Ръководство за хранене и хидратация за работа на дълги разстояния

Яж добре, хидратирай добре, тичай добре

Храненето и хидратацията са от решаващо значение за обучението и провеждането на състезания на дълги разстояния, като полумаратони и маратони . Диетата на бегача е важна не само за поддържане на добро здраве, но и за стимулиране на върховите резултати. Ето някои основни неща за хранене и хидратация, включително какво, кога и колко да ядете и пиете.

Общи насоки за храненето на бегачите

Препоръките за диета за състезатели не са толкова различни от хранителните насоки за не-бегачите.

Ето някои основни съвети как бегачите могат да поддържат здравословна диета.

Хранене и хидратация преди употреба

Това, което ядете и пиете преди вашите писти, наистина може да предизвика или да наруши бягането. Ето някои съвети за какво и кога да ядете и пиете преди да бягате.


Хранене и хидратация на бягането

Хидратацията по време на вашите тренировки е от решаващо значение за предотвратяване на свързаните с топлината заболявания като дехидратация . Храненето по време на вашите тренировки също е необходимо, когато работите повече от 90 минути, така че енергийните Ви консумативи не се изтощават. Ето съвети за това какво да правите.

Хранене след хранене и хидратация

След като тичате, особено в дългосрочен план, искате да възстановите енергията възможно най-бързо, за да помогнете за процеса на възстановяване. Ето съвети за това какво да направите, за да сте сигурни, че се възстановявате безопасно и ефективно.

Отслабване Съвети

Много хора започват да работят, защото искат да отслабнат. Но това отнема повече от това да тичаш, за да бъдеш успешен. Ето някои съвети за здравословно хранене и упражнения, които да ви помогнат да хвърлите няколко килограма и да поддържате здравословно тегло.