Тайните на бегачите, които отслабват

Работата може определено да бъде мощен инструмент в усилията ви за отслабване или поддръжка на теглото, но не можете да очаквате да отслабнете или да останете тънки, като се движите сами. Наблюдателите, които остават тънки, знаят, че трябва да следват и навици за здравословно хранене и начин на живот.

1 - Те гледат размерите на порциите си

Лори Патерсън / Гети изображения

Много хора предполагат, че бегачите, особено бегачите на дълги разстояния, могат да ядат каквото искат, защото ще изгорят калориите. Но слабите бегачи знаят, че бягането не им дава разрешение да ядат каквото искат, когато искат.

Бегачите, които остават тънки, гледат размера на порциите си. Престават да ядат, преди да станат твърде пълни. Те често се хващат за домашни любимци, когато се хранят навън, тъй като типичните ресторанти са твърде големи. Те се грижат да се хранят бавно и да обръщат внимание, когато започват да се чувстват пълни.

Какво да правя

Изпробвайте тези съвети, които използват слабите бегачи, за да гледат размерите на порциите:

2 - Те правят силна тренировка

Герои изображения / Гети изображения

Наблюдателите, които отслабват и го държат на разстояние, правят силовото обучение част от обичайната си рутина.

Не само ще изгаряте калории, докато сте силен тренировка, но увеличената му чиста мускулна маса ще подобри работата ви, така че ще можете да бягате по-бързо и по-дълго и да изгорите повече калории, докато бягате. Сила обучение също така помага за предотвратяване на текущи наранявания , така че вие ​​ще бъдете в състояние да запази ангажимента си да упражнява, като остане без наранявания.

Какво да правя

3 - Ядат много влакна

Кайзер Антъни Серено / EyeEm / Гети изображения

Диетата е важна част от здравословното хранене. Но това е особено полезно за хората, които се опитват да отслабнат, тъй като влакната ви кара да се чувствате по-дълги. Храните с високо съдържание на фибри обикновено включват повече дъвчене, така че тялото Ви има време да признае, че вече не сте гладни. В допълнение, храни с високо съдържание на фибри също са склонни да бъдат по-малко калорични, така че да получите по-малко калории за същия обем храна. Скитниците получават много фибри в диетата си, като ядат много плодове и зеленчуци и избират пълнозърнести храни.

Какво да правя

Помислете за ежедневните хранителни навици и потърсете начини да добавите пълнозърнести храни, бобови растения, плодове и зеленчуци (не сокове) към вашата храна и закуски. Ето някои идеи:

4 - Те изпълняват приоритет

Андрю Рич / Гети изображения

Наблюдателите, които отслабват или поддържат теглото си, се уверяват, че редовно се движат - поне 3 или 4 пъти седмично. Те не позволяват на оправданията да пречат на бягството си. Те знаят, че може да има моменти, когато им липсва мотивацията, но имат много мотивационни стратегии, за да ги получат през трудните времена. Слабо бегачите се поставят на първо място и знаят, че бягането е важно за тяхното физическо и психическо здраве, така че те да се уверят, че бягането винаги е част от редовната им рутина.

Какво да правя

Ето как можете да направите приоритет в живота си:

5 - Разпространяват се калориите си

Анико Хобел / Гети изображения

Сладките бегачи знаят, че е по-добре да ядат няколко малки ястия и закуски през целия ден, отколкото да ядат огромна закуска, обяд и вечеря. Храненето на всеки три до четири часа спомага за стабилизирането на кръвната Ви захар и ви предпазва от благововане между храненията и преяждането, когато седите на едно ястие. Храненето на мини храна също помага да поддържате енергийните си нива през целия ден, така че е по-вероятно да имате повече енергия за упражнения.

Какво да правя

Ето някои умни идеи за закуска:

6 - Ядат здравословна, пълна закуска

Филип Дезнерк / Гети изображения

Много хора пропускат закуската, защото нямат време, не обичат традиционните храни за закуска или смятат, че ще помогнат с усилията си за отслабване. Но ако чакате обяда да яде, тялото ви предполага, че сте пост и отговаряте, като забавите метаболизма си.

Слабият бегач знае, че пропускането на закуска не ви помага да отслабнете. Всъщност това просто ще ви направи по-гладни, което увеличава вашето изкушение да ядете всичко в очите. Една питателна закуска ви подхранва за деня и ви помага да предотвратите появата на биене по-късно през деня.

Наблюдателите, които остават тънки също знаят, че имат по-голям шанс да изгорят калориите за закуска, тъй като ги консумират рано през деня. Те също така разбират, че подходящата закуска ще им помогне да изгорят повече калории по време на бягане, защото те ще бъдат правилно подхранвани и ще имат по-ефективна работа.

Какво да правя

Ето някои бързи и здравословни идеи за закуска :

7 - Те не използват храната като награда

Лиланд Бобе / Гети изображения

Много хора преяждат или ядат неправилните видове храни, когато са скучни, подчертани или искат да се възнаградят. Слабите бегачи не използват храна, за да се чувстват по-добре. Разбира се, те знаят колко е важно да се използват награди като мотивация. И те се възнаграждават, след като постигнат важна цел, като постигане на личен рекорд в състезание. Но те използват нехранителни награди, като например нов чифт къси шорти, релаксиращ спортен масаж или педикюр . Нехранителните награди имат по-дълготраен положителен ефект от наградата за храна, защото няма да имате тези чувства на вина, след като сте се отдавали.

Какво да правя

Ето няколко начина, по които можете да избегнете емоционалното хранене:

8 - Те проследяват калориите си

Леонардо Патризи / Гети

Лесно е да не осъзнаваш колко калории всъщност консумираш през целия ден, но следенето на вашите храни и напитки ще ви накара да осъзнаете всичко, което сте поставили в устата си. Сладки бегачи проследяват калориите си, за да избегнат безсмисленото хранене. По-малко вероятно е да пренебрегнете, ако знаете, че ще го напишете.

Какво да правя

9 - Те получават достатъчно сън

Хосе Луис Пелаez

Сънят е критична част от загубата на тегло и поддържането му. Това е особено важно за бегачите поради изискванията, които поставяме върху телата си. Когато сте уморени, е по-вероятно да получите стреса и да се поддадете на изкушението да ядете нездравословни храни. Също така може да не разполагате с енергия, за да упражнявате и да приготвяте здравословна храна.

Какво да правя

Изпробвайте тези съвети, за да подобрите съня си навици: