Как да използвате интервал ходене за отслабване

Ходенето, за да отслабнете, е ефективно, удобно и чудесно за тялото ви. Но ако искате да отслабнете по-бързо , трябва да използвате интервал за ходене за отслабване. Програмата за ходене на интервал може да увеличи потенциала Ви за изгаряне на калории и мазнини, без да добавите твърде много стрес или напрежение към тялото си.

Какво представлява интервалът?

Една интервална програма за отслабване е почти същата като всяка друга ходеща програма, за да отслабнете, но се възползва от кратките изблици на по-бързо ходене, за да ви помогне да изгаряте повече мазнини .

Всеки интервал е временен, така че да не е прекалено дълъг и няма да изчезне. След всеки бърз ход е избухването на кратко възстановяване, за да може да си поеме дъх и да се възстанови. Интервалният ходене е един от най-добрите начини за подобряване на Вашето ниво на годност , изгаряне на повече калории и дори преход към джогинг или текуща програма.

Как да настроите интервал ходене за отслабване

Преди да започнете някоя тренировъчна програма е важно да се консултирате с Вашия лекар, за да сте сигурни, че сте достатъчно здрави за енергична тренировка. След това трябва да сте сигурни, че сте добре оборудвани с добри обувки за ходене и хронометър . Много монитори за фитнес и монитори за активност имат функция за гледане, която можете да използвате, за да следите интервалите си. Можете също да използвате всеки спортен часовник с втора ръка или дори своя mp3 плейър, ако има таймер.

След това ще искате да настроите интервалите . Започнете всяка тренировка с 5-минутно загряване.

По време на загряването, започнете с лесен ход и постепенно се справяйте до умерено ходене. Ако наблюдавате стъпките си в минута, умерен темп може да е около 100 стъпки в минута. Но можете също така да използвате възприетия натиск като ваш водач . Когато ходите умерено, трябва да дишате дълбоко, но удобно.

След загряването започнете първия си интервал. Ако сте нов в този стил на тренировка, започнете с кратък интервал от 30 секунди. По време на този взрив трябва да удължите крачка и да вдигнете темпото си. Дишането ви също ще се задълбочи. След 30 секунди се върнете към умереното ходене за 2 минути и 30 секунди. Просто завършихте първия си интервал!

Повторете настроения интервал (30 секунди от бърз взрив, последван от две минути и 30 секунди от умерен темп) още четири пъти за общо пет серии интервала. Завършете тренировката с 5 минути охлаждане.

Разширена интервална разходка програма за отслабване

С усъвършенстването на Вашето ниво на фитнес, можете да направите по-напреднала програма за пешеходен интервал. Има четири лесни начина да добавите предизвикателство.

Вероятно ще откриете, че вашият интервал ходене програма лети по-бързо, отколкото стабилно ходене пеша. Преброяването на всеки избухване и възстановяване ви помага да отсъствате от усилията на тренировката си. Но не забравяйте, че последователността е най-важна, когато искате да отслабнете.

Така че без значение коя ходеща програма, която използвате, за да отслабнете, се придържайте към нея, за да получите реални резултати.