Как да контролирате пост-пускането на глад

Независимо от нашите най-добри усилия за здравословно хранене, ние всички сме дали тези интензивни желания за някои сладки, високо съдържание на мазнини, висококалорични храни. Това е особено изкушаващо да се отдадете на желанието си след тежка тренировка или тренировка. Ето някои прости съвети, за да запазите гладните си желания да се превърнат в извънредни binges.

1 - Разсей себе си.

Джеси Жан / Такси / Гети

Желанието обикновено трае 10 минути. Ако можете да разсеете себе си за това време, можете да го преодолеете. Когато почувствате жажда, опитайте се да бягате, правете чаша чай, давайте си педикюр, правете телефонен разговор, слушате музика или правите нещо друго, което наистина ви харесва. Преди да го разберете, вие се забавлявате и сте заети, а жаждата е преминала.

2 - Поддържайте здрави закуски на ръка.

Стюарт Минзи

Ако заредите бюровете за бюро, кухненската килера и хладилника със здравословни закуски , няма по-малка вероятност да се позабавлявате за висококалорична, висококачествена храна, защото ще имате по-здравословна алтернатива. Например, опитайте се да имате чаша горещ шоколад или чаша шоколадово обезмаслено мляко вместо бонбони.

3 - Напишете го надолу.

BreatheFitness / Гети изображения

Проследявайте апетита си в дневника, за да определите дали емоционалното ви състояние е основната причина. След като разберете какво причинява вашите желания, опитайте да потърсите други начини за облекчаване на стреса. Бягането винаги е добро облекчаване на стреса, но можете също да помислите да се обадите на приятел или да гледате забавен сериал.

Проследяването на точния брой калории, които приемате, също ще ви помогне да размишлявате внимателно, преди да отидете на борда на висококалорични храни. Много бегачи надценяват броя на калориите, които изгарят по време на бягане, и след това подценяват броя на калориите в храната след хранене. Проследяването на храните ще ви помогне да осъзнаете колко изгаряте и консумирате .

4 - Избършете зъбите.

Андерсън Рос / Blend Images / Getty

Когато устата ви е мътна, свежа, вероятно ще искате да я държите чиста и да не се впускате в желанието си. След като сте имали хранене след хранене , изчеткайте зъбите си, за да се чувствате така, сякаш е направено след хранене. Можете дори да конци и гаргара с вода за уста, за да накарате устата ви да се почувства още по-чиста.

5 - Използвайте контрола на порциите.

Джонатан Кантър

Ако имате наистина силна жажда, добре е да се позабавлявате - малко. Ако се лишите твърде много, това може да ви доведе до преяждане. Опитайте се да предотвратите преминаването през борда, като поставите само определено количество храна пред вас. Поставете картофените чипове в малка купа, вместо да ги изяждате от торбата, например. Това е особено важно след тежка тренировка или тренировка, когато може да почувствате, че голяма калоричност е оправдана. Всъщност, в крайна сметка може да изядете повече калории, отколкото сте изгорили по време на бягството си.

6 - Яжте малки, чести ястия.

Франческо Битикуу / Гети изображения

Не ходете повече от три часа между храненията и леките закуски, за да се предпазите от прекалено глад и прекомерно хранене на погрешните храни. Опитайте се да имате пет до шест малки, питателни ястия на ден, а не три големи ястия.

7 - Избягвайте безсърдечна консумация.

Мартин Лий / Култура

Опитайте се да не ядете, докато шофирате, гледате телевизия, работите на компютъра или извършвате друга разсейваща дейност. Ако ядете, когато сте разсеян, няма да обръщате внимание на това колко ядете и няма да се насладите напълно на храната си. Също така няма да разберете кога сте всъщност пълни и ще свършите да ядете повече калории, отколкото трябва да се чувствате удовлетворени.