Факти за храненето на пържола

Калории в пържола и неговите ползи за здравето

Когато мислите за най -добрите храни за здраве или загуба на тегло , може да не мислите за пържола. Но пържола може да бъде част от здравословна диета, за да отслабнете или да поддържате здравословно тегло. Въпреки това, съществуват здравословни начини и не толкова здрави начини да избирате и приготвяте пържола, ако искате да останете постно.

Голяма хранене на сърна и калории за други разфасовки говеждо месо

Грижа за говеждото хранене факти
Сервиращ размер 3 унции (85 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 179
Калории от мазнините 77
Общо мазнини 8.5g 13%
Наситена мазнина 3.2g 16%
Полиненаситена мазнина 0.3g
Мононенаситена мазнина 3.2g
Холестерол 71 mg 24%
Натрий 54 мг 2%
Калий 356.15 mg 10%
Въглехидрати 0g 0%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 0g
Протеин 24g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 1% · Желязо 17%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Една порция говеждо месо е три унции. Това е размерът на палубата с карти. Съдържанието на калории и мазнини може да варира значително, но една порция от говежди картоф съдържа около 158 калории, малко над 5 грама мазнини, нула въглехидрати и огромен 26 грама протеин.

Но много хора не ядат нито една сервиса, когато се наслаждават на пържола. Много е обичайно пържола да бъде четири унции, шест унции, осем унции или дори повече. Типичен T-bone steak например може да тежи 16 грама и да осигури приблизително 704 калории, 30 грама мазнини, почти 12 грама наситени мазнини и 102 грама протеин, според USDA.

Филето миньон , или говеждо филе пържола (показано на етикета), обикновено е много по-малък и по-слаб. Калориите във филето са много по-ниски и съдържанието на мазнини е по-ниско. Но начинът, по който подготвяте филето, може да добави мазнини и калории. В ресторант често се готви с масло, за да се подобри вкуса.

Ще трябва да добавите приблизително 100 калории и 12 грама мазнини за всяка супена лъжица масло, използвано по време на готвене.

Ползи за здравето на пържола

Храненето на правилното количество протеин е от съществено значение за здравословното хранене. Пържола е отличен източник на протеин. Протеинът ви помага да изградите мускули, за да поддържате здравословен метаболизъм, а протеините при хранене по време на хранене могат да ви помогнат да се чувствате пълно за по-дълъг период от време.

Говеждото месо също е добър източник на витамин В12, ниацин, селен и цинк.

Недостатъкът на пържола е, че той е с високо съдържание на холестерол и може да е с високо съдържание на наситени мазнини. Понастоящем Академията по хранене и диетология препоръчва приемът на наситени мазнини да не е повече от 7-10% от общите дневни калории. Американската асоциация за сърдечни заболявания препоръчва да ограничите приема на наситени мазнини до 5-6% от общите ви калории.

Това означава, че ако ядете 2000 калории всеки ден, трябва да консумирате само 11 до 13 грама наситени мазнини, според насоките на AHA. Някои лекари могат да кажат на лекарите си, че ще ядат още по-малко наситени мазнини. Повечето от нас консумират повече наситени мазнини, отколкото се препоръчва.

И така, какъв е най-добрият начин да ядете пържола и да останете в рамките на здрави насоки? Има някои разфасовки от червено месо, които са по-добри от другите.

Избиране и съхранение на пържола

Ако обичате червеното месо и се опитвате да отслабнете или да поддържате здравословно тегло, най-добре е да избегнете по-високо съдържание на мазнини и да изберете висококачествено пържола. Джон Кенеди е мениджър "Храни и хранене" в "Омаха стекове". Той предложи няколко съвета за закупуване на пържола, когато се опитвате да отслабнете.

"Опитайте се да търсите разфасовки с най-малко видими мазнини.

Някои от най-крехките разфасовки включват говеждо филе, телешко филе и фин мегнион. "Той посочва, че 5-унция портокал на Омаха Стик от филе миньон има 220 калории и 10 грама мазнини.

Той добавя, обаче, че мазнината (мърморенето) е това, което придава на вкуса си. "Т-кости и ribeyes са склонни да имат повече мравучкане, отколкото някои от по-слабите съкращения", казва той. Така че тези разфасовки трябва да се ползват от dieters в умереност.

Когато купувате пържола в магазин за хранителни стоки, експертите препоръчват да посетите месаря ​​точно преди да го направите, така че месото да остане студено и свежо. След това охладете или замразете говеждото месо колкото е възможно по-скоро след покупката.

Когато приготвяте, готвяйте според вашите предпочитания. Рядката пържола трябва да бъде приготвена на температура 145 градуса по Фаренхайт, средна пържола трябва да бъде приготвена на 160 градуса по Фаренхайт и добре направената пържола ще достигне 170 градуса по Фаренхайт, според котлето на говеда.

Здравословни начини за приготвяне на пържола

След като сте избрали вашето изрязване, най-добрият начин да ядете пържола и да поддържате прием на калории и мазнини в контрол е да използвате здравословен начин на приготвяне. Кенеди предлага няколко съвета за здравословно хранене.

Можете също така да запазите седмичния брой на мазнините и калориите в контрола, като балансирате храната с храна, която включва и други здравословни източници на протеини . Други хранителни източници на протеин включват риба тон, пилешки гърди от сьомга, бизони или риба меч.

Рецепти за пържоли

Опитайте рецептата за говеждо месо, за да приготвите пържола във вашия дом.

Слово от

Много здрави яденици избягват говеждо месо. Дали яденето на червено месо е добро за вашата диета е точка на противоречие между експертите по хранене. Можете да получите персонализиран отговор, като обсъдите диетата си с вашия доставчик на здравни услуги. Ако решите да ядете говеждо месо, се насладете на него с умереност. Изберете умни методи за готвене и сдвоете говеждото месо с интелигентни странични ястия като зеленчуци на скара или пълнозърнести храни, за да запазите плана си за хранене.