Пропускателната закуска е по-добра за отслабване?

Вероятно сте чували, че закуската е най-важното хранене за деня. Но много от умните диети прескачат закуската за по-бързо отслабване. Вярно е. За някои хора, храненето на закуска всъщност не е по-добър начин за отслабване. Но този трик не работи за всички. Най-добрият план за закуска за вас зависи от избора ви на храна, графика и общия план за хранене за деня.

Недостатъкът за прескачане на закуската

Прескачането на сутрешната храна може да означава, че пропускате някои важни ползи за загуба на тегло. Изследователите са установили, че хората, които губят тегло и го държат на разстояние, обикновено са тези, които ядат здравословна закуска . Храненето на закуска може да ви помогне да отслабнете по няколко различни начина.

Поради тези причини Академията по хранене и диетология препоръчва да разделите общия дневен прием на храна на четири или пет хранения или закуски на ден, включително закуска. Те обаче не приемат позицията, че закуската е непременно по-важна от всяко друго хранене на деня.

Защо пропускането на закуската може да увеличи отслабването

Храненето на закуска може да е добро за вашата диета. Но сутрешното хранене не води до загуба на тегло. Така че за някои хора, прескачането на закуската работи по-добре. Пропускането на закуската ви позволява да запазите калориите си за по-късно през деня. За някои диети, това означава, че те консумират по-малко калории през целия ден и губят тегло по-бързо.

Така че прескачането на закуската засяга метаболизма ви? Вероятно не. Някои експерти за загуба на тегло казваха, че прескачането на закуската може да доведе до забавяне на метаболизма ви. Но този мит е бил отстранен. Няколко проучвания показват, че пропускането на закуската няма ефект върху общия брой калории, които изгаряте през целия ден.

По-добре ли е да прескочите или да ядете закуска?

Така че трябва да се събудите за сутрешно хранене или трябва да прескочите закуска, за да отслабнете? Отговорът зависи от начина ви на живот и вашите предпочитания.

Ако пропуснете закуската и се окажете в автомат за хранене на нездравословна храна по-късно сутрин, след това яденето на закуска може да е най-добро за вас. Но ако се опитвате да намалите калориите си, за да отслабнете, а закуската не е важна за вас, тогава прескачането на закуската може да работи. Може да имате възможност да ядете здравословна закуска, богата на протеини, и да останете доволни до обяд.

Независимо от метода, който избирате, важно е да поддържате вашите очаквания под контрол. Ако ядете закуска, за да отслабнете, трябва да следите размера на порциите и да запазите броя на калориите за закуска под контрол . И ако пропуснете закуската, за да отслабнете, не можете да преяждате на обяд или вечеря, за да компенсирате. В крайна сметка, това е общият брой калории, които консумирате, че има значение - не храната, в която се консумират.

Източници:

Дейвид Дж. Клейтън, Дейвид Дж. Стенсел, Луис Джеймс "Ефект от липсата на закуска върху субективния апетит, метаболизма, ацилирания грелин и GLP-17-36 по време на почивка и упражнение" Journal of Nutrition 11 юли 2015.

Маккрорай МА, Кембъл В. В. "Ефекти от честотата на хранене, закуската и закуската, прескачайки енергийната регулация: преглед на симпозиума." Journal of Nutrition, 14 януари 2011 г.

Американска диетична асоциация. "Позиция на Американската диетична асоциация: Управление на теглото." Февруари 2009 г.

Пол М La Bounty, Бил и Кембъл, и др. "Международната асоциация за спортно хранене заема позицията: честота на хранене". Журнал на Международното дружество по спортно хранене, 16 март 2011 г.

Лекция: Хранене и упражнения. Нанси Кларк, MS, RD 3 ноември 2012 г. Медицински център Woodwinds, Уудбъри, МН