Колко мазнини мога да изгоря, като тичам?

Разлика между изгаряне на мазнини и изгаряне на калории

Докато тичането е чудесен начин да отслабнете , важно е да разберете разликата между изгаряне на мазнини и изгаряне на калории. Мазнините и калориите не са същите неща.

Мазнините са мазнините, открити в тялото ни, които могат да се натрупват, колкото повече ядем. Калориите , от друга страна, описват колко енергия е необходима, за да се метаболизира напълно храната, независимо дали е мазнина, протеин или въглехидрат.

Когато започнете тренировката за първи път, тялото ви използва предимно въглехидрати за гориво . Това е така, защото въглехидратите са много по-лесни за изгаряне от мазнините. Макар че това може да помогне да предизвика загуба на тегло, не е задължително да изгаря мазнините. За да направите това, тялото Ви се нуждае от кислород.

За тази цел трябва да се упражнявате до точката, в която сърцето ви изпомпва в или близо до целевата си скорост . На този етап тялото ви ще започне да изгаря мазнините по-лесно от въглехидратите.

Сравняване на мазнини и въглехидрати

Когато тренирате, съотношението на въглехидратите и мазнините, които тялото ви използва за гориво, може да се промени в зависимост от скоростта, продължителността и интензивността на тренировката. Помислете си по този начин:

Можете също да изгаряте мазнини по-лесно, ако сте на гладно просто защото има по-малко въглехидрати във вашата система.

Това не означава, че трябва да работите на празен стомах. Вместо това, започнете сутринта със закуска от 100 до 200 калории, пълна с протеини и въглехидрати. Това ще ви даде достатъчно гориво за тренировка и дори може да действа като подтискащо апетита, след като приключите.

Изгаряне на мазнините срещу отслабване

Ако целта ви е да изгаряте мазнини, би било разумно да работите по-бавно, но стабилно, нали? Не е задължително. Докато упражнявате с по-нисък интензитет ще ви позволи да изгорите по-голяма част от калориите от мазнините, като работите по-висока интензивност означава, че изгаряте повече калории като цяло.

И тук хората често се бъркат. Не забравяйте, че калориите са стойност - единица енергия, определена за всяка храна, която ядем, включително мазнини. Ако се опитвате да хвърлите паунда, няма значение какъв вид гориво използвате. Само защото изгаряте повече мазнини, не означава, че изгаряте повече калории. Калориите са това, на което трябва да се съсредоточите.

В крайна сметка изгарянето на мазнините не означава нищо, ако приемате повече калории, отколкото метаболизирате. За да отслабнете, трябва да изгорите повече, отколкото консумирате; това е толкова просто. При бягане, колкото по-трудно и по-дълго ще се справите, толкова повече калории ще изгорите. Изгорете достатъчно калории и мазнините ще последват.

Как да изгорим повече калории

За да изгорите повече калории при бягане, ще трябва да се движите с по-висока интензивност, приблизително 80% или 90% от максималния си сърдечен ритъм . С тази скорост не правите цялостен спринт, но работите достатъчно усърдно, за да не можете да провеждате разговор.

Важно е обаче да не вървите по този начин през цялото време. След тежка активност от всякакъв вид, трябва да дадете на тялото си шанс да се възстанови и възстанови себе си. След като сте работили няколко месеца и сте изградили солидна основа, можете постепенно да започнете да въвеждате една или две писти с висока интензивност на седмица.

Започнете, като направите 20-минутно бягане с около 80% до 90% интензивност. Алтернативно, можете да правите интервални тренировки, където можете да редувате тренировки с висока и ниска интензивност . Докато напредвате и ставате по-подходящи, можете да удължите времето на интервалите, както и повторенията.