Заместители с ниско съдържание на въглехидрати за висококачествени храни

Намиране на храни с по-малко въздействие върху кръвната захар

Ново ли е за хранене с ниски въглехидрати? Или може би просто искате да направите нов облик. Може би най-предизвикателният аспект от промяната на нашето хранене е намаляването на храните, за които сме свикнали като част от редовните хранителни навици. Ето някои идеи за ниско-въглехидратни заместители на храни с високо съдържание на въглехидрати. Вие също може да искате да проверите тази статия за справяне с загуба на въглехидрати .

Хляб

Това се нарича "персонал на живота" и много хора мислят, че не могат да живеят без него. Но наистина - не е ли това, което върви на хляба, който обикновено е вкусен? Защо просто не слагате пълнежа върху салата? Не? Е, има някои алтернативи, но понякога трябва да изглеждате доста трудно. Те включват:

Също така има хляб, които са по-малко гликемични - т.е. те не се превръщат в захар толкова бързо в телата ни. Тези хлябове обикновено са много тежки, с парчета зърна в тях, или са направени от покълнали зърна като в Ezekiel® хляб.

По принцип, колкото по-фина е пшеницата, толкова по-лесно ще бъде тялото ви да го превърне в захар. Цели пшенични хлябове, направени от фино смляно брашно, повишават кръвната захар толкова, колкото и белия хляб.

тестени изделия

Има много алтернативи за тестени изделия, които са по-ниски в въглехидратите.

Ако получите 100% пълнозърнести макаронени изделия и го готвите al dente (все още леко твърдо, както италианците правят), тестените изделия ще бъдат по-малко гликемични. Малка порция от това ще работи на диета с умерено съдържание на въглехидрати. Имайте предвид, че като част от хранене в Италия, макароните са малки.

Зърнена закуска

Зърнените храни обикновено се обработват толкова много, че въглехидратите са много гликемични. Има студени зърнени храни с ниско съдържание на въглехидрати, но не и много. Няколко зърнени култури с високо съдържание на фибри са добри залози, но популярните марки в магазина за хранителни стоки често се променят, затова четете етикетите внимателно. Можете също така да направите свои собствени заместители на зърнени храни с ниски въглехидрати, като например:

Картофи

Измежду цялата непреработена храна, картофите имат разграничението да застрелят кръвната захар по-бързо и по-далеч от всеки друг. Нишестето в картофите е по същество дълги струни от глюкоза (както е и повечето скорбяла). Въпреки че няма отличен заместител на картофите, някои други зеленчуци могат да работят добре:

Също така има търговски продукт, наречен Carb Counter Instant Mashers, който може да се използва като мигновено картофено пюре. Харесва ми да го смесвам с карфиол или целина, и има много други приложения, както добре.

Ориз

Харесва ми " cauli-ориз " и от време на време хората са шокирани от това как лекият вкус на целина (целина) може да се използва по подобен начин. Въпреки че е по-висок в въглехидратите от карфиола, той все още е много по-нисък в въглехидратите, отколкото в ориза. Чух и за хората, които използват TVP като заместител на ориза.

Крекери

Има търговски бисквитки с ниско съдържание на въглехидрати (като Carbo-Save на Andre), които можете да намерите онлайн, но всички те са доста скъпи.

Други възможни превозни средства за сирене и спад са гъби, целина, краставици, якама и други зеленчуци.

Боб и други бобови растения

Фасулът има сравнително количество въглехидрати, въпреки че обикновено се смила по-бавно. Все пак, колкото по-обработени са, толкова по-бързо въглехидратите ще повлияят на кръвната захар. Дори консервираните боб са по-гликемични, отколкото бобът, който се готвите сами.

Соевият боб е по-нисък в въглехидратите, отколкото в други зърна. Черните соеви зърна не вкусват "соя" и са страхотни в повечето рецепти за боб.

брашно

Ядките и семената могат да бъдат смлени в брашно / брашно или закупени по този начин. Те изискват различни рецепти, но могат да бъдат използвани за торти, кифли, бързи хлебни и други рецепти. Примери:

пица

Пицата е хранителна група, нали?

Мляко

Млякото има някои въглехидрати под формата на лактоза, която се предполага, че е по-малко гликемична от другите захари. Хората, които тестват кръвната си глюкоза, имат различни реакции към нея.

Заместителите на млякото включват кокосово мляко, неподсладено соево мляко или неподсладено бадемово мляко. Ето и броят на въглехидратите в млечните продукти и заместителите .

Също така, ако изберете внимателно, киселото мляко може да има по-малко лактоза от млякото, което е направено от, така че киселото мляко може да бъде отличен избор за диета с ниско съдържание на въглехидрати .

Сладки неща

Лошата новина: С изключение на някои плодове с ниско съдържание на захар и изкуствено подсладени продукти, ако е сладка, можете да заложите, че има много въглехидрати. Така че трябва да вземете решение за изкуствени подсладители като Splenda или Equal. Някои хора смятат, че яденето или пиенето на сладки неща ги кара да жадуват повече сладки храни, а други не. Въпреки че хранителните добавки като изкуствени подсладители не са височината на храненето, много от чиито тела не се справят добре със захарта, смятат, че изкуствените подсладители са прилична алтернатива, умерено. Добрата новина е, че с използването на заместители на захарта можете да направите разнообразие от сладки храни с ниско съдържание на въглехидрати.

Предупредителни бележки: Прахът в прахообразните изкуствени подсладители обикновено е някакъв вид захар, така че има въглехидрати. Течните форми обикновено са нулеви въглехидрати.

Захарните алкохоли като малтитол могат да бъдат проблем за много диети с ниско съдържание на въглехидрати. Еритритолът и ксилитолът са единствените, които наистина препоръчвам. Малтитолът , който е най-често срещаният, според мен е и най-лошият, в някои случаи е дори по-лош от захарта, а в други - и по-лош.

Конфитюри и желета

Използвайте конфитюри без захар или използвайте пресни плодове с ниско съдържание на захари .

бонбони

Ако изглеждате твърдо, понякога можете да намерите без захар бонбони без малтитол, но те бързо отиват и напускат пазара. Една марка в момента е ChocoPerfection Bars .

Други Десерти

Dixie Carb Counter прави някои миксове с ниско съдържание на въглехидрати, като торти и сладкиши .