Общи бедствия и бедствия

Травматични и повторно използване на наранявания при игра на топка

Играеш бейзбол или софтбол, тичаш, скачаш, хвърляш и люлееш прилеп. Това носи риск от прекомерна злополука с продължително работно време. Също така сте изложени на риск от падания и сблъсъци, както и от удари с топката.

Терасите на бейзбол и софтбол обикновено се определят като кумулативни (прекомерна употреба) или остри (травматични) наранявания.

Научете за най-често срещаните бейзболни и софтболни травми.

Рамо

Уврежданията при повторно използване на раменете са много чести, особено при гърнетата. В софтбол, движението на вятърната мелница може да бъде особено стресиращо върху тялото. За други играчи позицията на хвърляне на главата може също да доведе до проблеми с раменете.

лакът

Болката в лакътя също е много често срещана при тези спортове, особено вследствие на увреждане на окончателния колатерален връзки (UCL). Стабилизира лакътя по време на накланянето.

Китката и ръката

Бейзбол и софтбол могат да причинят травматични наранявания, дължащи се на улавяне, падане или сблъсък, в допълнение към прекалените наранявания.

обратно

Прихващачите могат да бъдат особено предразположени към наранявания на гърба поради закръгленото им положение и хвърляне на главата. Съдовете за софтбол могат също да имат обратно натоварване поради действието на наклона на вятърна мелница.

Коляно

Работещите и внезапните промени в посоката могат да доведат до остри наранявания на коляното и прекаляване на наранявания. Колянната болка изисква оценка и правилна диагноза. Ето общи наранявания на бейзбол и софтбол на коляното.

Разни болки и наранявания

Играчите на бейзбол и софтбол също могат да причинят тези често срещани наранявания.

Предотвратяване на наранявания по бейзбол и софтбол

Много от спортните наранявания са резултат от прекомерна употреба, липса на подходяща почивка, липса на подходящи загрявки или лоша подготовка. Предлагат се следните предпазни мерки за безопасност, за да се предотврати предотвратяването на наранявания:

> Източници:

> Предотвратяване на бейзболните наранявания. Американско ортопедично дружество за спортна медицина. http://www.stopsportsinjuries.org/STOP/Prevent_Injuries/Baseball_Injury_Prevention.aspx.

> Предотвратяване на наранявания със софтбол. Американско ортопедично дружество за спортна медицина. http://www.stopsportsinjuries.org/STOP/STOP/Prevent_Injuries/Softball_Injury_Prevention.aspx.