Тегло оборудване за обучение: Безплатни тежести, машини и кабели

Кое е най-доброто?

Оборудването за тренировка за тренировки попада в три основни категории: свободни тежести, машини за лостове и машини за кабелни ролки. Можете да добавите няколко допълнителни части като пейки, рамки и работни станции, за да завършите снимката. Тежките упражнения и устойчивостта на опън също могат да бъдат включени.

Становището изобилства по отношение на това кой тип оборудване е най-добро и за какви резултати.

Вярно е, че не можеш да тренираш да бъдеш олимпийски тежест с само лост и ролки. По същия начин, Powerlifters трябва да тренират с barbells, защото това е това, което те използват в конкуренцията.

Независимо от онези очевидни твърдения, това не означава, че свободните тежести, като barbells, гири или kettlebells, са по-добри инструменти за ежедневния тренировка за тегло или дори сериозен културист. Можете да проектирате много компетентна програма, като използвате всички по-горе. Нека разгледаме всяка категория.

Безплатни тежести

Свободните тегла са, както показва терминът, всичко, което можете да вдигнете, което не е прикрепено към неподвижен източник. Можете да вдигнете пясъчни чанти, камшици или бъчви с вода или вино. Всъщност, конкурсите Strongman използват много различни видове свободни тежести в състезанието.

Едно от предложените предимства на свободните тежести е, че те не фиксират движещата се част на тялото в неподвижна равнина като например лостовите машини.

Това има тенденция да привлича по-широка гама от мускули като синергисти и помощни мускули, което може да е нещо добро за общото мускулно изграждане.

Примери за безплатни тегла:

Левър Машини

Оригиналните ловни машини на марката Nautilus, създадени от Артър Джоунс в началото на 70-те години на миналия век, станаха домакинско име в фитнес индустрията и марката процъфтява днес.

Те работят със серия от лостове и регулируеми съпротивления в голямо разнообразие от машини и целеви мускулни групи.

Много търговски марки на подобни машини също се предлагат на пазара, включително за домашни зали.

Машините с лостове са склонни да се заключват в пътя на движение, но гамата от машини осигурява функционално разнообразие.

Примери за машини с лостове:

Машини за кабелни и тегличи

Ако сте потребител на фитнес, вие ще знаете тези машини. Те са два вида: мускулни целеви машини и безплатни кабелни рамки, които могат да се използват за различни упражнения и мускулни цели. Кабелната машина за гребане е добър пример за целева машина. Сядате изправен на плъзгаща се седалка и издърпайте твърд кабел обратно, за да работите със средните мускули на гърба.

Кабелните рамки обикновено имат две регулируеми стойки за кабели от всеки край с височини на регулируемите приставки. Можете да използвате всеки кабел от себе си, можете да донесе и двата кабела дръжки заедно, за да направите гръдния кош упражнения, например.

Примери за кабелни машини

В обобщение

Ако сте културист или просто тренирате за обща фитнес и здраве, има различни начини, по които можете да използвате отлично всичките три класа оборудване.