3-те най-добри начини за отслабване

Науката разкрива най-добрите методи за отслабване

Ако попитате диета експерт за най-добрите начини да отслабнете, вие вероятно ще получите широк спектър от отговори. Така че dieters често прекарват часове онлайн, опитвайки се да намерят най-добрия хранителен план , най-новата тренировъчна тенденция или най -ефективните добавки за отслабване . Но често хапчетата са твърде скъпи, диетите са твърде сложни и тренировките са прекалено изтощителни.

Така че как да намерите програма за отслабване, която наистина ще работи? Едно научно изследване разкри най-добрите начини за отслабване. Всъщност, изследователите са идентифицирали три конкретни неща, от които се нуждаете, ако искате да отслабнете.

Изследване разкрива 3 най-добри начина да отслабвам

И така, какво е необходимо, за да отслабнете? Според голям преглед на изследванията за загуба на тегло, публикувани в JAMA , затлъстелите диети, които комбинират тези три неща, са били най-успешни при загуба на тегло.

Когато изследователите оценяват резултатите от различни изследвания за загуба на тегло, те установяват, че когато dieters направи едно от нещата в списъка, но не и другите, те са по-малко успешни. И дори dieters, които направиха само две неща загубиха по-малко тегло. Хората, които са загубили най-голяма тежест, са тези, които съчетават всичките три неща: диета, упражнения и подкрепа.

Най-добрият начин да отслабнете - Вашият персонализиран подход

Може би резултатите от проучването не са изненадващи за вас. В крайна сметка фактът, че трябва да ядем по-малко и да се движим повече, не е точно новаторска новина. Но има няколко неща, които могат да ви помогнат, ако се опитвате да отслабнете.

И накрая, не можете да очаквате големи резултати, ако правите само малки промени. Ако наистина искате да отслабнете, трябва да се справите с всяка от трите задачи, ако искате да видите реални резултати. Запишете дневния прием на калории, измервайте седмичните си тренировки и останете отговорни пред здравния треньор или друг професионалист, за да постигнете целта си за отслабване и да поддържате теглото си завинаги.

Словото от

Ако търсите програма за отслабване, може да бъде изкушаващо да използвате програма, която изглежда нова или модерна. Много програми рекламират, че можете да ядете каквото пожелаете и все още да сте слаби. Но това проучване потвърждава - и повечето специалисти по хранене се съгласяват - че хранителната, калорично контролирана диета, здравословното умерено упражнение и емоционалната подкрепа са най-добрият път за отслабване и постоянно поддържане на теглото. Работете с вашия доставчик на здравни грижи или специалист по храненето, за да създадете програма, за която се чувствате добре, така че да се чувствате уверени, че ще се придържате към нея за цял живот.

Източници

Wadden TA, Butryn ML, Hong PS, Tsai AG. "Поведенческо лечение на затлъстяването при пациенти, срещащи се в началните наставници: Систематичен преглед" . 2014; 312 (17): 1779-1791.