Какво е енергийното равновесие и как да го променя?

Животът е свързан с постигането на баланс, нали? Е, не, ако се опитвате да отслабнете. За съжаление, ако постигнете енергиен баланс, няма да отслабнете. Перфектно балансирано уравнение на енергийния баланс ви помага да поддържате теглото си. Ако искате да отслабнете, трябва да създадете енергиен дефицит.

Какво е енергийно равновесие?

Енергийното равновесие е разликата между енергийния Ви вход (или броя на калориите, които сте поставили в тялото си) и енергийната си мощност (или броя на калориите, които изгаряте всеки ден ).

Някои хора се позовават на уравнението на енергийния баланс като уравнение "калории в, калории". Трябва да изчислите енергийния си баланс, ако искате да отслабнете. Това уравнение дава начална точка за цялата програма за отслабване.

Уравнение на енергийния баланс: Калории в (енергиен вход) - Изходящи калории (енергия)

Как енергийното равновесие влияе на отслабването

След като изкарате енергийния си баланс, разгледайте резултата. Вие ще имате положителен енергиен баланс, отрицателен енергиен баланс или перфектен баланс.

Ако загубата на тегло е вашата цел и вашето енергийно уравнение е балансирано или положително, не се притеснявайте.

Ако сте установили, че салдото ви е отрицателно, но общото количество не достига целта от -500 калории, това е добре. Има три различни начина да промените номера си и да отслабнете успешно.

Как да промените енергийния баланс, за да отслабвате

Има само три начина да промените енергийния си баланс. Накратко, трябва да намалите калориите, да увеличите енергийната си производителност или да комбинирате двата варианта, за да постигнете калорийния дефицит, необходим за отслабване . Правилният начин за вас зависи от вашата здравна история, от начина ви на живот и от вашите предпочитания.

Пример за енергийно салдо

За да загубят един килограм на седмица, експертите обикновено препоръчват енергиен дефицит от 3500 калории на седмица. Ако изберете комбинирания метод за смяна на енергийния баланс, можете да играете с номерата, за да видите какво работи най-добре. Ето един пример:

Дитер: Роджър

2500 (енергиен вход) - 2200 (изходна енергия) = 300 калории

Роджър има положителен енергиен баланс от 300 калории. В това състояние той ще наддаде. За да отслабнете, той се нуждае от отрицателно салдо от около 500 калории на ден или 3500 калории на седмица. За да постигне целта си, Роджър реши да направи скромни промени в диетата си, за да намали приема на калории с 500 калории на ден. Тогава той ще добави физическа активност, за да изгори повече калории. Целта му е да изгори допълнително 300 калории при ходене или колоездене на работа. В събота и неделя той ще походи с жена си, за да изгори 300 калории на ден.

Актуализиран план за енергийно салдо за Роджър

2000 (енергиен вход) - 2500 (изходна енергия) = -500 калории

С отрицателен енергиен баланс от 500 калории на ден, Роджър ще има общ калориен дефицит от 3500 калории на седмица и ще загуби около 1 паунд на седмица по този план.

Словото от

Когато за първи път започнете да използвате уравнението на енергийния баланс, за да отслабнете, бъдете търпеливи. Отнема седмица или две, за да коригирате номерата си и да видите резултатите. И има много фактори, които оказват влияние върху ежедневния си енергиен баланс, което може да направи процеса на загуба на тегло по-сложен. Но уравнението на енергийния баланс е основата на всеки план за отслабване и диета. Колкото повече го използвате и го разбирате, толкова по-вероятно е да отслабнете и да задържите теглото завинаги.