да извлечете ползите от здравословното им сърце, яжте една доза бадеми. Калорийният брой е малко по-нисък и няма да консумира добавена транс-мазнина или захар.

> Източници:

> Schouten LJ, ванден Бранд ПА. Връзка между приема на дървесни ядки, фъстъци и фъстъчено масло с обща смъртност и причина за смъртност: изследване на кохортите и мета-анализ. Международен журнал за епидемиология . Юни 2015 г .: 39. Дой: 10.1093 / IJE / dyv039.

> Taliun D, ​​Fotolia. Ядки и фъстъци - > Но не фъстъчено масло - > свързано с по-ниски нива на смъртност, установява проучването. https://www.sciencedaily.com/releases/2015/06/150610190920.htm.