Долно тяло прогресия - от начинаещи до напреднали упражнения

Как да напредваме от начинаещи до напреднали упражнения

Тази тренировка за по-ниска телесна прогресия показва някои примери за това как да се развива от начинаещи упражнения до движения, които са малко по-напреднали.

Ще знаете, че сте готови да продължите към следващата прогресия, след като сте овладели движението и лесно можете да изпълнявате 2-3 серии от до 16 повторения с перфектна форма. Използвайте добра форма и се консултирайте с Вашия лекар, ако имате наранявания или медицински състояния.

Изградете долната част на тялото си тренировка

Има много начини, по които можете да използвате тази диаграма, за да създадете собствена тренировка в долната част на тялото:

начинаещ

Междинен напреднал

Стол Squat
За начинаещи стол или подпомогнат клякам е чудесно място да започнете, когато свикнете с клякам. Вземете краката около разстоянието между бедрата и клякайте, като хълбоците се връщат, докато държите торса направо и корема се захваща.

Топка Squat
Топката може да придаде голяма подкрепа на гърба, но може да добави и интензивност, защото ви позволява да клякате по-ниско. Дръжте тежестта в петите и задръжте тежести за по-голяма интензивност.
Дъмбел / Барбел Squat
Отстранете топката и добавете тежки тежести и сега трябва да използвате собствената си сила и мускули, за да поддържате добра форма.

Подпомогнати линии
Lunges са трудно, но отлично упражнение, защото те работят върху множество мускули. Подпомаганите укрепвания ви позволяват да държите на стена за баланс, докато изхвърляте нагоре и надолу. Не забравяйте да се измъкнете право надолу, а не напред, което може да утежни коленете.

Статични удари
Тази по-усъвършенствана версия отвежда стола, като ви принуждава да използвате собствените си мускули, за да останете балансирани, докато изхвърляте. Добавянето на тежести наистина ще увеличи интензивността.

Около света Lunges
Следващите ви прогресии са тези Около света Lunges. Сега отивате напред, изплъзвате се настрани и след това се промъквате назад, удряйки всеки мускул в долната част на тялото. Добавете тежести за по-голяма интензивност.

Хип Пант
Смъртта често е трудно да се овладее, затова обичам ханша. Използвайте метла и го поддържайте в контакт с главата и долната част на гърба си, докато се прикрепяте напред към бедрата, коленете просто леко наведени през цялото време.
Смъртоносни камъни
Ако сте усъвършенствали шарнирната ханша, добавянето на тежести е следващата прогресия, която наистина ще предизвика предизвикателството на вашето сърце, както и вашите глутети, hamstrings и долната част на гърба.
Едно крака с мъртвец
Ако вземете един крак зад себе си и държите цялото си тегло на предния крак, това упражнение ще стане още по-трудно. Всеки път, когато правите нещо на един крак, вместо на две, ще добавите интензивност.
Кражба на краката
Акумулаторът на крака е класическо упражнение, насочено към глутетите. Това е показано тук на топка и може да се направи и на пода.
Постоянни асансьори за крака
Постоянното повдигане на краката е по-трудно, защото използвате повече мускули, за да балансирате тялото си. Добавете интензитет, като използвате тежести на глезена.
Наклонени над асансьорите с топка
Тази версия е измамно трудна, защото топката добавя нестабилност. Дръжте бедрата квадратни по време на движението.

Сгъстяване на вътрешната част на бедрото
Този ход вече е доста предизвикателен, като топката се издига и я притиска, освобождавайки се само по средата. Ако това е твърде трудно, дръжте краката на пода и се облегнете на лактите.

Скле и изтръгване
Сега сме свалили топката и сменихме малко, като направихме топката с медицинска топка и я включихме в клякам, което направи това още по-интензивно упражнение.

Скуош с вътрешен бедрен колан
Това се превръща в комбиниран ход, след като добавите клякам към микса, което прави това голямо упражнение в долната част на тялото, което работи с множество мускули. Групата за съпротива наистина добавя интензивност.

Еднократно натискане
Ако нямате машина за преса за крака, това е една версия, която можете да направите у дома, като използвате тежка лента или тръба. Просто задръжте дръжките и натиснете крака нагоре и навън.
Натиснете крака върху топката
Като се движите върху топката, отново добавите нестабилност към движението, така че сега вие ангажирате множество мускулни групи, докато работите. Прокарайте петите вместо пръстите на краката.
Еднокрака топка
Като превключвате на един крак, добавяте интензивност и балансирано предизвикателство. Това е напреднал ход, затова бъдете внимателни и сложете ръцете си надолу за баланс, ако е необходимо.