Тиквени семена хранене факти

Калории в тиквените семена и техните ползи за здравето

Тиквените семки са задоволителна закуска за много здрави яденици, които обичат хрупкави храни. Кой не обича много шепа семки? Но дали ги правите вкъщи или ги купувате в магазина, това може да промени разликата в калориите на семена от тиква и храненето на тиквените семена.

Калории в тиквени семена

Тиквени семена хранене факти
Размери за сервиране 1 Сервиране (100 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 126
Калории от мазнини 45
Общо мазнини 5g 8%
Наситена мазнина 1g 5%
Полиненаситена мазнина 2.5 гр
Мононенаситена мазнина 1.7g
Натриев 5 mg 0%
Калий 261 mg 7%
Въглехидрати 15g 5%
Диетични фибри 5г 20%
Протеин 5g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 5%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Най-лошото за тиквените семена е, че е трудно да се яде една порция. Една единична доза е около 85 семена. Кога за последен път преброите тиквените си семена преди да ги хвърлите в устата си? Не е вероятно някой да го прави.

Но дори и да ги преяждате, все още осигурявате на тялото си добро хранене - през повечето време. Тиквени семки без добавяне на масло, масло, сол или подправки осигуряват приятен тласък както на мононенаситени, така и на полиненаситени мазнини (известни също като "здравословна мазнина"), имат ниско съдържание на натрий и относително високо съдържание на протеини, особено за закуска.

Една порция тиквени семки осигурява 15 грама въглехидрати, но само десет грама нетни въглехидрати . Те също така са добър източник на магнезий, фосфор и цинк, според USDA.

Ползи за здравето на тиквените семена

Най-доброто нещо за тиквените семки е дозата на диета, която е подходяща за вас, когато ядете.

Храненето с фибри ви помага да ограничите неудовлетворението на гладния глад и да ядете умерено през целия ден. Ако се опитвате да достигнете или поддържате здравословно тегло, влакното е ваш приятел.

Но не всички тиквени семки осигуряват същите предимства. Ако купувате преработени или опаковани тиквени семки, вероятно ще получите допълнителна доза мазнини и натрий.

Например, популярните марки пакети от тиквени семки, които виждате в магазина за бонбони, могат да осигурят до 3 грама мазнини и огромни 815 милиграма натрий на единица унция.

И какво, ако направите семената си тиква у дома? Повечето рецепти изискват да печете семена в масло или масло и поръсете сол отгоре. Това са номерата, които трябва да добавите (за пълната рецепта), ако използвате стандартни методи за печене.

Как да се пекат тиквени семки

Печенето на тиквени семки е проста. Просто следвайте тези стъпки.

Когато партидата ви семена се пече и охлажда, ги запечатайте в херметически затворен контейнер и ги съхранявайте на стайна температура.

Здравословни начини за използване на тиквени семки

Разбира се, можете да вземете малка шепа от тиквени семки, за да се насладите по всяко време.

Въпреки че ще контролирате порциите по-добре, ако не ги изядете направо от голям контейнер. Вместо това, измерете няколко супени лъжици от буркана или ваната и ги поставете в купа.

Тиквените семки също правят страхотно приготвяне на супи и салати. Ако искате да направите здравословни тайни, можете също така да хвърляте малко в пуйка завивка с хумус за пикантни, хрупкави ястия. Ако обичате яйцата сутрин, можете също така да ги поръсите върху бъркани или пържени яйца.