Задаване на SMART цели за отслабване

Уверете се, че сте предприели правилните стъпки, за да отслабнете успешно

Искате ли да започнете да губите тегло днес? Решихте ли да отслабнете през Нова година? Не си сам. Загубата на тегло е една от най-популярните резолюции, които правим в началото на януари. Но до февруари много от нас вече ще напуснат нашите програми. И така, каква е разликата между успешната резолюция и тази, която е обречена на неуспех?

Начинът, по който определяте целта си, може да задържа ключовете за успеха.

Първата стъпка е да започнете да губите тегло

Нито една диета или програма за отслабване ще работи, докато не определите цел за успех. Солидната цел служи като пътна карта за цялото пътуване със загуба на тегло. Без това ръководство сте като шофьор, който се впуска в колата си и започва да шофира без никаква представа къде отива. Няма вероятност да отидете далеч, докато не напуснете и не се прибера вкъщи.

Така че как да зададете цел, която да поддържа програмата ви на писта? Много треньори, обучители и експерти по начина на живот използват процес, наречен SMART цел за настройка на програми за своите клиенти. Системата се използва често в корпоративни среди, защото помага на работниците да определят ясни стратегии и резултати за успеха си. Но тя може да бъде полезна и за dieters.

Как да зададете SMART цел

Нека да преминем през типичната резолюция за отслабване и да приложим SMART целта стратегия. Ако вземете само десет минути, за да преминете през този процес, ще започнете да губите тегло с по-голяма увереност и посока.

Използвайте този процес като пример, след което направете своя собствена цел, като използвате същите принципи.

Типична резолюция: "Искам да отслабна през новата година."

Сега нека да коригираме тази цел, като използваме SMART указания. Всяко писмо е за друг елемент. Забележете как целта се коригира за всеки елемент, докато крайната цел е SMART цел.

специфичен

Избягвайте да поставяте цели, които са твърде широки. Първата стъпка в процеса на задаване на цели е да прецизирате целта си в конкретно постижение или крайъгълен камък, който искате да достигнете. Един от начините да спомогнете за прецизиране на целта е да говорите с вашия лекар . Ако обмисляте загуба на тегло, Вашият лекар може да ви каже как загубата на определено тегло ще подобри здравето ви . Може да сте в състояние да намалите риска от заболяване или да намалите зависимостта от лекарства, ако намалите до определено тежест или BMI. Ако теглото ви не оказва влияние върху здравето ви, можете да зададете конкретна цел да загубите теглото, което сте получили през последните няколко години или по време на празниците.

Коригирана резолюция: "Искам да загубя 30 паунда през новата година."

измерим

За да проследите напредъка си по време на пътуването с отслабване, зададената от вас цел трябва да бъде измерима. Определете как ще измерите успеха си, докато се движите в пътуването си. Например, някои dieters могат да изберат да следят своя BMI (индекс на телесна маса) . Изчислете вашите с помощта на инструмента по-долу.

Други може да изберат конкретен номер от скалата или размер на рокля, към който биха искали да се поберат. Хората, които имат достъп до инструменти за композиране на тялото, могат да изберат да следят процента на телесната мазнина .

Всеки от тях е различен начин за измерване на промените в размера на тялото ви. Бъдете конкретни за това какви измервания ще използвате.

Коригирана резолюция: "Искам да загубя 30 килограма през новата година. Ще измеря тежестта си върху скалата, за да проследя напредъка си".

постижим

За да постигнете целта си за загуба на тегло, трябва да оцените загубата на тегло от миналото. Ако никога не сте били в състояние да загубят повече от десет килограма, тогава цел загуба на тегло от 30 паунда може да не е разумно. Не забравяйте, че щом достигнете цел, винаги можете да зададете нова. Всички цели трябва да са предизвикателни, но те не би трябвало да са толкова трудни, че са преобладаващи.

Коригирайте целта си така, че да е разумно.

Коригирана резолюция: "Искам да загубя 10 килограма през новата година.Аз ще измерим тежестта си върху скалата, за да следите напредъка си.След като достигна 10 килограма, аз ще преоцени и да обмисли определянето на нова цел за продължителна загуба на тегло. "

съответен

Вашата цел трябва да има значение в живота ви. Определянето на причините, по които целта е от значение, може да ви помогне да останете мотивирани, когато настъпи самодоволството. Например, ако сте посетили Вашия лекар в началото на процеса на отслабване, напишете как загуба на тегло ще повлияе на вашето здраве. Може да искате да отслабнете, за да се поберат по-удобно в дрехите ви. Или дори може да искате да отслабнете, за да подобрите брака си или други взаимоотношения. Определете как загуба на тегло е от значение в живота си и да си припомните тези причини, когато сте изкушени да напуснете.

Коригирана резолюция: "Искам да загубя 10 килограма през новата година.Аз ще измерим тежестта си върху скалата, за да следите напредъка си.След като достигна 10 килограма, аз ще преоцени и да обмисли определянето на нова цел за продължителна загуба на тегло. Загубата на това тегло ще намали риска от диабет и ще ми помогне да се движа по-комфортно, когато ходя с приятелите си. "

Обвързани във времето

Всяка резолюция трябва да има времеви ограничения. Това означава, че трябва да вземете решение за разумен период от време, който ще предприемете, за да постигнете целта си. За dieters, имайте предвид, че загуба на тегло от 1-2 килограма обикновено се счита за разумна, въпреки че кратки периоди на бърза загуба на тегло може да се използва и от диетите.

Коригирана резолюция: "Искам да загубя 10 килограма през следващите 3 месеца.Аз ще измерим тежестта си върху скалата, за да следите напредъка си.След като достигна 10 килограма, аз ще преоцени и обмисли създаването на нова цел за продължителна загуба на тегло Загубата на това тегло ще спомогне за намаляване на риска от диабет и ще ми помогне да се движа по-комфортно, когато отивам да се разхождам с приятелите си. "

Словото от

Въпреки че настройката на целта SMART е критична стъпка в пътуването ви за отслабване, това не е единствената стъпка в процеса на загуба на тегло. След като целта ви е на място, трябва да изберете диета и да включите плана си в действие, за да започнете да губите тегло. Намерете диета, която работи най-добре за вас и да започнете програма у дома .