7 Вкусни и хранителни Smoothie Рецепти за бегачи

Предварително пускани и следставени напитки

Независимо дали търсите хранителни опции за закуска или пост-дълготрайни напитки за възстановяване, smoothies са отличен елемент на менюто за пътешественици.

За закуска преди закуска искате някои протеини, сложни въглехидрати и фибри, за да осигурите енергия и да ви помогне да отблъснете глада. Smoothies може да осигури протеин от кисело мляко, мляко или ядки. Пресните плодове осигуряват фибри и сложни въглехидрати.

За възстановяване след операцията ви се нуждаете от въглехидрати и протеини, които да помогнат за попълването на енергийните запаси и да осигурите хранителните вещества, които ще ви помогнат да възстановите мускулите. Протеинът, който се намира в компонентите на млякото или ядката на гладене, осигурява необходимите аминокиселини, докато вие също ще се възползвате от въглехидратите от плодовете или сока.

Ето седем здрави, вкусни гладки, които доставят хранителни вещества и енергийни бегачи, за да увеличат производителността и възстановяването.

1. Банан Бери Бласт

Тази глазура е пълна с вкус и антиоксиданти, както и протеини от кисело мляко.

Състав :

Начин на придвижване: Поставете съставките в смесителя и ги разбъркайте до гладка.

2. Диня на диня

Тази гладка е освежаваща след горещо течане и също така е изненадващо пълнене. Можете да замразите парчета диня преди време, за да можете да го поправите по-бързо, когато го искате.

Съставки:

Начин на приготвяне : В блендер комбинирайте съставките и сместа до гладка.

3. Ананас-банан Smoothie

Затворете очи, докато пиете този вкусен и освежаващ ласкател и просто може да мислите, че сте отпуснати на тропически остров. Бананът е добър източник на калий.

Обърнете внимание, обаче, че няма протеинов компонент.

Съставки:

Указания: Поставете всички съставки в блендер. Puree на високо, докато гладко.

4. Mandarin Orange Smoothie

Вземете огромен взрив от витамин С с тази вкусна и пълна лула.

Състав :

Начин на придвижване: Поставете всички съставки в смесителя и ги разбъркайте, докато се оформи сместа.

5. Манго Smoothie

Мангото е с високо съдържание на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти, така че те са отличен плод за добавяне към вашата диета.

Съставки:

Начин на придвижване: Омесете портокалов сок, кисело мляко и банан, докато смесите добре. Добавете лед и манго, продължете да смесвате, докато мангото се смеси.

6. Шоколад и банан Smoothie

Съставки:

Насоки: Смесете всички съставки, дегустирайте, докато добавяте шоколада, докато не намерите предпочитаната от вас сума.

7. Smoothie на фъстъчено масло

Белтъчината във фъстъчено масло прави тази глазура перфектна напитка за дългосрочно възстановяване.

Съставки:

Начин на приготвяне : Комбинирайте всички съставки в блендер, докато станат гладки.

Словото от

Лъжицата може да бъде и добро осветление или лека закуска през целия ден. Ако обаче наблюдавате калориалното си равновесие , трябва да имате предвид, че макар и здрави, те все още имат много калории и не включват здравословни зеленчуци. Един трик е да добавите стрък от зеле, спанак или чаршаф. Докато може да се окажете със зелена напитка, то няма да промени много вкуса и ще добави хранителни вещества.

> Източник:

> Beelen M, Burke LM, Gibala MJ, van Loon L JC. Хранителни стратегии за популяризиране на постеперекцията. Int J Спорт Nutr Exerc Metab. 2010 Dec. 20 (6): 515-32.