Трябва ли да преброите въглехидратите, за да отслабнете?

Решете дали трябва да броите калории или въглехидрати, за да отслабнете

Имате ли предвид броене на въглехидрати, за да отслабнете? Диетолозите често се бъркат дали трябва да преброят въглехидратите , да преброят мазнините или да преброят калориите си, за да отслабнат. Разбира се, няма недостиг на противоречия в медицинските и фитнес общности относно кой метод е най-добър. Дебатът често се случва в медиите, оставяйки потребителите объркани.

Объркване за броене на въглехидрати, за да отслабнете

Ако искате да отслабнете, кой метод трябва да изберете?

Важна статия в списанието на Американската медицинска асоциация подкрепя използването на диета с ниски въглехидрати за поддържане на теглото. Но след публикуването му той вдъхновяваше силен дебат сред лекарите и изследователите. Изглежда, че никой не може да се съгласи кой тип калории причинява по-голяма вреда на талията ви: мазнини или въглехидрати.

И така, къде оставя интелигентен потребител? Неотдавнашен брой от страницата на Американския колеж по спортна медицина " Фит Общество" обобщи разумния край. В статията за стойността на диетите с ниско съдържание на въглехидрати те пишеха,

"Няколко мащабни проучвания са сравнявали популярните диети за отслабване" от главата до главата "и никой от диетите не се е очертал като ясен победител. Това може да се дължи отчасти на факта, че макар хората първоначално да се придържат внимателно към ограниченията, старите хранителни навици с течение на времето.Друпливото заключение е, че хората, които се придържат най-близо до препоръките за диета, са най-успешни в загубата на тегло, независимо от диетата, която следват.

Трябва ли да преброя въглехидратите, за да отслабна?

Ако се опитвате да отслабнете, независимо от избрания от вас диетичен план, гледането на приема на въглехидрати може да ви помогне по няколко причини. Предимствата на преброяването на въглехидратите включват:

Най-добрият брой въглехидрати за отслабване

Колко въглехидрати трябва да консумирате за отслабване? Отговорът на този въпрос зависи от нивото на активността и размера ви. Според хранителните референтни количества от Института по медицина, трябва да консумирате между 45% и 65% от дневните си калории от въглехидрати. Насоките от Академията по хранене и диетология посочват, че редовните упражнения трябва да консумират между 2,3 и 5,5 грама въглехидрати на килограм телесно тегло в зависимост от количеството и интензивността на тренировката.

Не забравяйте, че броят на въглехидратите не означава непременно ограничаване на въглехидратите. Ниската въглехидратна диета не е непременно най-добрата диета за вас. Най -добрата диета за вас е диета, на която можете да се придържате. За някои хора това е диета с ниски въглехидрати . Но независимо от избраната от вас диета, броене на въглехидрати и вземане на по-добри въглехидрати избор ще ви помогне да подобрите качеството на вашата диета и вашето здраве с течение на времето.

Източници:

Д-р Джордж А. Брай. "Диета и упражнения за отслабване". Журнал на Американската медицинска асоциация 27 юни 2012 г.

Ръсел Дьо де Соуза, Джордж А Брай, Винсент Кери, Кевин Д Хол, Мерил ЛьоБоф, Катрин М Лория, Нанси М Ларанджо, Франк М Сакс, Стивън Р. Смит. "Ефектите от 4 диети за отслабване, които се различават по отношение на мазнините, протеините и въглехидратите върху мастната маса, чистата маса, висцералната мастна тъкан и чернодробната мастна тъкан: резултатите от проучването POUNDS LOST".

Кара Б. Еббелинг, доктор; Janis F. Swain, MS, RD; Д-р Хенри А. Фелдман; Уилям У. Уонг, доктор; Д-р Дейвид Л. Хачей; Ерика Гарсия-Лаго, БА; Д-р Дейвид С. Лудвиг, доктор. "Ефекти на диетичната композиция върху енергийните разходи по време на поддържането на загуба на тегло". Журнал на Американската медицинска асоциация 27 юни 2012 г.

Карл Кайяла, доктор. "Диетичен състав по време на поддържане на загуба на тегло." Вестник на американската медицинска асоциация 19 септември 2012 г.

Д-р Дейвид С. Лудвиг, доктор; Кара Б. Еббелинг, доктор; Хенри А. Фелдман, доктор. "Диетични състав по време на Отслабване Поддръжка-Отговор." Вестник на американската медицинска асоциация 19 септември 2012 г.

"Сравнение между висококачествени изокалорични въглехидрати / високо наситени мазнини и високо въглехидрати / ниско наситени мазнини диети върху състава на организма и сърдечно-съдовия риск." Хранене и метаболизъм 11 януари 2006 г.