Общи грешки загуба на тегло да се избягва

Бягането е отличен начин да се откажа от паунда, но усилията за загуба на тегло често се дерайлират и след това е трудно да се върнете на пистата. Ето често срещани грешки при загуба на тегло и как да ги избегнете.

1 - Нереалистични очаквания

TommL / Vetta / Getty

Докато телевизионните предавания като "Най-големият губещ" могат да вдъхновят хората да отслабнат, те също така ги подготвят за много нереалистични очаквания за загуба на тегло. Само защото някой по телевизията губи 10 паунда на седмица, не означава, че е безопасно, здраво или реалистично да направите същото.

Как да го поправите

Здравословно количество загуба на тегло е паунд до две паунда на седмица. Изследванията показват, че хората, които много бързо губят много тегло, са по-склонни да го възстановят. (Точно както може би сте видели в "Къде са те сега?" Епизоди от тези загуба на тегло показва.)

Важно е да бъдете търпеливи и да видите всяка загубена паунда да бъде огромно постижение по пътя. И не забравяйте да имате начини, различни от броя на скалата, за да измерите напредъка си, като например как са подхождат на вашите дрехи или броя на сантиметрите, които сте загубили. Помислете за всички други подобрения на здравето и ползите от работата , която виждате, включително намален стрес, подобрен сън, повишена енергия и намален риск от много заболявания.

2 - Лиши се от теб

Може да приемете, че да бъдете на диета или да ядете здраво означава да се откажете от всичките си любими храни. Но това, което се случва, ако се лишиш прекалено много, е, че обикновено води до преяждане. Един ден просто изплуваш и после наистина отиваш зад борда .

Как да го поправите

Ако имате наистина силна жажда, добре е да се позабавлявате - малко. Опитайте се да предотвратите преминаването през борда, като поставите само определено количество храна пред вас. Поставете картофените чипове в малка купа, вместо да ги изяждате от торбата, например. Това е особено важно след тежка тренировка или тренировка, когато може да почувствате, че голяма калоричност е оправдана. Всъщност, в крайна сметка може да изядете повече калории, отколкото сте изгорили по време на бягството си.

3 - Използване на храната като награда

Независимо дали се опитват да отслабнат или не, много е обичайно за бегачите да използват храната като награда. Те често искат да се лекуват след тежка тренировка или състезание. Но този вид система за награди наистина може да изкриви усилията ви за отслабване. Може да започнете да използвате всяко малко извинение, за да се похвалите с висококалоричен десерт или други удовлетворения, когато имате желание за тях.

Как да го поправите

Вместо това, се погрижете за награди за нехранителни стоки, като например нови подвижни уреди, педикюр или масаж, когато стигнете до текуща цел. След като стигнете до определена цел, изберете нов етап и друго нехранително лечение, за да вървите с него.

4 - Пропускане на храната

Някои хора пропускат храненията, мислейки, че ще спестят калории. Но тази стратегия обикновено се запалва. Телата ни имат вграден механизъм за оцеляване, за да запазят калориите, когато отидем за дълъг период от време, без да ядем. Така че, когато пропуснете храната, тялото ви забавя метаболизма ви, за да ви предпази от глад. Също така, прескачането на хранене ще ви направи по-гладни, което увеличава изкушението ви да ядете всичко в очите.

Как да го поправите

Опитайте се да ядете пет до шест малки хранения всеки ден, или три ястия и някои здравословни закуски между тях. Ще откриете, че яденето на мини-храна ще спомогне за поддържането на енергийните Ви нива през целия ден и ще ви предпази от глад (и след това биене) през цялото време. Ако пропуснете ястия, като закуска, защото нямате време, опитайте да ядете нещо бързо като зърнени храни, фъстъчено масло на тост, или извара и плодове.

5 - Пиенето на твърде много калории

Някои бегачи предполагат, че тъй като те работят или правят други форми на упражнения, те трябва да пият спортни напитки. Но истината е, че макар да е важно да използвате спортни напитки, които да заменят електролитите по време на дългите ви писти, не е нужно да ги пиете постоянно, когато не сте в движение. Не само те са с високо съдържание на калории, но и те имат много малко хранителни ползи и те няма да ви задържат.

Как да го поправите

Стойте далеч от сладки спортни напитки, освен ако не сте работили повече от 90 минути и трябва да замените електролитите, загубени чрез пот. Също така трябва да се опитате да избягвате плодови сокове (цели плодове винаги са по-добри), редовни сода и висококалорични специализирани кафе напитки. Обикновената вода е добра, за да бъдете хидратирани през седмицата. Ако това е твърде скучно за вас, опитайте да изстискате лимон във водата си или да пиете без калориите ароматизирана сентърна вода. Също така, опитайте да ограничите консумацията на бира и алкохол до 1-2 чаши на седмица.

6 - надценяване на изгорените калории

Някои хора, които се опитват да отслабнат, ще разчитат на таблици с калории, за да разберат колко калории те изгарят, докато тичат или правят други физически дейности. Проблемът е, че тези таблици показват калориите на обикновения човек и обикновено надценяват разходите за калории. Същото важи и за бягащите пътеки и други кардио машини, които показват разходи за калории. Някои доклади показват, че бягащите пътеки и други кардио машини всъщност надценяват изгаряните калории с до 15% до 20%.

Как да го поправите

Важно е да вземете калории, изгорени с проби от сол. Добре е да използвате номерата като еталон за вашите писти, но не планирайте да консумирате допълнителни калории на базата на това число. Това е лесен начин да започнете да печелите тегло въпреки усилията си за упражнения. Ако наистина искате да получите по-добра представа за броя на калориите, които изгаряте по време на тренировките си, опитайте да използвате монитор за сърдечен ритъм. Това ще бъде по-точна, отколкото разчитането на таблици или показания на кардио машини.

7 - Не пренастройване на нуждите от калории

Тъй като отслабвате, вашите калории се нуждаят от промяна, защото отнема по-малко калории, за да поддържате теглото си. Така че, ако продължавате да ядете същото количество калории, вероятно ще ударите плато за загуба на тегло .

Как да го поправите

Ако искате да намалите теглото си , трябва постепенно да намалите приема на калории. Използвайте калориен калкулатор, за да определите колко калории действително се нуждаете всеки ден. След като имате този номер, трябва да създадете дефицит - или чрез диета или физически упражнения - с приблизително 500 калории на ден, за да загубите един паунд седмично.