Бързо Отслабване Методи, които работят

Диетолозите често се изкушават от думите "бърза загуба на тегло" или "отслабвам бързо". Много от модерните програми за отслабване обещават, че ще отслабнете бързо и ще я задържите. Проблемът е, че много от тези прищявка на "катастрофи" диети не са реалистични и не работят. Но това не е задължително, защото бързата загуба на тегло е лоша.

Отслабването бързо може действително да бъде част от здравословен план за отслабване.

Ако искате вашата загуба на тегло да продължи, обаче, бързата загуба на тегло фаза трябва да бъде част от един по-широк, по-всеобхватен подход, който включва дългосрочни промени в начина на живот, за да ви помогне да поддържате по-тънката ви физика.

Бързи методи за отслабване

Как хората бързо губят тегло? Обичайните методи включват нискокалорични диети (LCD) и много нискокалорични диети (VLCD). Диетолозите трябва да знаят разликата, преди да изберат план за отслабване .

Популярни диети да отслабнете бързо

Ще видите някои модни нискокалорични диети , включително M-Plan Diet и 3-дневната военна диета , рекламирани онлайн и в модни списания или таблоиди. Техните стратегии за привличане на вниманието често привличат хора, които търсят нещо ново и нещо лесно. Плановете обикновено не се подкрепят от легитимни фирми за отслабване, лекари или регистрирани диетолози и те обикновено не са ефективни за дългосрочна загуба на тегло .

Но някои нискокалорични диети са одобрени от марки, които бихте разпознали. Nutrisystem , например, разполага с Fast 5+ Kit, за да помогне на новите диети да загубят 5 паунда през първата си седмица. През тази седмица диетолозите следват структуриран хранителен план, който осигурява приблизително 1000 калории.

Д-р Антъни Фабтаторе е заместник-председател на Изследователската и развойната дейност за Nutrisystem. Той казва, че комплектът Fast 5+ е предназначен да бъде част от дългосрочен план. Той обяснява, че "след първата седмица клиентите преминават към нивото на калориите, което е съобразено с техните очаквани метаболични нужди, за да поддържа загуба от 1-2 килограма на седмица".

Но Nutrisystem не е единствената програма за диета, която включва бърза загуба на тегло като част от първите седмици от плана. Диетите като Atkins и The South Beach Diet също включват нисък калориен етап в началото, за да увеличите загубата на тегло.

Защо (някои) бързи диети работят

Тогава защо dieter следва краткосрочна, нискокалорична диета, ако скоростта на загуба на тегло в крайна сметка ще забави? Според Fabricatore краткосрочната бърза загуба на тегло може да даде тласък на диета. В опита си като клиничен терапевт, той вижда диетолозите да спечелят две специфични ползи.

Бързо отслабване загуба на тегло

Нискокалоричните диети и много нискокалоричните диети не са за всеки. Много нискокалоричните диети са подходящи само за хора, които са под медицински контрол. В повечето случаи те се използват с хора, които са с наднормено тегло или чието здраве е изложено на риск поради тяхното тегло.

Нискокалоричните диети, подобно на Fast 5+ Kit от Nutrisystem, не винаги са подходящи за медицински цели за хора с диабет или други медицински състояния.

В допълнение, преходът от нискокалорична диета може да бъде проблематичен. След бърза загуба на тегло, диетолозите трябва или да преминат към по-традиционна диета или да се върнат към старите си хранителни навици. Хората, които се връщат към старите си хранителни навици, вероятно ще получат тежестта. А dieters, които се движат към традиционната диета, могат да бъдат разочаровани, когато загубата на тегло се забави или се задържа . Но Fabricatore казва, че това разочарование може да бъде предотвратено, ако dieter има ясни очаквания за прехода от началото на диетата.

И накрая, бързите диети за отслабване, сами по себе си, не дават възможност на диетолозите да научат важни здравословни навици, от които те трябва да поддържат тежестта си за цял живот. Ето защо е важно да се премине към по-дългосрочен традиционен план за отслабване. Когато dieters инвестират в добре балансиран дългосрочен план за отслабване, който може да включва бърза фаза на загуба на тегло, те научават здравословни навици като контрол на порциите, намиране на време за упражнения и умереност. В крайна сметка това са уменията, които ще ги накарат да се подхранят за цял живот.