Можете ли да увеличите метаболизма на закуска?

Разберете значението на закуската за по-бърза загуба на тегло

Чували ли сте, че храненето на закуска може да увеличи обмяната на веществата? Готови ли сте да заредите храни за закуска, които ви помагат да изгаряте повече калории? Може да изглежда логично, че храненето на хранене първото нещо сутрин получава вашия метаболизъм revved нагоре. Но изследователите, които проучват значението на закуската за отслабване, не са непременно съгласни.

Ако се опитвате да отслабнете, не забравяйте да получите фактите си за закуска, за да получите резултатите от загубата на тегло, които заслужавате.

Значението на закуската за отслабване

Трябва ли да ядете закуска, за да увеличите метаболизма и да отслабнете? Не непременно, казват изследователи. Когато става въпрос за изучаване на закуската и метаболизма, науката е неубедителна. Всъщност няма изследване, което да докаже, че закуската може да увеличи метаболизма.

Когато членовете на Американското общество за хранене се срещнаха, за да обсъдят значението на закуската, те разгледаха проучванията за честотата на хранене и загуба на тегло. Заключението им? Тъй като хранителните навици са много трудни за изследване, изследванията не са в състояние да докажат, че храненето на закуска - или някакво специално хранене - може да увеличи метаболизма. Всъщност те не са открили данни, които да показват, че колко често ядем има някакъв ефект върху колко калории горят всеки ден .

Изявление, издадено от Международното дружество за спортно хранене, потвърждава това заключение. Групата каза, че "повишената честота на хранене не изглежда значително да увеличи диетата индуцирана термогенеза, общ разход на енергия или понижаване на метаболизма". В реално изражение това означава, че яденето на редовни ястия няма пряк ефект върху броя на калориите, които изгарят през целия ден.

Какво казват диетолозите за храненето на закуската за стимулиране на метаболизма

Може да се изкушите да отхвърлите науката, защото изглежда логично, че храненето на закуска може да увеличи обмяната на веществата. И здравословна закуска е добре за вас, нали? Но дори и регистрираните диетолози са наясно какво може и не може да направи закуската, ако искате да отслабнете .

Храненето и възпитателят на диабета Jill Weisenberger, MS, RD, CDE, обяснява, че много хора разбират погрешно ползите от закуската .

"Храненето на закуска не влияе на метаболизма в начина, по който хората искат да кажат, че го прави. Съществуват проучвания, които подкрепят храненето на закуска за управление на теглото, но не и за увеличаване на калориите. "

Нейното мнение се подкрепя от изявлението за позицията на Академията по хранене и диететика, одобрено от Американския колеж по спортна медицина. В изявлението си за хранене на закуска те потвърждават, че докато яденето на закуска е свързано с по-ниско телесно тегло, няма ясни доказателства, които да предполагат, че храненето на закуска може да увеличи метаболизма.

Трябва ли да ям закуска, за да отслабна?

Ако сте dieter и сте объркани за това как да увеличите метаболизма си, за да отслабнете, не се безпокойте. Науката за закуската не означава, че трябва да пропуснете сутрешното си хранене. Само защото закуската може да не подобри метаболизма ви не означава, че трябва да пропуснете изцяло храната. Със сигурност има ползи за яденето на здравословна закуска и за ядене на редовни ястия през целия ден.

Но е важно да разберете значението на закуската, ако искате да отслабнете.

Закуската не е повече или по-малко важна от всяко друго хранене. Важно е вашият общ калориен прием за деня . Яжте здравословна храна, която е с ниско съдържание на калории, за да ви помогне да ограничите глада и да избегнете преяждане. След това използвайте упражнения и активен начин на живот, за да увеличите метаболизма и да отслабнете завинаги.

Източници:

Дейвид Дж. Клейтън, Дейвид Дж. Стенсел, Луис Джеймс "Ефект от липсата на закуска върху субективния апетит, метаболизма, ацилирания грелин и GLP-17-36 по време на почивка и упражнение" Journal of Nutrition 11 юли 2015.

Маккрорай МА, Кембъл В. В. "Ефекти от честотата на хранене, закуската и закуската, прескачайки енергийната регулация: преглед на симпозиума." Journal of Nutrition, 14 януари 2011 г.

Американска диетична асоциация. "Позиция на Американската диетична асоциация: Управление на теглото." Февруари 2009 г.

Пол М La Bounty, Бил и Кембъл, и др. "Международната асоциация за спортно хранене заема позицията: честотата на хранене." Журнал на Международното дружество по спортно хранене 16 март 2011 г.

Джил Вайзенбергер. Лично интервю по имейл. 5 ноември 2012 г.