3 начина да намерите добавена захар във вашата храна

Намерете и намалете захарта и другите подсладители, за да отслабнете и да се почувствате по-добре

Добавените захари са източник на безполезни калории. Естествено срещащите се захари, като тези в плодовете и млякото, обикновено се опаковат с други хранителни вещества. Но добавената захар допринася за калориите и нищо друго. Ако се опитвате да отслабнете, е важно да се избягвате храни с добавена захар.

3 начина да намериш добавена захар

1. Захарната купа. Вярвайте или не, може да сте най-честият източник на добавена захар във вашата храна.

Понякога безумно добавяме захар към нашата храна без да обръщаме внимание. Например, колко често добавяте захар към храни като зърнени храни, кафе, канела или пресни плодове просто от навик?

Първата стъпка към откриването и елиминирането на допълнителна захар във вашата диета е да осъзнаете, че лъжиците, които добавяме у дома, са наясно. За да направите това, направете купата по-трудна за достигане. Това ще ви даде момент да се замислите два пъти за Вашия избор да добавите подсладител към вашата храна. Калориите в захарта могат да се добавят в бързаме, така че трябва да сте внимателни, ако го използвате.

2. Намерете добавената захар върху етикета на храните. Следващото място за намиране на захар е в преработените храни, които ядете. Много преработени продукти, дори тези, които никога не бихте подозирали, съдържат захар. Например, много пикантни храни като фъстъчено масло съдържат захар, а дори и някои търговски произведени салса и кетчупи съдържат и подсладителя.

За да разберете дали вашата храна съдържа захар, започнете като проверите етикета "Хранителни факти".

Ще видите ред наполовина на етикета, който осигурява общия брой захарни грамове във всяка сервизна част на продукта. Но бъдете внимателни, защото този номер може да бъде объркващ.

Първо, изброените грама са за една порция от хранителния продукт. Знаете ли разликата между размера на порцията и размера на сервиса ?

Уверете се, че ако частта ви е по-голяма от една сервиса, умножете грамовете захар пъти по броя на порциите, които ядете.

На второ място, номерът, посочен в етикета "Хранителни факти", е общото количество за естествено срещащи се и добавена захар. Разбира се, вие искате да сте сигурни, че не надвишавате общото препоръчвано дневно количество захар. Но естествено появяващи се захари вероятно няма да бъдат проблем за вас, освен ако не сте на ограничен режим на хранене, като диабетната диета. Добавените захари са проблем за повечето хора. Как да разберете дали продуктът съдържа добавена захар? Поглеждате по-надолу етикета в списъка със съставките.

3. Намерете добавената захар в списъка със съставките. Намирането на скрити захари в списъка на съставките има силни детективи. За съжаление много малко производители на храни наричат ​​захарта с това наименование на етикета. Те често използват други термини, които са по-трудни за декодиране.

Едно правило е да потърсите всяка дума, завършваща с "ose". Това са най-вероятните захари. Това са някои други термини, които производителите могат да използват, за да опишат захарта, която са добавени към продукт.

Ако видите някое от изброените имена, тогава продуктът съдържа добавена захар. Ако захарта е посочена като една от първите съставки, тогава тя е основна съставка.

Какво, ако не мога да се откажа от захар?

И така, откъде знаеш, че имаш проблем със захарта? Има няколко общи признаци и симптоми на пристрастяването към захар. Един от тях има затруднения да намали подсладените хранителни продукти от вашата диета.

Но ако установите, че имате лош навик за захар, не се паникьосвайте.

Има лесни начини да получите добавена захар от вашата диета и да живеете с ниско съдържание на захар. И си струва усилието! Без добавена захар, можете да се научите да подобрявате удоволствието от храната. И шансовете са добри, че намаляването на приема на захар ще означава намаляване на общия прием на калории. След това резултатите по скалата със сигурност ще последват.

Източници:
> Американската сърдечна асоциация. Захари, добавени захари и подсладители. http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/HealthyEating/HealthyDietGoals/Sugars-and Carbohydrates_UCM_303296_Article.jsp # .V8zeBpMrLsk.

> Хранителният източник, Харвардското училище по обществено здравеопазване. Добавена захар в диетата. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/carbohydrates/added-sugar-in-the-diet/

> USDA. Диетични насоки за американците. Глава 7 Въглехидрати. https://health.gov/DietaryGuidelines/dga2005/document/html/chapter7.htm.