Как да ядем влакна да отслабвам

Получаването на достатъчно фибри е едно от онези неща, за които трябва да се притеснявате, когато остареете. Така ли е? Е, може би по-старото ви се тревожи за влакното, но ако по-младата ви желае да отслабне, тогава тя трябва да се тревожи и за влакната. Fiber може да ви помогне да отслабнете. И според едно ново проучване, това може да е един от най -лесните начини да отслабнете.

Отслабване е по-лесно с влакна

Ново проучване, публикувано в Annals of Internal Medicine, сравнява диета с високо съдържание на фибри в конвенционална диета, публикувана от Американската асоциация на сърцето (AHA). Диетата на АХА е сравнително сложна, защото диетите по този план трябваше да отчитат калориите , да намалят грамовете си захар , да ядат повече зеленчуци и постно белтъчини. Те също трябваше да ядат достатъчно фибри. Групата с високо съдържание на фибри просто трябваше да яде 30 грама фибри всеки ден.

И двете групи в проучването са загубили тегло. Групата на диетата на American Heart Association действително загуби повече. Но не много повече . И това прави това проучване интересно. Простият акт на ядене на повече фибри помага на хората да отслабнат, без да се натрупват допълнителни караници за броене на калории и макронутриенти.

Как Fiber ви помага да отслабвате

Fiber ви помага да отслабнете по няколко различни начина. Първо, храни с повече фибри са по-пълни. Ако ядете храни с високо съдържание на фибри като овесени ядки или пълнозърнести хлябове, тя отнема повече време на тялото ви да смила храната.

Така че корема ви се чувства пълноценен за по-дълъг период от време и това може да ви помогне да ядете по-малко.

В допълнение, някои видове влакна, наречени неразтворими влакна, не могат да бъдат усвоявани от тялото ви. Така че храната преминава през храносмилателната система, без да се абсорбира в кръвта. Това означава, че храната няма да завърши подплата бедрата или корема, както могат да направят и други храни.

Как да получите достатъчно влакна, за да отслабнете

И така, как получавате достатъчно фибри в диетата си? Това е лесно! Просто изберете цели зърна, когато купувате неща като хляб, тестени изделия или зърнени закуски. Но трябва да потърсите думите "пълнозърнести" на етикета. Понякога производителите на храни използват думи като "зърно" или "многозърнесто" или "естествено зърно", за да направят храната здравословна, отколкото е тя. Пресни зеленчуци и плодове също са добър източник на естествени влакна.

Също така трябва да проверите етикета за хранителните данни на храните, които купувате, за да видите колко влакна съдържа всеки продукт. Фибрите са изброени под въглехидрати и захари. Колко влакна трябва да ядете? Диетите в изследването за загуба на тегло консумират 30 грама фибри на ден. Настоящите указания предполагат, че консумирате 20 до 35 грама фибри всеки ден.