Крем печен едамам: Snackable печени соеви зърна

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 209

Мазнини - 10 гр

Въглехидрати - 15гр

Протеин - 17g

Общо време 95 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 90 минути
Сервирания 4 (по 1/2 чаша всяка)

Соевата е една от малкото растителни храни, съдържащи всички аминокиселини, които тялото ви трябва да произвежда. Соята също е добър източник на фибри и микронутриенти като калий , магнезий, мед и манган, както и различни фитохимикали, включително изофлавони, сапонини, фенолни киселини и сфинголипиди.

Докато соевият ефект върху здравето е активна област на изследване, доказателства показват, че соевите естроген-подобни съединения не са свързани с риск от рак, свързан с хормони. Опитайте се да я използвате под формата на соя, соево мляко, тофу или miso вместо обработени зърнени храни, барове и други предмети за закуска.

Съставки

подготовка

  1. Нека обвит едамаме да се разтопи на гишето за поне един час. Поставете върху кърпа за суха кърпа и изсушете.
  2. Загрейте фурната до 350F.
  3. Подредете едамамето върху листа за печене. Дъжд с 2 супени лъжици зехтин и поръсете със сол и черен пипер.
  4. Печете за 30 минути, разбърквайте на всеки 10 минути, докато хрупкави.

Варианти и замествания на съставките

Вземи творчество с аромати и подправки. Опитайте сол от таммари или соев сос (без да се налага да добавяте допълнително сол, ако използвате това) със зелен джинджифил и чесън или пушена червен пипер с по-смел вкус.

Можете дори да използвате къри на прах или куркума за ароматно фиксиране.

Съвети за готвене и сервиране

Използвайте тези богати на протеини боб като луканка за салати и супи. Или ги опаковайте в контейнер за разходка и се насладете на средна следобедна закуска. Съхранявайте остатъците в хладилника. Можете да намерите соеви ядки или соя в шушулката в хладилника в повечето магазини за хранителни стоки.