Мислете си тънки: 6 психични стратегии за отслабване

1 - Отказвай да се обезсърчаваш

Guido Mieth / Такси / Гети изображения

Не е точно тайна, че диетата и упражненията са ключови, когато става дума за загуба на тегло, но не пренебрегвайте скритите сили на ума си! Има шест ментални стратегии, които да ви помогнат да постигнете целите си за отслабване.

Първо, бъдете агресивно търпеливи със себе си! Кажете, че това е първата седмица от плана за отслабване и сте готов за страхотен старт. Хранете здравословно хранене, изрязвате десерти и работите ежедневно. Краят на седмицата идва и скалата показва 1-паунд капка. Същата история през следващата седмица.

Не слушайте този малък глас, който ви казва, че е безнадеждно. Кажете на този глас да направи походи (и може би да си вземете себе си!). Едно от най-хубавите неща, които можете да направите за дългосрочна загуба на тегло, е да се задоволите с темпото си и да не го оставяте да ви изхвърли от играта. Ако се придържате към умната диета и план за упражнения, ще успеете.

2 - Направи си отговорна

С любезното съдействие на Getty Images

Кажете на вашето семейство, приятели и колеги за вашите цели за отслабване и помолете за тяхната подкрепа. След това проверявайте във Facebook всеки път, когато отидете в салона, и нека вашата система за поддръжка знае всеки път, когато ударите цел. Това ще ви накара да се почувствате отговорни пред някой, който е извън вас. Проучване от 2014 г. установи, че да бъдеш отговорно пред някой друг и да получаваш подкрепа е страхотен мотиватор за жените, които се опитват да загубят или да поддържат тегло. Има смисъл!

3 - Не почитайте мащаба

С любезното съдействие на Getty Images

Въпреки че това е символ на диета, мащабът може да бъде вашият най-голям враг, ако му дадете твърде много сила. Ежедневните колебания са често срещани и често нямат нищо общо с действителната загуба на тегло. Претеглянето на всяка една сутрин може да бъде истинска игра на ума, което влияе върху Вашето отношение и избор на храна за целия ден.

Вместо това се претегляйте веднъж седмично. Направете го по едно и също време всеки път и в подобни дрехи (или изобщо никакви дрехи!). И не забравяйте, номерата на скалата не разказват цялата история. Възможно е тялото Ви да става все по-силно или да губи сантиметра, дори ако не проливат паунда всяка седмица. Обърнете внимание на това как се вписват дрехите ви, цялостния ви вид и, разбира се, как се чувствате.

И ако седмиците се случват и броят все още не се вдига, уверете се, че не правите често срещани грешки, които предотвратяват загуба на тегло.

4 - Задаване на малки цели

С любезното съдействие на Getty Images

Ако се опитвате да отслабнете, вероятно имате крайна цел. Страхотно е да имате цел, но също така е важно да зададете малки, управляеми цели през целия процес. Ако целта ви е да загубите 20 паунда до края на годината, първо се съсредоточете върху загубата на пет паунда до следващия месец. Ако искате да сте с размер шест, започнете с отпадане на един размер. Ако целта ви е да се откажете от вашия напитка от 3 чаши на ден, започнете с намаляване на една дневна чаша. Настройването на по-малки цели ще ви помогне да разпознаете напредъка си и да запазите мотивацията си и в крайна сметка те ще достигнат крайната цел!

5 - Наградете се

С любезното съдействие на Getty Images

Всичко е за позитивно укрепване, хора! Всеки път, когато срещнете някой от тези малки цели, дайте си малко награда. Но не побеждавайте целта, като празнувате с половин пица и гореща пуйка! Залепете с награди, които не са за храна. Поглезете се с нов чифт панталони, след като ударите този по-малък размер. Или да се възнаградете с един уикенд в дома, съчетан със списание за лице и виновно удоволствие. Каквото и да плава вашата лодка ...

Какво ще кажете за възнаграждението си със супер сладка бутилка за многократна употреба? Това е удобен и лесен начин да увеличите приема на вода.

6 - Използвайте вашите писмени умения

С любезното съдействие на Getty Images

Последно, но не на последно място, важно е да се регистрирате със себе си редовно. В началото на седмицата направете списък с ястията и закуските, които планирате да имате. След това го използвайте като контролен списък и се уверете, че вашата кухня е заредена според това. По-лесно е да правиш здравословен избор, ако имаш купа с вкусни плодове, седнала на тезгяха, и този списък е това, което ще получиш там! След това всеки ден напишете всичко, което планирате да ядете, и всичко, което ядете. Бъдете честни и напишете всичко. Това ще ви държи отговорни пред себе си и преглеждането на списъците ви ще ви помогне да идентифицирате всякакви повтарящи се проблемни храни.

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!