Планът с 3 стъпки за увеличаване на метаболизма

Научете по-добър начин да увеличите метаболизма, за да отслабнете по-бързо

Има много различни начини за увеличаване на метаболизма , но ако се опитвате да отслабнете, някои методи работят по-добре от други. Защо? Тъй като някои диетични трикове за метаболизъм всъщност причиняват наддаване на тегло . Да, точно така. Те карат тялото ви да стане по-голямо, вместо да ви помага да отслабвате.

Така че как да сортирате чрез науката, за да намерите ефективни стратегии за повишаване на метаболизма? Следвайте този 3-стъпков план, за да увеличите метаболизма си, за да отслабнете , да затегне и да запазите мазнините завинаги.

Грешен начин да се увеличи метаболизма за отслабване

Вероятно сте виждали много статии онлайн и в списания за начини за увеличаване на метаболизма. Много пъти те предполагат, че ядете обилна закуска или лека закуска през целия ден, за да изгорите повече калории.

Проблемът с тези методи е, че те увеличават скоростта на метаболизма и приема на калории едновременно. В действителност те често повишават приема на калории повече, отколкото увеличават метаболизма. Така че крайният резултат е, че тялото ви става по-голямо вместо по-малко.

Няма нищо лошо да ядете достатъчно калории през деня. И никога не трябва да гладувате, за да отслабвате. Но ако искате да отслабнете, трябва да използвате стратегии за повишаване на метаболизма, които не ви карат да ядете повече.

Правилният начин да увеличите метаболизма, за да отслабвате

Има лесни начини да увеличите метаболизма си за отслабване. Но те не включват хранене на специални храни, приемане на хранителни добавки или закуска по-често. Всъщност най-добрата стратегия за изгаряне на повече калории е по-просто от това. Трябва да се движите повече, без да ядете повече.

Но един прост план не винаги е лесен план. Промяната на навиците ви за ежедневно движение може да бъде трудна. Така че разработих този тристепенен план, за да увеличите метаболизма си, докато запазвате приема на храна същото. Ще създадете енергийния дефицит, необходим за отслабване без скъпа диета или труднодостъпни храни. Следвайте програмата 2-3 седмици, за да увеличите енергийните си нива, да увеличите метаболизма си и да поставите програмата за отслабване в хипервръзка.

1 - Знайте Вашите (уникални) номера

Култура RM / Brigitte Sporrer / Култура / Гети изображения

Номерата на вашата диета са различни от тези на всички други диети. Това е така, защото тялото ви е уникално, вашият график е уникален и вашата здравна история е уникална. Ако искате да увеличите метаболизма на тялото си за загуба на тегло, трябва да разчитате на уникалните номера на тялото си.

Най-важният номер, който трябва да знаете, е броят на калориите, които обикновено ядете, за да поддържате теглото си. И така, как ще получите този номер? Можете да използвате онлайн калкулатор, за да прецените калориите си. Можете също така да комбинирате различни методи, за да получите по-добра оценка.

Но мисля, че най-умният начин да разберете калоричната ви нужда е да запазите дневник за храна за една седмица . Този метод е по-отнемащ време, но отразява уникалния график и начин на живот. Този метод е по-вероятно да ви даде най-добрите резултати, увеличаващи метаболизма.

2 - Увеличете дневното движение

moodboard / Култура / Гети изображения

Сега, когато знаете колко калории ядете всеки ден, е време да увеличите скоростта на метаболизма си. Няма да увеличите метаболизма си, като ядете по -често закуска с огромна калория или закуска. Също така няма да запълните храните за повишаване на метаболизма или не пийте енергийни напитки или специални чайове. Вие ще запазите вашата диета точно същата и ще увеличите метаболизма с движение.

Ключът към този диетичен трик на метаболизма е да започнете бавно. Първо, добавете движение без упражнения към деня си . Разходете се по-често, поемайте стълбите вместо асансьора, носете си хранителните стоки вкъщи от магазина или добавете няколко лесни упражнения към вашата рутина. Използвайте инструмент за проследяване на активността, за да увеличите броя на ежедневните си стъпки и да увеличите общите си изгорени калории на ден.

След седмица или две тялото ви ще се приспособи към по-активен начин на живот. Тогава е време да добавите тренировки, които увеличават метаболизма . Ако сте достатъчно здрави за енергични упражнения, добавете една сесия HIIT или Tabata седмично. След това постепенно добавете още един или два. Можете също така да добавите до 3 силови тренировки за тренировки на седмица, за да увеличите метаболизма си със слаба мускулна маса.

3 - Наградете се без храна

LWA / Такси / Гети изображения

Докато увеличавате дневното движение, гладът ви може да се увеличи. Това е нормално. Така че последната стъпка в тази програма за повишаване на метаболизма е да управлявате приема на храна.

Сравнете сегашната си дневна диета с калориен прием, който сте събрали в Стъпка 1. Уверете се, че не ядете повече калории само защото ежедневието ви е нараснало.

Заменете нишестените бели храни с малки порции цели зърна, за да увеличите приема на фибри и да ограничите глада . И се уверете, че ядете протеин в повечето ястия . Просто се уверете, че не увеличавате общия прием на калории в резултат на това.

И накрая, научете се да се възнаграждавате без храна . Може да се изкушите да се потопите в хладилника след тренировка или активен активен ден. Но има и други начини да утешавате тялото си, без да изтриете диетата си. Вземете вана, отидете на разходка или се отпуснете и гледайте филм.

С интелигентни методи за увеличаване на метаболизма ви е по-вероятно да видите ползи за загуба на тегло за по-малко време.