Мога ли да пия алкохол при обучение за маратон?

Алкохолът ви дехидратира и също така пречи на съня ви, така че не е добра идея да го консумирате през нощта преди дълъг старт или състезание. Но не е нужно да се отказвате от бирата, виното или други алкохолни напитки докато тренирате. Добре е да си поръчате вино или бира през нощта, когато на другия ден не си продължите. Ако излизате навън и наистина искате да имате една алкохолна напитка в нощта, преди дълго време, уверете се, че пиете много вода.

Пийте алкохол след бягство

Добре е да пиете бира, вино или друга алкохолна напитка след дълъг ход или състезание. Всъщност можете да намерите алкохолни напитки в линиите на някои състезания и някои състезатели искат да празнуват тежка писта или състезание с чаша вино или бира. Просто внимавайте да не прекалявате. Ако се въздържате от пиене на алкохол по време на тренировката, може да установите, че толерантността Ви може да е много по-ниска, отколкото когато сте започнали да тренирате. И внимавайте да пиете алкохол непосредствено след дълъг ход или раса, тъй като може да бъдете дехидратирани и да почувствате ефектите на алкохола по-бързо.

Но мога ли да бягам с махмурлук?

Не бих препоръчал тичане с махмурлук. Основната причина, поради която пиенето на алкохол не се смесва с движение е, че алкохолът има дехидратиращ ефект. Когато чувствате любов, всъщност сте много дехидратирани .

Така че, ако имате много лош махмурлук в началото на вашето бягане, вие вече започвате вашето бягане дехидратиран, което никога не е хубаво нещо.

Може да успеете да минете през кратък ход с махмурлук (все още няма да се почувствате страхотно), но е опасно да опитате да преминете дълъг тренировъчен курс с махмурлук, защото може да се окажете силно дехидратирани.

Вероятно ще се почувствате некоординирани и тромави, когато имате махмурлук, което увеличава риска от падане по време на бягане .

Ако усетите, че се чувствате ужасно и все още искате да отидете на бяг, не забравяйте да изпиете малко вода, преди да излезете и да донесете бутилка с вода. И не забравяйте да оставите кратката и лесна работа.