Използване на RipSurfer X: Какво да очаквате от наземния Surfing клас

Вземете Fit Surf-Style на платформата за баланс на RipSurfer X.

След като видях SurfSet Fitness 'RipSurfer X на резервоара за акули, не можех да чакам да се опитам да дам земя на сърфинг класа. Така че, когато Град сърф фитнес отвори в Остин, Тексас, аз се регистрирах възможно най-скоро, за да дам на сърфисти като фитнес инструмент опитам.

City Surf е многофамилна фитнес верига, разположена в Тексас, Луизиана, Аризона, Джорджия и Колорадо. Веригата използва вътрешните сърфове RipSurfer X, за да осигури на студентите разнообразие от маркови класове.

Тези класове включват всичко, от тренировка за велосипеди и тренировъчни лагери до тренировки за тренировки и йога, всички изпълнявани на и около вътрешните сърфове.

Устройството Austin, TX предлага две от програмите на марката:

Реших да присъствам както на City Surf, така и на Буда съвет в часовете за връщане назад.

Какво трябва да знаете за RipSurfer X

RipSurfer X наистина изглежда като сърф. Тя е около 6 фута дълга и два фута широка, с формата на сърф. При едва 35 килограма е сравнително лек и лесно се движи.

Самата борда седи на върха на това, което прилича на три малки топки за стабилност, подредени под дължината на дъската. Напрегнатите корди закрепват платката към здравата й основа, като я държат на мястото си върху малките стабилни топки. Резултатът е контролирана нестабилност. С други думи, борда, на който стоите, е силно нестабилен, но все още сигурен - не е нужно да се притеснявате, че бордът пада от топките и те хвърля на земята.

Докато аз никога не съм сърфирала лично, съм се изправил на палуба , wakeboarding и водни ски, за да потвърдя, че нестабилността на борда е много подобна на това, което ще преживеете по време на водата - бордът се премества и се движи във всяка посока въз основа на вашите движения.

Използване на борда

След като казах на моя инструктор, че за пръв път присъствах на вдъхновена от сърф класа, тя отне няколко минути, за да ме представи в борда, за да ми даде отчаяние от това, което очаквах. Нестабилността на борда отнема известно време да свикне, така че тя подчерта, че е добре да се правят упражнения на земята на борда на борда, ако ги правиш на дъската, се чувстваше твърде предизвикателна. Тя също така ме уведоми, че ще предлага промени за всяко упражнение, за да мога да улесня пътя си.

Както се очаква, бордът е колеблив. Това е нестабилно. Но ако направите много тренировка за баланс, ефектът не е толкова различен от това, че стои на баланс диск или топка BOSU . Основната разлика (и полза) е, че тя разполага с много по-голяма и по-широка платформа, която прави възможно да се правят упражнения, които не бихте могли да изпълнявате на по-малка повърхност, като например lunges.

Дължината на борда създаде още едно предизвикателство. Тъй като бордът е дълъг около шест фута и съм висок на около шест метра, някои от упражненията, като дъски и прегради, ме накараха да се почувствам, че ще падна от ръбовете на платформата с една лоша ръка или крак.

Това не беше голяма работа, когато упражнението не изискваше нищо повече от статично задържане (като дъска), но стана много по-обезсърчително по време на активни движения, като бурбета или планински катерачи , където бях малко притеснен, крака от края на дъската. Не разбрах почти до средата на класа, че RipSurfer X има подложки и малки брони по задния край, което прави възможно успешното "усещане" на края на дъската, преди да го ударите. Това откритие ми помогна да се чувствам по-комфортно с активните движения, които изискват пълно разширение на тялото.

Опитът в клас

Градският сърф клас беше труден, с предизвикателни програми в интервал стил.

Този вид кондициониране винаги се облага, но City Surf изисква допълнителна доза умствена ангажираност, за да се отчете допълнителната нестабилност на борда. Особено ми харесаха движенията, вдъхновени от сърф като "плуване", където лежите предразположени към дъската и действате така, сякаш плувате с ръце през вода и изскачащи прозорци, където бързо преминавате от склонна към стабилна позиция позиция на борда.

За съжаление, аз не бях толкова голям фен на класа йога. Добавената нестабилност на борда ми направи по-трудно успешното и безопасно изпълнение на всяка поза. Бих предпочел да върша класа на земята. Това каза, че много от жените в класа са размишлявали за опита в края, така че знам, че други хора се радват на това.

Намиране на клас

CitySurf не е единственото фитнес студио, което предлага уроци, вдъхновени от сърфиране в RipSurfer X. Можете да търсите класове във вашия район, като се насочите към уеб сайта SurfSet. Те имат списък с всички сертифицирани обучители и ателиета, които използват техните табла.