4 подъл начини да направят зеленчуците вкус Добре

Имате ли достатъчно ястия? Насочванията към храненето препоръчват да получаваме най-малко пет порции зеленчуци всеки ден. Но ако сте като много dieters, трябва да се принудите да ги ядете. Това е, до сега. От днес можете да направите зеленчуците вкус и да се научите как да се наслаждавате на храни, които са добри за вас.

1. Премахнете старите навици и опитайте с нови сортове

Може да не обичате зеленчуците, защото не сте намерили сорта, който да отговаря на Вашия вкус.

Ако вашият опит със зеленчуци е ограничен до нетърпимата брюнетка на брюкселското зеле на майка ви, тогава е време да се разклоните. Посетете пазара на местния фермер и разследвайте нови вкусове. Говорете с местните производители и разберете кои зеленчуци са в сезон. Ще получите най-доброто вкус от храни, които се отглеждат на местно ниво и се събират свежи.

Ако няма пазар на фермерите във вашия район, говорете с мениджъра на продуктите в местния магазин за хранителни стоки. Тези зеленчуци професионалисти се радват да споделят съвети за закупуване и идеи за подготовка, които могат да направят зеленчуците по-добре. Много хранителни магазини предлагат и карти за рецепта с нови идеи за готвене .

2. Проучете новите методи на готвене

Трудно е да се наслаждавате на зеленчуци, когато са на пара или варени. Много зеленчуци се оказват гъсти и скучни, когато са подготвени по този начин. Защо не опитате нови методи за готвене, за да подправят вкуса?

Например, научете се как да задушавате зеленчуците в масло, зехтин или вино, за да ги накарате да вкусят по-добре.

Или, ако предпочитате да запазите броя на калориите по-ниски, можете да соте зеленчуци в пилешки състав . Зеленчуците поемат вкуса на запасите, така че да вкусят по-добре.

Така че кой зеленчук е най-подходящ за сотене? Можете да съчетаете почти всички зеленчуци, но листни зелени са особено добри. Опитайте зеле, синапено зеле или череша.

Поръсете сирене пармезан или сирене Manchego на върха на готовото ястие, за да добавите вкус.

3. Маскирайте вкуса с билки и подправки

Можете също да покриете вкуса на зеленчуците, ако не можете да вкусите вкуса. Помислете за храни, които ви харесват. Какви подправки се използват за подготовката им? Можете да използвате тези подправки и подправки, за да направят зеленчуците вкус.

Например, пожелаете ли такос и начос? След това поръсете кимион, кайен или Tabasco на нарязани тиквички или жълти тиквички и печете зеленчуците за мексикански стил. Предпочитате ли френската храна? Нарежете пресни билки като естрагон и хвърляйте с чаена лъжичка зехтин. Четкайте леко върху аспержите и печете. Ако предпочитате индийска храна, поръсете къри с патладжан или друг мек зеленчук и скара или печено.

Когато печете зеленчуци с билки и подправки, ароматът на подправките става по-силен. Опитайте тази основна техника за печени аспержи . Същата техника може да се използва и с други зеленчуци. Опитайте едно от подправките горе или експериментирайте с аромати от друг регион.

4. Скрийте зеленчуците в любимите си храни

Ако всичко останало се провали и просто не можете да понасяте вкуса на зеленчуци, опитайте се да ги скриете. Това е един от любимите ми начини да направя зеленчуците вкус.

Например, можете да зарежете нарязан броколи на малки парченца и да ги добавите към нискомасленото кюфте. Смесените подправки в хляба ще покрият вкуса на броколите и ще получите една или две порции зеленчуци в сърдечно постно хранене.

Знаете ли, че можете да направите пица от кора от карфиол? Това наистина работи и има добър вкус. Направете своята пица с любимия си сос, сирене и месо и никога няма да разберете, че ядете зеленчуци.

Можете също така да добавите зеленчуци към любимата си рецепта за сладки сладкиши и никога няма да разберете, че те са там. Например, когато морковите се добавят към ягода или малина, те добавят сладост и цвят.

И тази рецепта за зелена глазура (близо до края на изделието) съдържа здравословна доза спанак и дори не можете да опитате зеленчука.

И накрая, супа рецепти са чудесен начин да се яде повече зеленчуци. Много рецепти за кремообразна супа включват зеленчуци като карфиол за текстура. Преди да го разберете, ще бъдете вегетариански про.