Рибни калории и хранителни факти

Най-добрите риби да отслабнете и да подобрите здравето

Ако се опитвате да отслабнете или да подобрите диетата си, вероятно трябва да ядете повече риби. Американската сърдечна асоциация препоръчва да ядете най-малко две порции риба всяка седмица. Но рибните калории могат да бъдат високи, защото някои от най-здравите форми са с високо съдържание на мазнини. Така че вида на рибата, която изберете, е голяма разлика. Има някои видове риба, които трябва да се избягват, и други видове риби, които са по-добри.

Рибни калории и хранене

Атлантическа дива сьомга Хранителни факти
Сервиращ размер 1/2 филе (154 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 280
Калории от мазнините 113
Общо мазнина 12.5g 19%
Наситена мазнина 1.9гр 10%
Полиненаситена мазнина 5g
Мононенаситена мазнина 4.2g
Холестерол 109 mg 36%
Натрий 86 mg 4%
Калиев 967.12 mg 28%
Въглехидрати 0g 0%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 0g
Протеин 39.2g
Витамин А 1% · Витамин С 0%
Калций 2% · Желязо 9%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Вярвайте или не, най-добрата риба за отслабване и подобрено здраве е мастната риба. Но не само някаква мазна риба. Някои видове риба съдържат есенциална мастна киселина, наречена омега-3. Тази полиненаситена мазнина осигурява на вашето тяло важни ползи за здравето.

Рибите, съдържащи омега-3 мазнини спомагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Според Националните институти по здравеопазване проучванията показват, че хората, които ядат морски дарове най-малко веднъж седмично, имат по-малка вероятност да умрат от сърдечни заболявания. Изследователите също така вярват, че омега-3 мастните киселини, открити в рибата, могат да помогнат за намаляване на симптомите на ревматоиден артрит и дори да помогнат за подобряване на здравето на мозъка и очите.

Разбира се, можете да получите основни омега-3 мастни киселини, като вземете добавка. Но изследванията не са в състояние да покажат, че приемането на добавка може да осигури същите предимства като хранене с омега-3 храни, като риба.

Така че, ако сте готови да се създаде диета, приятелски на тегло хранене, защо не изберете риба, която осигурява тласък на добро здраве, както и?

Яденето на по-висока мазнина риба може да означава, че консумирате повече калории в едно хранене, но ако ядете рибата умерено и използвате добри методи за готвене, за да приготвите храната , може да се възползвате в дългосрочен план.

Диета-Friendly риба с Омега-3

Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания предполага, че ядете рибни сортове като сьомга, скумрия, херинга, пъстърва, сардини и риба тон, за да получите здравословна доза омега-3. Но кои източници са по-ниски в калориите? Тук е изчерпването на някои от по-нискокалоричните сортове риба:

Изброените калории са за суровата форма на всяка богата на омега-3 риба. Обърнете внимание, че ако не е приготвено с брашно или друга съставка, съдържаща въглехидрати, самата риба, като протеин, не съдържа въглехидрати. Начинът, по който подготвяте рибата, ще промени броя на калориите. Печена риба, риба на скара и печена риба обикновено са най-ниски в калориите.

И какво ще кажете за морски дарове и други видове морски дарове? Една порция скариди (три унции) осигурява около 100 калории и само 1,5 грама мазнини, така че те могат да бъдат здравословно допълнение към вашата диета. Калориите в мидите също са ниски.

Три унции парагирани миди осигуряват около 95 калории и по-малко от един грам мазнини.

Най-здравословните рибни опции

Въпреки че яденето на риба може да е добро за вас, не всички риби са подходящи за вашата диета. Има понякога, когато прескачането на рибата е по-добър избор на диета, дори ако рибата е с високо съдържание на омега-3 мастни киселини.

Когато рибата е очукан и пържена, обикновено тя е пълна с наситени мазнини. Това са мазнини, които трябва да ограничите в диетата си. Продуктите за удобство като рибени пръчици, рибни тютюни и рибни пасти често са по-високи в мазнините и калориите и не осигуряват толкова много здравословни предимства като рибата, приготвена чрез нискокалорични методи. Например, рибено филе от хляб осигурява приблизително 350-400 калории и 17-25 грама мазнини и до 5 грама захар.

Когато се опитвате да намалите калориите в ресторант , бъдете внимателни с рибни ястия, които могат да унищожат вашата диета. Най-добре е да прескочите рибата и чиповете и вместо това да изберете риба на скара или печена риба. Помолете сосът да бъде поставен отстрани, за да се запази броят на мазнините и калориите в контрола.

Избор и съхранение на риба

Рибните експерти предполагат, че купувате най-свежия наличен улов. Помага ви, ако знаете какви въпроси да зададете, когато посетите рибния брояч на местния пазар.

Използвайте прясната си риба в рамките на два дни или я поставете във фризера. Когато сте готови да използвате замразена риба, размразете я в хладилника (никога при стайна температура).

Рибни рецепти (дори и да не харесвате риба)

Ако не сте го използвали, в това число и рибата в диетата ви може да бъде трудно в началото. Но ползите за здравето от хранене на омега-3 риба са ясни. И когато се опитвате да отслабнете, е важно да изберете храни, които са хранителни вещества. Това означава, че те са храни, които осигуряват много хранителни ползи за по-малко калории.

Ако не харесвате вкуса на рибата, има няколко неща, които можете да направите, за да я включите във вашата диета. Първо, опитайте по-малко "рибни" сортове. Например, много здравословни ядетели казват, че червеният хайвер (около 100 калории на порция) има по-малко рибешки вкус, отколкото по-тежка риба като сьомга. Можете също така да добавите пресни билки и цитрусови плодове, за да управлявате вкуса.

Или опитайте да добавите риба към рецепти, които знаете, че харесвате. Добавете риба към здравословна салата . Или опитайте да направите здравословна риба tacos. Можете да добавите сьомга към сутрешния си омлет или дори да направите сандвич от постно риба за обяд . Можете да използвате риба точно както бихте използвали други протеини, подходящи за диетата, като пиле. Дрънкайте рибата си с лимон или вар, за да й придадете свеж и разкошен вид. Ако сте креативни и упорити, ще получите две порции риба седмично заедно с всички здравословни и отслабване ползи, които те предоставят.

Източници:

James J. DiNicolantonio, PharmD; Джеймс Х. О'Кийфе, MD; Карл Дж. Лави, дм. "Големите хора, които са изчезнали: Омега-3 метаанализ е недостатък, изключвайки най-големите проучвания на рибено масло". Вестник на американската медицинска асоциация 8 октомври 2012 г.

Д-р Евангелос Ризос, дм .; Евангелия Е. Нтзани, дм, доктор; Д-р Ефтикия Бика; Д-р Майкъл С. Костапанос; Мойсес С. Елисаф, доктор, FASA, FRSH. "Асоцииране между добавките на омега-3 мастни киселини и риск от сериозни сърдечно-съдови заболявания Събития систематичен преглед и мета-анализ". Вестник на американската медицинска асоциация 12 септември 2012 г.

Здравейте. Риби и Омега-3 мастни киселини. Американската сърдечна асоциация. Достъп до: 25 ноември 2012 г. http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/HealthyEating/HealthyDietGoals/Fish-and-Omega-3-Fatty-Acids_UCM_303248_Article.jsp#.V8iFPPkrLIU

Университетът в Мичиган. Риба и морски дарове, Лечебни храни Пирамида http://www.med.umich.edu/umim/food-pyramid/fish.html;