5 начина да направите вашата диета работят по-добре

Постигане на краткосрочни цели за намаляване на теглото за дългосрочен уелнес

Започна ли нов диетичен план? Може би се борите с програма за отслабване, която изглежда се влачи. Независимо дали сте задали краткосрочни цели за отслабване или сте се ангажирали с дългосрочна уелнес, съществуват начини за по-добро функциониране на вашата диета. И добрата новина е, че отнема само 20 минути от времето си.

Осъществяване на загуба на тегло се случи

Изследванията за загуба на тегло разкриха, че поставянето на цели е една от най-важните стъпки в процеса на отслабване.

Защо? Тъй като определянето на краткосрочните цели за хранене осигурява пътна карта за дългосрочно здраве и уелнес.

Например, дългосрочната Ви цел може да е да загубите 50 паунда. Загубата на това количество тегло може да подобри здравето ви и да промени качеството на живота ви. Това е вълнуващо! Но ако отслабнете с разумно темпо, може да отнеме от 6 месеца до една година, за да постигнете целта си. Трудно е да останеш мотивиран толкова дълго.

Но ако поставите краткосрочни цели за отслабване по протежение на пътя, ще имате причини да празнувате по време на пътуването. Тези малки постижения ви помагат да поддържате мотивацията си и да ви напомня, че сте в състояние да достигнете финалната линия.

И така, как определяте дългосрочни и краткосрочни цели за отслабване? Диетолозите, които отделят време за задаване на SMART цел, са по-склонни да отслабват. Ако не сте сигурни как да зададете цел за отслабване или да настроите диетата си план, използвайте този списък въз основа на последните изследвания, за да настроите програма, която работи.

5 стъпки, за да направите вашата диета работете по-добре

 1. Персонализирайте целите си за отслабване. Целите, които поставяте, трябва да отговарят на вашите специфични нужди, начин на живот и обстоятелства. Не се отказвайте от преувеличените реклами за популярни диетични програми, които едва ли ще работят . За повечето хора тези програми не са здрави или реалистични.
  Загубата на максимум 1-2 паунда седмично чрез диета и упражнения се счита за разумна. Но може да изберете да зададете по-персонализирана цел. Изследователи от университета във Вашингтон установяват, че понякога диеторите не харесват строгите стандарти, определени от много планове за отслабване. Така че изберете план и направете корекции въз основа на вашия начин на живот и предпочитания. Преди да инвестирате по всяко време или пари, задайте си ключови въпроси за това, което се надявате да постигнете. В дългосрочен план, тази допълнителна инвестиция ще ви помогне да останете на път и да се справите с общите предизвикателства, свързани със загуба на тегло, когато те възникнат.
 1. Получете експертна помощ. Цели, определени с помощта на експерт, са по-склонни да бъдат успешни. Изследване в Калифорнийския университет установява, че когато пациентите са получили помощ за създаване и наблюдение на цели в кабинета на лекарите, те са били по-успешни в постигането на тези цели. И подобни проучвания показват, че и други видове практикуващи могат да помогнат.

  При избора на експерт, с когото да работите, опитайте да намерите някой, който може да бъде замесен по време на процеса на отслабване. По този начин те могат да ви помогнат да наблюдавате напредъка си и да предоставяте обратна връзка. Поради тази причина, лекарят може да не винаги е най-добрият източник за сътрудничество. Обмислете други неклинични доставчици. Те могат да включват личен треньор, регистриран диетолог или треньор по отслабване. Ако нямате достъп до професионален експерт, помислете дали да се свързвате онлайн с други хора.

 2. Направете цели за загуба на тегло, измерими. В съветите си за нови упражнения Американският съвет за упражнения препоръчва определянето на измерими цели. Това означава, че когато настроите плана си за диета, вие решавате как ще измерите напредъка си и ще включите това като част от изявлението си за цел.

  Претеглянето на мащаба е вероятно най-лесният начин за измерване на прогреса на загуба на тегло, докато се претегляте правилно . Но не забравяйте, че има други начини да оцените теглото си. Както измерванията на телесното тегло, така и телесните мазнини предлагат различни начини за оценяване на състава на тялото ви. ИТМ е лесна за измерване и дава добър показател за това как вашето тегло влияе върху вашето здраве.
 1. Напишете и публикувайте краткосрочни и дългосрочни цели. В публикувано проучване за определяне на цели, изследователи във Великобритания потвърдиха, че успешните цели трябва да бъдат амбициозни. От друга страна, Американският съвет за упражнения напомня на нови упражнения, че успешните цели за загуба на тегло трябва да бъдат постижими. И така, как определяте цел, която изглежда едновременно и предизвикателна?

  Отговорът е да напишете дългосрочни цели, които са по-трудни и краткосрочни цели, които са малко по-лесни. Краткосрочните цели действат като стъпки към по-голямата цел. В проучването на Великобритания изследователите подчертават като важни "постепенните стъпки, които водят до прогресивно постижение". Чрез дефинирането на тези многобройни цели за отслабване ще се поставите за успех. След като целите бъдат изписани, поставете ги на място, където ги виждате всеки ден, за да ви напомнят за ангажимента ви.

 1. Създайте крайни срокове за целите си за отслабване. Целите са по-успешни, когато е приложен ясен краен срок. Тези крайни срокове трябва да бъдат прикрепени както към краткосрочните, така и към дългосрочните цели и могат да послужат като напомняния за измерване на Вашия напредък в процеса на постигане на Вашата цел.

  За много хора седемдневната структура работи добре за краткосрочни цели. Това осигурява ново начало всяка седмица в неделя или понеделник. Но не забравяйте да персонализирате целите си и да използвате времева рамка, която работи за вас.

Настройката на целта може да изглежда като тривиална задача, но може да бъде ключов фактор за успеха на диетата ви. Докато се движите в процеса на отслабване, добре проектираните цели ще ви помогнат да останете на път. И след като загубите теглото, добрите умения за поставяне на цели са полезни по време на процеса на управление на теглото . На този етап ще откриете, че продължаването на задаването и постигането на цели ще запази високо доверието ви.

Източници:

Томас Боденхаймер, Маргарет Хандли. "Настройка на цел за промяна на поведението в първичната грижа: Доклад за изследване и състояние." Обучение и консултиране на пациенти август 2009 г., Страници 174-180.

Андрю К. Маклиод, Ема Койтс и Джаки Хетъртън. "Увеличаване на благосъстоянието чрез учебно ориентиране и планиране на уменията за учене: резултати от кратка намеса". Журнал на щастието. Том 9, номер 2, 185-196.

Е Даян Playford, Ричард Сийгър, Уилям Левак, Дженифър Фрийман. "Области на консенсус и спорове за определяне на цели в рехабилитацията: доклад на конференцията." Клинична рехабилитация април 2009 г. 23 не. 4 334-344.

Дарън А. Де Валт, Тери К. Дейвис, Андреа С. Уолъс, Хилари К. Селигман, Бетси Брайънт-Шилидей, Конни Л. Арнолд, Джанет Фребургер, Дийн Шилингер. "Настройка на целта при самодиагностиката на диабета: Стремежът на бебето към успех." Обучение и консултиране на пациенти, том 77, брой 2, ноември 2009 г., страници 218-223.