Пилешки гърди Хранителни факти

Пилешки гърди калории и ползи за здравето

Пилешкото гърда е основно в диетата на много здрави яденици и тренировки. Това е чудесен източник на постно протеини. Диетолозите, които ядат достатъчно протеин, са по-склонни да поддържат мускулната маса и да запазят здрав метаболизъм. Но опитът да се изчисли калориите на пилешки гърди може да бъде трудно, защото изборът на пилешки гърди в хранителния магазин варира.

Пилешки гърди калории и хранене

Изкупени, без кокалести пилешки гърди Хранителни факти
Размер за сервиране 1 сервиране (3 унции)
На порция % Дневна стойност *
Калории 102
Калории от мазнините 18
Общо мазнини 2g 10%
Наситена мазнина 2g 9%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 1g
Холестерол 53 мг 18%
Натрий 46 mg 2%
Калий 159 мг 3%
Въглехидрати 0g
Протеин 19
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 1% · Желязо 4%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Пилешките гърди са добър източник на протеини и са с ниско съдържание на мазнини и ниско съдържание на натрий. Пилешките гърди осигуряват нула грама въглехидрати, така че те са храни с ниско съдържание на въглехидрати. Тъй като пилешките гърди са толкова гъвкави, те лесно се включват в здравословното хранене.

Но пилешките калории могат да бъдат трудни. Размерът на пилешката гърда ще повлияе на броя на калориите. Една порция пилешки гърди е около три унции или размера на дланта на ръката ви. Много пилешки гърди в търговската мрежа са много по-големи от това. Така че, ако ядете една гърда, вероятно ядете повече от една порция.

И, разбира се, ако държите кожата на пилешката гърда, броят на мазнините и калориите ще бъде много по-висок. Цялата пилешка гърда с кожа осигурява 366 калории, 55 грама протеин, 0 грама въглехидрати, 14 грама мазнини, 4 грама наситени мазнини и 132 милиграма натрий.

Методът на приготвяне и всички сосове или аромати, които добавяте, могат да направят голяма разлика.

Три унции пиле на грозде осигурява 170 калории, 1 грам въглехидрати, 11 грама мазнини и 15 грама протеин.

Една средно пържена пилешка гърда осигурява 364 калории, 34 грама протеин, 13 грама въглехидрати, 18 грама мазнини и 697 милиграма натрий.

Ползи за здравето на пилешкото гърло

Пилешките гърди са отличен източник на протеини с ниско съдържание на мазнини.

Протеинът помага на тялото ви да поддържа мускулната маса и ви помага да изградите мускули, ако участвате в програма за здравина.

Пилешкото гърда също е много добър източник на селен , фосфор , витамин В6 и ниацин. В зависимост от избрания начин на готвене, пилешките гърди също са естествено ниско съдържание на натрий.

Избор и готвене пилешки гърди

Можете да закупите пилешки гърди, които са предварително нарязани и готови за употреба. В много магазини за хранителни стоки и в насипни складове може да намерите и пилешки гърди, които са замразени и индивидуално опаковани. Ако купите някой от тези удобни опции, не забравяйте да проверите етикета за хранителните данни. Тези сортове пилешки гърди може да осигури повече натрий.

Когато готвите пиле, не забравяйте да готвите домашните птици до правилната вътрешна температура за целите на безопасността на храните. Обезкостеното пиле трябва да достигне вътрешна температура от 170 градуса по Фаренхайт, костното пиле трябва да достигне 180 градуса по Фаренхайт. Уверете се, че внимателно почиствате всички повърхности, където сте приготвили сурово пиле.

Пилето трябва да се съхранява в хладилника. Пилето може да бъде замразено до девет месеца.

Здравословни начини за приготвяне на пилешки гърди

Начинът, по който подготвяте пилешки гърди, може да добави стотици калории към крайния брой мазнини и калории на вашето месо.

Печенето, гърнето или варенето на гърдата обикновено са най-здравословните методи за приготвяне. За пържене или сотене на месото в масло или масло ще добавите мазнини и калории. В допълнение, добавянето на подправки като сос за барбекю, зехтин или сосове за потапяне ще увеличи приема на калории и мазнини.

Пилешки гърди рецепти и съвети

Нуждаете се от бърза и лесна храна за пилешки гърди? Това бързо и лесно рецепта за пилешко гърло с картофи и зеленчуци може да се приготви в неделя вечер, за да се предложат седмица на стойност диетични вечери. Предварително опаковайте ястията и ги съхранявайте в хладилника, така че да са готови да отидат, когато се приберете у дома след дълъг работен ден.

Но не забравяйте, че можете да използвате нискокалорични пилешки гърди и в различни видове рецепти. Например, нисковъглехидратните пилешки гърди са вкусен начин да се насладите на постно протеина, ако следвате диета с ниски въглехидрати. Можете също да хвърлите пилешка гърда върху любимата си здравословна салата , здравословна супа или да добавите пилешка гърда в джоб с пита със зеленчуци за здравословен обяд или вечеря.

Словото от

Не забравяйте, че въпреки че пилешката гърда е здравословна нискокалорична храна за диети, преяждането на всяка храна може да доведе до наддаване на тегло. Използвайте интелигентни инструменти за контрол на порциите и стратегии с тази храна и във всичките си ястия и леки закуски, за да постигнете и поддържате здравословното си тегло.

> Източник:

> Министерство на земеделието на САЩ. Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/