Колко бързо трябва да отслабвате?

Може да сте чули, че трябва да губите само 1 или 2 паунда на седмица. Но какво да кажем за хората, които твърдят, че са загубили тегло много по-бързо? Има ли здравословно време? Колко бързо можете да отслабнете?

Къде ще отслабвате първо?

Ако започнете здравословна програма за отслабване, може да се чудите къде ще се случи загуба на тегло. Дали коремът ти ще се отслаби първо или ще се появи загуба на тегло в гърдите или бедрата?

Отговорът ще варира от човек на човек. В началото на вашата програма, много dieters изпитват загуба на тегло вода. Вероятно ще забележите, че коремът ви става малко по-малък. Но загубата на вода е различна от загубата на мазнини.

Загубата на мазнини ще се случи с постепенна скорост по цялото тяло. Някои диета забелязват това в бюста, а други в бедрата и бедрата си. Докато можете да затегнете и тонизирате различни части на тялото си с упражнения, не можете да забележите намаляването или да изберете една област от тялото, където искате да настъпи загуба на мазнини.

Колко бързо да отслабвам

Загуби ли се пет паунда седмично нездравословно? Отговорът за това колко бързо да отслабнете може да варира от човек на човек. Тя също може да зависи от това къде се намирате в процеса на отслабване. Но ако виждате бърза загуба на тегло по телевизионни реални предавания или в онлайн реклами, трябва да разберете, че обикновено не е реалистично да очаквате същите резултати .

В някои екстремни ситуации диетите могат да загубят десет или дори 20 паунда на седмица. Но крайната е ключовата дума тук. Хората на много реални предавания и които губят тегло за реклами отиват на извънредни мерки да загубят много тегло в ограничен период от време. И понякога те се плащат за усилията си.

Обстоятелствата, които виждате по телевизията, често не са същите обстоятелства, с които се справяте в реалния живот.

Освен това хората на някои от тези телевизионни предавания се наблюдават от лекари. Те упражняват под наблюдението на обучители (до осем часа на ден) и следват много строга диета, контролирана с калории. Те също така живеят с камери, които ги следят наоколо, за да записват всяка хапка и да се лекуват.

Но както може би сте видели в медийните заглавия, тези крайни усилия за намаляване на теглото обикновено не са устойчиви за продължителен период от време. Много от участниците в шоуто за загуба на тегло отново възвръщат теглото си, след като се завърнат у дома в нормалния си живот.

Бързо диети за отслабване, които работят

Разбира се, не всичко, което виждате по телевизията, вероятно ще се провали. Много широко приети търговски програми за отслабване са приели нови диетични планове, които насърчават бързата загуба на тегло в ранните етапи. И има някои диети като Аткинс и "Южен бряг Диета", които имат бърза загуба на тегло, програмирани в ранните фази на хранене планове. Някои хора по тези планове губят до 14 паунда за две седмици.

Така че тези бързи диети за отслабване работят? Много пъти го правят. Но краткосрочната бърза загуба на тегло е последвана от преход към план за дългосрочна поддръжка за по-бавна и по-разумна загуба на тегло.

Така че, след въвеждащите фази, загубата на тегло намалява до около един до два килограма на седмица.

Друг тип бърза програма за отслабване е много нискокалорична диета (VLCD), която се контролира от лекар. Лекарите понякога ще поставят пациент на течна диета от 800 калории на ден, за да подготвят пациента за операция или по други медицински причини. Но тези програми за отслабване не са безопасни за всички и трябва да се следват само под медицинско наблюдение.

Накрая, тези, които са имали операция за отслабване , като например стомашен байпас или операция на лентова лента, често изпитват загуба на тегло с много по-висока скорост от един или два килограма на седмица, но в крайна сметка темпът им на загуба ще се забави също.

Бързо отслабване диети мазнини

Така че кои програми за бързо отслабване не работят? Тези, които обещават най-големите резултати. Това са диетите, които твърдят, че може да загубите 20 килограма за една седмица или да загубите 10 килограма за три дни . Опитах няколко от тези програми и никой от тях не е получил резултатите, които очаквах.

Когато чуете, че вашите приятели бързо губят тегло по най-новия диетичен план, вероятно те следват една от тези прищявка . Голяма част от загубата в тези няколко седмици на диетата с прищявка е теглото на водата. Това означава, че много малко телесни мазнини са загубени. Фед диети може също да доведе до загуба на чиста мускулна маса, нещо, от което се нуждаете повече , не по-малко, за да поддържате здравословно тегло.

Освен това бързо загубата и възстановяването на теглото (известно като циркулация на теглото ) може да доведе до повишен риск от някои здравословни проблеми, включително камъни в жлъчката. Теглото, изгубено по време на диетата или всяка друга екстремна процедура за отслабване, почти винаги се връща, заедно с няколко екстри.

Как да отслабвам при здравословна ставка

Загубата на тегло със скорост от 1 до 2 паунда на седмица най-често се препоръчва. Защо? Тъй като експертите са установили, че процентът е реалистичен и изпълним за повечето диети.

Промените, необходими за по-бързо намаляване на теглото, не са устойчиви и почти винаги са нездравословни. Така че колко бързо трябва да отслабнете? Колкото по-бързо ще позволи тялото ви със здравословна диета и тренировъчна програма . И ако не сте сигурни за хапче за отслабване или продукт, който виждате по телевизията, попитайте доставчика си на здравни услуги. Вашият лекар често е най-добрият източник на информация за това, което е най-добро за вашето здраве.